nrl Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 humax5400 jest trochę cichsze, ale czy warte wymiany ?? co do wojny formatów to wg. mnie Blu Ray wygra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 no jesli bede chcial cos kupic to napewno nie Blue-ray, hd do x kosztuje kolo 600pln a dobry odtwarzac pod blue jakies 2tys :) pozatym mysle ze MS nie da tej technologi tak szybko umrzec :) No ale po co od razu kupować stacjonarkę Samsunga za 2k? Nie lepiej kupić PS3 za 1600 i mieć drugą cichutką konsolę i bardzo dobry odtwarzacz MP3/Divx/H.264/CD/DVD/BD? :) Ostatnio dodali nowy profil 1.1 i pewnie następne też dodadzą bo zależy im na silnym promowaniu tego formatu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 co do wojny formatów to wg. mnie Blu Ray wygra :)Zanim ta bezsensowna wojna sie skonczy Izreaelczycy wskocza na rynek ze swoimi dyskami holograficznymi o pojemnosci 700GB i bedzie pozamiatane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No ale po co od razu kupować stacjonarkę Samsunga za 2k? Nie lepiej kupić PS3 za 1600 i mieć drugą cichutką konsolę i bardzo dobry odtwarzacz MP3/Divx/H.264/CD/DVD/BD? :)czym sie objawia dzialanie H.264 na ps3? Filmy x264 normalnie smigaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zanim ta bezsensowna wojna sie skonczy Izreaelczycy wskocza na rynek ze swoimi dyskami holograficznymi o pojemnosci 700GB i bedzie pozamiatane ;) prędzej ktoś ich wykupi i nie pozwoli na wydanie tych dysków :D obydwa obozy muszą w końcu zarobić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 czym sie objawia dzialanie H.264 na ps3? Filmy x264 normalnie smigaja? Tak dobrze to jeszcze nie ma. :) mkv jeszcze dłuuuuugo pozostanie w sferze marzeń. :) Jeśli chodzi o dyski holograficzne to tak szybko nie wejdą do obiegu i za tanie nie będą. ;) Ale takim telefoniom komórkowym by podpasowały do archiwizaji. ;) Nam do niczego nie jest na razie potrzebna taka pojebność. :) No chyba, że ktoś by chciał zarchiwizować swoje kopie bezpieczeństwa. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 @humax5400- 65nm sa cichsze, ale jedynie w dashu oraz podczas grania w gry nieuzywajace dvd. Nawet te sztuki z benq (jak moj xbox) oraz z 65nm cpu nie sa cichsze od starych z 90nm i np. samsungiem, bo i tak wirujaca plyta wszystko inne zaglusza. Odnosnie walki formatow- dla tej generacji konsol nie ma znaczenia, ktory format wygra. I tyle. Konsole kupuje sie pod katem grania w gry, nie potrzeba mi wariantow budzetowych typu 3in1, wiec z wyborem odtwarzacza hd wstrzymam sie do chwili wykrystalizowania sie sytuacji na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A mi padł x po roku użytkowania :( I teraz nie wiem, dostane nową konsolkę czy po prostu naprawią mój model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A mi padł x po roku użytkowania :( I teraz nie wiem, dostane nową konsolkę czy po prostu naprawią mój model ?Zalezy jak "ciezko" padla, raz wymienia a raz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Tak jak myślałem: Xbox 360 z wbudowanym HD-DVD okazał się jedynie plotką i na razie na pewno nie ujrzymy takiej wersji konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 no trudno sie mowi, ale wydaje mi sie ze taki Xbox i tak kiedys wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jeśli wyjdzie, to nie ma co płakać. Bo znając życie będzie o wiel droższy i nie każdy będzie mógł sobie na niego pozwolić. A technologicznie będzie identyczny (ew. mniej "cieplny") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Niech oni poprawią poziom hałasu, żeby sprzęt podczas odtwarzania płyt tak nie hałasował to będę bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Pierwsze oficjalne zdjecia x360 ultimate! :lol2: Przyznajcie sie, kto by chcial taka podusie? Przy okazji- moj premium siedzi sobie juz 3ci dzien w Czechach, takze pewnie pod koniec nastepnego tygodnia wroci juz naprawiony. I stad pytanie- na ile go wycenic podczas sprzedazy? Teoretycznie naprawiony klocek jest wart wiecej niz kilkumiesieczny premium, ktory jeszcze sie nie zepsul (bo na takim mozna juz odliczac dni do 1szej awarii). @ Bania, maSTHa212- dzieki Panowie, tak wlasnie planowalem postapic. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Walnij BCM na 10 dni. Z doświadczenia wiem, że rynek sam "zweryfikuje" wartość na odpowiednim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 mały OT: http://gizmodo.com/341472/this-video-makes...than-steve-jobs :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 @draak Ja sprzedałem nówkę premiuma gołego (bez dysku nawet, tylko z zaślepką od Arcade'a) za 650zł. Co prawda był bez HDMI, ale chłodzenie miał to nowsze. Ale zrób tak jak mastha mówi, daj BCM na 7-10 dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Po naprawie będzie jak - prawie - nówka. Technicznie "idealny", ale z mniejszym okresem gwarancyjnym. NIe powinno być więc problemu z uzyskaniem dobrej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! Konsolke kupilem w Kanadzie (wiadomo taniej)wyslalem dla brata na swieta jak prezent do Polski. Konsola przyszla dopiero wczoraj ale pojawil sie problem, mianowicie po podlaczeniu zasilacza od xbox360 do przetwornicy napiecia i ustawieniu na standart 220(V) i probie wlaczenia konsoli nastapil "trzask" w zasilaczu i sie wylaczyl.Zadnych oznak zycia.Nie bylo czuc ani widac rzadnego dymu. Wiec moje pytanie jest takie czy uznajac ze zasilacz do xbox360 wyzional ducha, moj brat w pl moz zakupic taka przejsciowke na allegro http://allegro.pl/item291800183__zasilacz_...teraz_tak_.html i poprzez podlaczenie do zasilacza z pc (400W lub wiecej) jest szansa ze konsola sie obudzi? Dzieki za pomoc! Edytowane 12 Stycznia 2008 przez hausner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) po pierwsze to nie 220W tylko 220V. No i nie dziw się, ze ci zasilacz strzelił bo powinieneś ustawić 110V na przetwornicy, bo na takim napięciu dzialal ten zasilacz. Zobacz na tabliczce znamionowej pod zasilaczem jakie znajdują sie tam parametry napięcia (AC). edit: co do linku z allegro to nie wiem, teoretycznie powinno zadziałać. edit2: zapomnialem, ze aby to zadzialalo musisz mieć kolejny zasilacz 110V, bo te zwykłe komputerowe działaja u nas na 220V. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 po pierwsze to nie 220W tylko 220V. No i nie dziw się, ze ci zasilacz strzelił bo powinieneś ustawić 110V na przetwornicy, bo na takim napięciu dzialal ten zasilacz. Zobacz na tabliczce znamionowej pod zasilaczem jakie znajdują sie tam parametry napięcia (AC). edit: co do linku z allegro to nie wiem, teoretycznie powinno zadziałać. Wlasnie ze bylo 110V na przetwornicy z tego co mi mowil. Chyba kupi ta przejsciowke z allegro i sproboje.Jak myslisz konsola powinna byc ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) W sumie to cięzko mi powiedzieć czy konsola sie nie spaliła, bo nie wiem jakiej jakości Microsoft daje zabezpieczenia do tych zasilaczy. Jesli zasilacz odciał sie od konsoli po przepięciu, to pewnie konsola żyje. A co do tej przejściówki z allegro, to jeśli jakimś cudem uda ci się podłączyć ją do przetwornicy, a przetwornice do XO to zadziała :D ... ale juz tak na serio, to musisz mieć kolejny zasilacz działający na napięcie 110V aby cokolwiek ruszyło. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 A to zasilacze do X360 nie sa uniwersalne, 100-240V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) W sumie to cięzko mi powiedzieć czy konsola sie nie spaliła, bo nie wiem jakiej jakości Microsoft daje zabezpieczenia do tych zasilaczy. Jesli zasilacz odciał sie od konsoli po przepięciu, to pewnie konsola żyje. A co do tej przejściówki z allegro, to jeśli jakimś cudem uda ci się podłączyć ją do przetwornicy, a przetwornice do XO to zadziała :D ... ale juz tak na serio, to musisz mieć kolejny zasilacz działający na napięcie 110V aby cokolwiek ruszyło. A mi sie wydaje jednak ze prawie kazdy zasilacz (komputerowy!) ma mozliwosc wybrania 230 lub 110 ;) Przynajmniej ja tak mam i pare innych zasilaczow w moim domu :] Wiec nie powinno byc problemu Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ja mam z USA ale nie kombinowałem, i kupiłem po okazyjnej cenie zasilator na 230v i dziala ok, a tamten leży w pudle :) z tego co wiem to są zasilacze do xa na 110-230v ale trza sobie taki dokupić oddzielnie, a standardowo dają tylko na jedno napięcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ta, palowy zasilacz dziala na 200v-240v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Potwierdzam, zasilacz jest tylko na napięcie 200-240. Wydaje mi się jednak, że na wyjściu jest napięcie takie samo i najlepiej prawdopodobnie jakby brat kupił coś takiego: http://www.allegro.pl/item295147988_zasila...0_od_1_zl_.html Przynajmniej będzie miał zasilacz normalny i nie będzie musiał nic kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 W sumie to cięzko mi powiedzieć czy konsola sie nie spaliła, bo nie wiem jakiej jakości Microsoft daje zabezpieczenia do tych zasilaczy. Jesli zasilacz odciał sie od konsoli po przepięciu, to pewnie konsola żyje. A co do tej przejściówki z allegro, to jeśli jakimś cudem uda ci się podłączyć ją do przetwornicy, a przetwornice do XO to zadziała :D ... ale juz tak na serio, to musisz mieć kolejny zasilacz działający na napięcie 110V aby cokolwiek ruszyło. Duzo kombinacji ale akurat zasilke OCZ Powerstream 600W SLI tez mu wyslalem wczesniej wiec mogl by kombinowac z przejsciowka. A mi sie wydaje jednak ze prawie kazdy zasilacz (komputerowy!) ma mozliwosc wybrania 230 lub 110 ;) Przynajmniej ja tak mam i pare innych zasilaczow w moim domu :] Wiec nie powinno byc problemu wlasnie OCZ Powerstream 600W SLI taki przelacznik posiada. ja mam z USA ale nie kombinowałem, i kupiłem po okazyjnej cenie zasilator na 230v i dziala ok, a tamten leży w pudle :) z tego co wiem to są zasilacze do xa na 110-230v ale trza sobie taki dokupić oddzielnie, a standardowo dają tylko na jedno napięcie... Czyli kupiles z allegro sam zasilacz i hula wszystko? Fajnie szkoda ze sie wczesniej tak nie pomyslalo :/ ta, palowy zasilacz dziala na 200v-240v To chyba oczywiste :lol2: Potwierdzam, zasilacz jest tylko na napięcie 200-240. Wydaje mi się jednak, że na wyjściu jest napięcie takie samo i najlepiej prawdopodobnie jakby brat kupił coś takiego: http://www.allegro.pl/item295147988_zasila...0_od_1_zl_.html Przynajmniej będzie miał zasilacz normalny i nie będzie musiał nic kombinować No wlasnie nikt w okolicy nie ma xbox360 zeby sprwadzic na zasilce z palowskiego xboxa360, same xbox,ps2,ps3. Ale chyba i tak kupi sam zasilacz bedzie najlatwiej. Dzieki za rady!, wszyscy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 To chyba oczywisteNie do konca, bo obecnie coraz czesciej uzywa sie zasilaczy uniwersalnych, przcujacych w zakresie 100-240V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wiadomo już czym MS zadośćuczyni nam fatalne działanie xbl w czasie Świąt? Ta darmowa gierka z arcade pojawiła się już, bo ostatnio nie miałem czasu, by to sprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...