Skocz do zawartości
cavarr

Microsoft Xbox 360 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Kupuj bo sie nie doczekasz, nie liczył bym na wcześniej niż 2012 (a i to chyba niestety mało prawdopodobne), zwłaszcza że mówi się iż ma być jeszcze jedna rewizja w 45 nm i CPU+GPU w jednym chipie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że w tej generacji konsol polskiego Live! nie będzie. Żenujące, szczególnie że jest polski język do ustawienia w konsoli więc zdają sobie sprawę z faktu istnienia takiego kraju jak Polska. Nasz Rząd powinien się od amerykanów domagać wiz dla polaków i polskiego Live'a! :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie polski Live ma sens w momencie, gdzie jest możliwa migracja razem z dotychczasowym GS. Żadna inna opcja u mnie nie wchodzi w gre, zostaje na fikcyjnym koncie i moga mi skoczyc. Zreszta, ci ktorym zalezy i tak sobie poradza, bez wzgledu na to czy bedzie polski Live czy nie wiec w gruncie rzeczy co za roznica? Faktycznie, wkurza taki stan rzeczy, ale poza irytacja, roznic w stosunku do innych krajow i tak nie odczuwamy.

edit.

Teraz to mnie bardziej interesuje kiedy w koncu i za ile pojawia sie bundle z MW2 ;)

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak, jak mowisz. Nie ma znaczenia czy jest oficjalny, polski Live czy nie. Żadna róznica - radzimy sobie. Jedyny zgrzyt to blokady regionalne, gdyby je zniesli nikt by za spolszczonym lajwem nie plakal.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura, że nie ma różnicy - nie mamy 1vs100 :(

I

don't

fuckin'

care

Wszystkie najważniejsze funkcje Live są dostępne, poboczne bzdety mam gdzieś. W ogóle doszedłem ostatnio do wniosku, że to już zaczyna być powoli przegięcie. Stwierdziłem tak po tym, jak zobaczyłem, że mogę kupić dla mojego avatara "oryginalną" bluzę Quiksilvera i "oryginalne" Adidasy. Na to już chyba jestem za stary i nie tak głupi, żeby realny hajs przeznaczać na "nierealne" ciuchy, ja wysiadam. Zostawić granie online, sciaganie dem i dodatkow, ewentualnie filmow. Zadna inna funkcjonalnosc tego serwisu mi nie jest potrzebna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle płacenie za jakieś pseudo dodatki do gier (jak kilka map do COD4, które powinny być darmowe) to dla mnie przegięcie. Nabijanie kasy M$$. Dlatego też ograniczam się tylko do grania i ściągania demek. Jak się trafi jakiś fajny Arcade za MSP to kupuje. Nic po za tym. O Polskim Live już dawno przestałem myśleć. Do następnej generacji zostało góra 3-4 lata.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

1 vs. 100 jest świetne, grałem przez tydzień w lipcu na specjalnie do tego założonym koncie, później nie mogłem wejść w ten "teleturniej", zapewne mnie zbanowali bo przeprowadzają weryfikację danych.

Nawet jakby polski LIVE był to nie wiadomo kiedy by takie coś zrobili, jeśli wogóle.

Migracja? Nawet jakby była mozliwa to nie skorzystam, bo rzeczy ściągane z marketplace były by po polsku, niezależnie co ustawimy w ustawieniach konsoli.

Było już wielu userów którzy mieli pretensje o to. Np. widziałem post jakiegoś Włocha który mówił że miał angielskiego Fallouta, ale dodatki były po włosku, co mu się bardzo nie podobało.

Jak dla mnie konto na UK to najlepszy wybór, a kto wie, może kiedyś uda się tam na stałe zamieszkać więc będzie w sam raz, bo zapewne obecna forma profili LIVE będzie trwać przez nastepne generacje konsol.

Reszta funkcjonalności LIVE - wszystko jest dostępne. Marketplace, wiadomości, voice chat, multiplayer. Nie wiem co tak wszyscy płaczą skoro i tak nikt nie zrezygnuje z dotychczasowego konta, co najwyżej założy dodatkowe jeśli były by jakies polskie ficzery.

Co mi się tylko nie podoba to że M$ robi takie jaja jak blokowanie polskich kart kredytowych, to już przesada, sami na tym tracą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz...zrzadzenie losu sprawilo, ze dzisiaj poszla sie kochac moja 3 konsola <_< Kobieta grala w Fable, zrobila pauze i po kilku minutach, gdy odpalila znow gre to na ekranie wywalilo buraki. Sprawdzilem w innych grach i to samo jest w Gearsach (bialo-czarne kropki na calym ekranie, male, ale doskonale widoczne), w Fable to w ogole caly ekran jest czerwony, widac wszystko, ale tak jak przez zabarwione szklo. I tez wali artefaktami po calym ekranie. Zrobilem restart i wszystkie metody opisane w FAQ, ale po ponownym starcie, po chwili znowu pojawiaja sie wspomniane problemy. Na poczatku nie widac, ale po minucie jest tego pelno czyli ewidentnie cos z GPU (bo przy braku obciazenia czyli chociazby dash czy menu gier wszystko jest w normie). Dobrze, ze paragon mam z 9 grudnia 07 ;) Jutro dzwonie po serwis. Wychodzi, ze srednio 1 konsola na rok :lol: Tak sobie mysle, ze dopiero co oglosili bundle z MW2, teraz padla konsola...to znak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u mnie sporo wytrzymalszy sprzęt bo na 2,5 roku przypadły tylko 2 konsole (z czego Elite falcon cały czas dzielnie pracuje- ale stoi też przy wylocie klimatyzatora, więc warunki ma idealne ;) Eksploatowany raczej niewiele, średnio ok 10k GS/rok). Bierz elite'a, bundle z ODST już są w sprzedaży, ewentualnie ten z MW2, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;)

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dokladnie tak, tego wysle na gwarke i potem na allegro pogonie, a poniewaz wiekszy dysk i tak mialem w planach wiec nowa konsolka bedzie jak znalazl. Ale i tak czekam na wersje z MW2, ODST w ogole mnie nie interesuje. Szkoda tylko, ze na razie cisza...chociaz mowili, ze niby do konca tamtego tygodnia mialy sie pojawic preordery :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u mnie sporo wytrzymalszy sprzęt bo na 2,5 roku przypadły tylko 2 konsole (z czego Elite falcon cały czas dzielnie pracuje- ale stoi też przy wylocie klimatyzatora, więc warunki ma idealne ;) Eksploatowany raczej niewiele, średnio ok 10k GS/rok).

Gdzieś czytałem, że tworzenie jakichś anomalii klimatycznych w obrębie konsoli, może tylko przyspieszyć ukazanie się radosnego Hello World.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podobno nie ma wiekszego znaczenia - po przerobieniu chlodzenia byly te same problemy ;)

tak btw to nie jestem pewny czy mi wentylatorki dzialaly w konsoli =] po ~2 latach rozebralem swoja i w srodku w ogole nie bylo kurzu. Jak nowka =]

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic. Cierpliwie czekac az padnie. Zawsze padaja.

BTW. Jak znajdziecie bundle z dyskiem 250GB na Allegro to wrzuccie link ;)

Chyba moze byc ciezko z tym bundlem, a juz napewno cena nie bedzie atrakcyjna. Z tego co wiem sprzedaja tylko w UK w 2 sieciach i w dodatku nie ma opcji na wysylke za granice ANI na wysylke na inny adres niz ten na ktory jest wystawiona karta platnicza = generalnie kiszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba moze byc ciezko z tym bundlem, a juz napewno cena nie bedzie atrakcyjna. Z tego co wiem sprzedaja tylko w UK w 2 sieciach i w dodatku nie ma opcji na wysylke za granice ANI na wysylke na inny adres niz ten na ktory jest wystawiona karta platnicza = generalnie kiszka.

Beznadzieja... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no to faktycznie git biznes zrobiłeś.

Tak patrzę na tym game.co.uk i w cenniku jest że do państw Europejskich wysyłka to coś koło 3funtów, 2.95 bodajże. Więc to, że nie wysyłają do Polski to pewne czy takie domysły?

UPDATE. Fakt już przeczytałem że powyżej 1000g nie wysyłają za UK.

I jeszcze takie mocno lamerskie pytanie. Zapłata kartą czyli? Podaje się numer karty a sklep pobiera sobie z niej kase? Sorry za takie głupie pytanie, ale nigdy w życiu nie płaciłem za nic tym sposobem przez internet.

Edytowane przez krzychu26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewne, na poczatku chcialem zamowic z UK do PL, ale wywalilo komunikat, ze nie wysylaja nic co ma ponad 1kg czyli defacto nic procz gier nie sa w stanie wyslac. Cena dotyczy zreszta wlasnie takich malych paczek.

edit.

Wszystko masz przy zamowieniu, numer karty i imie+nazwisko posiadacza. Poza tym adres wysylki musi sie zgadzac z adresem na jaki masz zarejestrowana karte platnicza. Kase pobieraja chyba w momencie faktycznego kupna czyli dopiero w dniu wysylki. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

edit2.

Jakby ktos byl chetny na bundle z FM3 to sa na Amazonie (bundli z MW2 brak):

http://www.amazon.de/Xbox-Super-Elite-Forz...3939&sr=8-1

http://www.amazon.co.uk/Super-Elite-Consol...3996&sr=8-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi