Jin* Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Czy roznica pomiedzy xboxem z hdmi i bez jest az tak wielka? Grajac z 3m ja zauwaze?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Całą Warszawę dzisiaj zjeździłem, wszystko wykupione. Kupiłem na Allegro za 700zł od Typa, niech stracę i tak cena niezła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 W końcu Grisza przeszedłeś na ciemną stronę mocy ;] Czekamy aż odbierzesz pakę i gramy w PGR4 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Już odebrałem :D Jutro jadę się za jakimś lcd rozejrzeć i możemy grać. Btw to Bania mnie przekonał, o włos nie zainwestowałem w Pc'ta. Wystarczyło kilka trailer'ów nadchodzących tytułów i zdanie szybko zmieniłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Całą Warszawę dzisiaj zjeździłem, wszystko wykupione. Kupiłem na Allegro za 700zł od Typa, niech stracę i tak cena niezła.kto kupił to kupił :> Po dwóch tygodniach walki z moim zepsutym napędem Kochani Południowi Sąsiedzi przysłali mi nowiutkiego Premiuma :) Szkoda tylko, że bez HDMI, choć data produkcji 07.09.2007 :? Ale przynajmniej miesiąc golda darmowego jest :D Grisza, AO2 Cię zabiiiiłoooo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 jak jutro znajde gdzies te konsole w poznani to kupuje z 6 sztuk xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Oj będzie ciężko. Marne są szanse żeby kupić ją w takiej cenie. Chociaż kto wie... Po dzisiejszym dniu nawet nie mam ochoty ruszać swoich czterech liter i sieci Carrefour już podziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 powiedz cie mi czy jak wsadze w takiego X plytke dvd z wypalonym filmem 720p to czy konsola to odtworzy czy nie ma na to szans? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Oj będzie ciężko. Marne są szanse żeby kupić ją w takiej cenie. Chociaż kto wie... Po dzisiejszym dniu nawet nie mam ochoty ruszać swoich czterech liter i sieci Carrefour już podziękuję. ja na jakims forum przeczytałem, że podobno jutro te xboxy mają sie pojawic w innych miastach, więc jest szansa... tak czy inaczej, jutro z samiutkiego rana ide do sklepu i sam sprawdze. Oby były :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja mam pytanie natury technicznej. X360 bez HDMI a z HDMI, podłączony do plazmy 42''/projektora - różnica w obrazie będzie znacząca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardcano Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 kto kupił to kupił :> Po dwóch tygodniach walki z moim zepsutym napędem Kochani Południowi Sąsiedzi przysłali mi nowiutkiego Premiuma :) Szkoda tylko, że bez HDMI, choć data produkcji 07.09.2007 :? Ale przynajmniej miesiąc golda darmowego jest :D Grisza, AO2 Cię zabiiiiłoooo [; a jaką masz wersje? bo jak data produkcji z wrzesnia to dziwne ze bez hdmi, chyba ze to core ;) Oj będzie ciężko. Marne są szanse żeby kupić ją w takiej cenie. Chociaż kto wie... Po dzisiejszym dniu nawet nie mam ochoty ruszać swoich czterech liter i sieci Carrefour już podziękuję. ja obdzwonilem moje miasto a do tego sklepy w wojewodztwie ;) jedna sztuka była u mnie w miescie okazalo sie że z wystawy, a drugi calkiem nowy, ale jaki jest sens jechac ok 80km ;) najlepsze jest to ze mimo ze promocja wchodzi od srody to ceny takie byly od poniedzialku i obie sztuki poszly od razu :blink: Dlatego stwierdzilem ze nie ma sensu i kupilem wersje arcade :) chociaz mam hdmi, bezprzewodowy pad, lepszy napewd bo plytek tak nie rysuje a co najwazniejsze LEPSZE CHLODZENIE :) i w ogolnym rozrachunku jestem zadowolony najbardziej z powodu chlodzenia i 65nm, bo zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo "3 swiatelek" <_< a najlepsze jest to :lol: ze w domu chodzilem struty i gadalem ze chce xboxa i wreszcie dostalem w prezencie wczoraj nowiutkiego identycznego xboxa :lol: i od razu pytanie czemu sie smiejesz :lol: bo dzien wczesniej kupilem za swoja kase :lol: ale coz sprzeda sie :) wg ceny allegro to o wiele taniej chce sprzedac ;) A ja mam pytanie natury technicznej. X360 bez HDMI a z HDMI, podłączony do plazmy 42''/projektora - różnica w obrazie będzie znacząca? znaczacej roznicy nie bedzie w porownania do kabla HD, choc ja osobiscie wolalem miec jednak z hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) a jaką masz wersje? bo jak data produkcji z wrzesnia to dziwne ze bez hdmi, chyba ze to core ;) ja obdzwonilem moje miasto a do tego sklepy w wojewodztwie ;) jedna sztuka była u mnie w miescie okazalo sie że z wystawy, a drugi calkiem nowy, ale jaki jest sens jechac ok 80km ;) najlepsze jest to ze mimo ze promocja wchodzi od srody to ceny takie byly od poniedzialku i obie sztuki poszly od razu :blink: Dlatego stwierdzilem ze nie ma sensu i kupilem wersje arcade :) chociaz mam hdmi, bezprzewodowy pad, lepszy napewd bo plytek tak nie rysuje a co najwazniejsze LEPSZE CHLODZENIE :) i w ogolnym rozrachunku jestem zadowolony najbardziej z powodu chlodzenia i 65nm, bo zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo "3 swiatelek" <_< a najlepsze jest to :lol: ze w domu chodzilem struty i gadalem ze chce xboxa i wreszcie dostalem w prezencie wczoraj nowiutkiego identycznego xboxa :lol: i od razu pytanie czemu sie smiejesz :lol: bo dzien wczesniej kupilem za swoja kase :lol: ale coz sprzeda sie :) wg ceny allegro to o wiele taniej chce sprzedac ;) znaczacej roznicy nie bedzie w porownania do kabla HD, choc ja osobiscie wolalem miec jednak z hdmi 1. Hmm, skąd wiesz że to 65nm? Wszystkie Arcade mają już nowy proces? 2. Kabel hdmi to takie mile połączenie plusów kabla comp (kolor) i vga (ostrość). Gdzieś czytałem że najlepiej sprawdza się w filmach HD. Do gier nie bardzo, bardzo eksponuję braki w grafice takie jak np. aliasing. 3. Jak konsola będzie chciała paść to padnie. Nowe chłodzenie jest dodawane do każdej serwisowanej gwarancje. A one i tak padają ;] Mnie wczoraj zaczął napęd świrować i przez 1/4 wyścigu w PGR4 jeździłem po brązowej teksturze ;] Niemiec - Jeżeli pytasz o popularne rozszerzenie filmów hd jakim jest *.mkv. To nie ma szans. Konsola tego nie włączy. Natomiast bez problemu wchodzą filmy w wmv hd. Edytowane 28 Listopada 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja wczoraj pomyslalem o czyms takim: czy przypadkiem nie jest tak, ze w momencie gdy mamy kabel HDMI to musimy reszte tez polaczyc za pomoca takich kabli (do amplitunera z pass-through i potem do LCD)? Czy wtedy nawet jak mamy HDMI do obrazu to trzeba podlaczyc normalny kabel zeby optykiem wyciagnac dzwiek? P.S. Poca byles o 5 w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Patrzyli na mnie jak na idiotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Czyli norma, ja sie pytam czy byles i czy kupiles ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja wczoraj pomyslalem o czyms takim: czy przypadkiem nie jest tak, ze w momencie gdy mamy kabel HDMI to musimy reszte tez polaczyc za pomoca takich kabli (do amplitunera z pass-through i potem do LCD)? Czy wtedy nawet jak mamy HDMI do obrazu to trzeba podlaczyc normalny kabel zeby optykiem wyciagnac dzwiek? P.S. Poca byles o 5 w sklepie? Pewnie będziesz musiał podpiąć drugi kabel z optykiem. W PS3 optyk wychodzi bezpośrednio z płyty więc motanie kabli odpada. No i nie widział bym sensu użycia HDMI bez możliwości użycia optyka. ;) Tylko te kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Kij z optykiem, cieniutka zyłka wiec ja najmniej widac, tylko ten konektor wielki z tylu konsoli podpiety tylko po to zeby dzwiek cyfrowo puscic :/ No nic, i tak zostaje przy VGA , HDMI zostawie sobie pod lapka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Zaraz, zaraz, to w X360 dzwieku nie da się puscić po HDMI? Dobrze rozumuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Muahahah nie no teraz padłem. Jak ktoś ma konsolke z HDMI, to żeby podłączyć dźwięk cyfrowo (czyli optykiem) musi kupić (OSOBNO!!) przejściówke, która to umożliwi, bo standardowy konektor jest za duży!! http://www.xbox.com/en-US/support/systemse...s/hdmicable.htm edit. Oczywiście pozostaje też konsola -HDMI-> amplituner -HDMI-> TV, co w moim przypadku jest raczej niemozliwe do zrealizowania. Edytowane 28 Listopada 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Dobra, załapałem o co ci chodzi, mówisz o sytuacji, w której kablem HDMI puszczasz obraz na TV, ale dzwięk ma lecieć przez amplituner, więc podłączasz go optykiem do X360. Oczywiscie mowa o ampli bez HDMI, teraz dobrze kminie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Tia. Wiesz ampli z HDMI to wydatek rzedu 2k, podczas gdy bez niego (czyli z samym optykiem) wyrwiesz juz znaaaacznie taniej. Inna sprawa, że taki układ się sprawdza gdy wszystko jest ułożone w blisko siebie czyli na półce pod TV. W moim przypadku inwestycja w konsole z HDMI średnio się opłaca, bo albo musze kupić przejściówke do optyka + 5m(conajmniej) HDMI albo 2xdługi kabel HDMI, co nijak ma sie cenowo do wariantu VGA+pare metrów optyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 maSTHa212: "Wiesz ampli z HDMI to wydatek rzedu 2k". Grubo przesadziłeś: Onkyo TX-SR505E - http://www.skapiec.pl/site/cat/27/comp/191248 - od 1200 zł Denon AVR-1508 - http://www.skapiec.pl/site/cat/27/comp/243266 - od 1330 zł Oba z HDMI, sorki za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 kurde to faktycznie niezle potanialo :blink: Co nie zmienia faktu, ze bez HDMI wychodzi znacznie taniej w porownaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Devil May Cry 4 demo due to hit this year in Japan According to German website Gamefront, the latest edition of Famitsu denotes that a new demo of Devil May Cry 4 will hit the Japanese marketplace sometime before the end of this year. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 witam, orientujecie sie może ktoś co to za wysyp wersji core na allegro po 700zł? jakies "murzyńskie", czy co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) kurde to faktycznie niezle potanialo :blink: Co nie zmienia faktu, ze bez HDMI wychodzi znacznie taniej w porownaniu. Na allego te Onkyo są po 1080zł. :) Kurna. Muszę pomyśleć o wymianie mojej Yamahy na coś z HDMI. Puściłem u siebie najnowszego Bonda z BluRaya w Master Audio po optyku w stereo (tylko tyle jest w stanie puścić optyk) i urwało mi jaja! :) Takiej jakości dźwięku jeszcze nie słyszałem. :) A co by było w 5.1 albo w 7.1? :) Master Audio to przyszłość. ;) Co do DMC4 to mam nadzieję, że demko wyjdzie jednocześnie na obie platformy. ;) @Dawidsfuturx A czytałeś chociaż posty na tej stronie? :| Edytowane 28 Listopada 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Orange Box na marketplace - ściągał ktoś ? Bo u mnie wywala błąd :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Orange Box na marketplace - ściągał ktoś ? Bo u mnie wywala błąd :(Sciagnalem juz w weekend. Nacisnalem galke do przodu i praktycznie koniec dema, na dobra sprawe mozna je przejsc w hmm...minute? Nie liczac przerywnikow ktorych sie nie da przyspieszyc :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 po 4 carrefour dzwioniłem w okolicy nic juz nie mają, a 1 dzien promocja :D pewnie z 1-2 sztuki na lade a reszta do pracowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Informacje zebrane w 3 Carrefour'ach na Śląsku. Nic jeszcze nie dostali (X360 Core) - jak narazie maja tylko informacje o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...