kojak_ct Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) @hausner Konsolka na pewno nie padła. Kiedyś dostałem starego iksa ze stanów do zamontowania aladyna no i zapomniałem o tym, że działa na inne napięcie. Podpinając kabel do sieci nagle jak [ciach!]l.... to pobudziło wszystkich domowników. :) Przy zasilaczu jest taki duży bezpiecznik. Może być w postaci pręta albo kawałka blaszki wlutowanej na płytę zasilacza. Rozbierz go a szybko zlokalizujesz problem. Taki wystrzał zostawia ślad na płycie drukowanej. :D Połącz przepalony element drutem, podepnij konwerter napięcia i po problemie. ;) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 @hausner Konsolka na pewno nie padła. Kiedyś dostałem starego iksa ze stanów do zamontowania aladyna no i zapomniałem o tym, że działa na inne napięcie. Podpinając kabel do sieci nagle jak [ciach!]l.... to pobudziło wszystkich domowników. :) Przy zasilaczu jest taki duży bezpiecznik. Może być w postaci pręta albo kawałka blaszki wlutowanej na płytę zasilacza. Rozbierz go a szybko zlokalizujesz problem. Taki wystrzał zostawia ślad na płycie drukowanej. :D Połącz przepalony element drutem, podepnij konwerter napięcia i po problemie. ;) Dzieki za rade, sproboje bratu jakos to wytlumaczyc jako ze nie mam mozliwosci teraz byc w PL :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Najlepiej niech idzie do elektronika. Zrobi za kilka złociszy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 No ja ogólnie samemu nie próbowałbym tego naprawić ;) Zawsze jest jakieś ryzyko, że konsola jednak po samorobnej reanimacji padnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Eeee. Tutaj ryzyka nie ma żadnego. Wlutować trzeba tylko ten drut. Ale nie każdy ma lutownicę w domu. ;) Druga sprawa to tym razem prawidłowo ustawiony konwerter napięcia bo swojskiej roboty bezpiecznik może być za mocny. ;) Zresztą u nas robią metodą, którą opisałem powyżej więc drugim razem nie radzę się mylić w ustawianiu przetwornicy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (...) moj premium siedzi sobie juz 3ci dzien w Czechach, takze pewnie pod koniec nastepnego tygodnia wroci juz naprawiony (...) ... nie pod koniec, a juz z poczatkiem tego tygodnia MS zwrocil mi konsole. Czytam sobie to dolaczone pismo, z ktorego wynika, ze wymienili mobo w klocku. Najzabawniejszy jest za to akapit o tym jak dalece nieprawdopodobna jest kolejna awaria, ale GDYBY sie przytrafila, to wiadomo gdzie mam dzwonic... yyy jasne. Lecac prywata troche- premium kupiony w maju 2007, z nowka plyta glowna, w stanie bardzo dobrym, jest na sprzedaz. Szczegoly via pm, przewiduje gratisy dla kupujacego B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 A jak z systemem chłodzenia i napędem? Po wymianie czuć różnice w hałasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 I tak napęd wszystko zagłuszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) @snaker, w dashu moj elite 65nm z benq jest zdecydowanie cichszy, a w 3D tak jak stwierdzil Bania- naped wszystko zaglusza. Choc akurat dla mnie to nie problem- mam dobrze wygluszone sciany, tolerancyjna kobiete, wiec gdy KD jest na min. 20% skali nie slychac juz klocka zupelnie ;) edit- po powrocie z pracy pogladam tego premium "pod swiatlo", czy zalozyli chociaz to bardziej rozbudowane chlodzenie. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Są gdzieś jakieś tanie konsole Arcade za 799zł-899zł jeszcze ? Jak jest z awaryjnością tych 65nm w koncu ? Padają już ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Są gdzieś jakieś tanie konsole Arcade za 799zł-899zł jeszcze ?Wracając do tych promocji, kumpel w grudniu zamówił na empik.com tego iksa za 799zł (były dostępne), przyjeli zamówienie, wszystko fajnie. Od razu kilka gierek kupił w empiku. Gry przysłali po tygodniu. Konsoli do dziś nie dostał... Wczoraj mail z empiku przyszedł mniej więcej takiej treści: "Zamówienie zostało anulowane z powodu braku towaru u dostawcy". Fajne te promocje :mur: Edytowane 15 Stycznia 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tez nie załapałem sie na promocje i czekam na kolejna... Teraz trzeba dac przynajmniej 1000zł zeby dostac arcade'a :blink: Mam teraz pytanie troche z innej beczki: Ktoś kiedyś napisał ze 99% banów leci za wykryte kopie gier, a nie za wykrytą przeróbke - W takim razie gdybym miał przerobioną konsolę najnowszym iXtreme'm, a korzystałbym z usługi Live tylko do sciagania plików oraz do grania w multi za pomocą oryginalnych gier to teorytycznie mógłbym czuć się bezpiecznie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tez nie załapałem sie na promocje i czekam na kolejna... Teraz trzeba dac przynajmniej 1000zł zeby dostac arcade'a :blink: Mam teraz pytanie troche z innej beczki: Ktoś kiedyś napisał ze 99% banów leci za wykryte kopie gier, a nie za wykrytą przeróbke - W takim razie gdybym miał przerobioną konsolę najnowszym iXtreme'm, a korzystałbym z usługi Live tylko do sciagania plików oraz do grania w multi za pomocą oryginalnych gier to teorytycznie mógłbym czuć się bezpiecznie ? Bana dostajesz za wykrytą przeróbkę, a poza tym po co przerabiać skoro będziesz grał na oryginałach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Post cavarra (nr: #2855153): Co do bana to jeśli ID konsoli trafiło na "czarną listę" to zmiana biosu(fw) nic ci nie pomorze, gdyż M$ wykrywa przerobioną konsolę po ripach(99%), a nie po fw(ixtreme).Tu jednak pisze troche inaczej... Edit: Bania: zgadza sie :P Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Z tego co napisał wychodzi, że chce na oryginałach chce grać tylko online. A offline to wiadomo... @yaro120Ciężko coś takiego znaleźć, raczej koło 1000zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Post cavarra (2881061[/snapback] Z tego co napisał wychodzi, że chce na oryginałach chce grać tylko online. A offline to wiadomo... ... Wiele osób tak robiło, ale i tak część dostała bana, więc lipton. Wadliwe SS, DMI, CRC itd w jakiś sposób może być zapisywane przez konsole i po podłączeniu Live wysyłane do M$. Taka jest moja teoria, ale czy jest prawdziwa to tylko M$ wie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 może napisz wiadomość do supportu M$? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dokładnie, też mi się tak wydaje, że 'coś' z tych piratów zostaje w konsoli i po podłączeniu do live'a robi sie boom [; Dlatego sam bym tak nie ryzykował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) No to nici z live'a :? Poczekam, moze wkoncu kiedys wyjdzie jakis fw lub chip... P.S. Taa już wysyłam maila do supportu z zapytaniem w jaki sposób wykrywają nielegalne kopie gier i w jaki sposob banują ! O tym nie pomyślałem :D :P Edit: soorry, juz poprawione :P Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Można zadzwonić, powiedzieć że zakupiłeś od kogoś konsolę i podejrzewasz że jest przerobiona. Zapytasz jak to wykryć, i od razu spytasz co z tymi banami. Oczywiście szanse że to się uda są mniejsze niż 10% :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 No to nici z life'a :? Poczekam, moze wkoncu kiedys wyjdzie jakis fw lub chip...Nici i owszem ale z LIVE'a a nie life'a <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Nici i owszem ale z LIVE'a a nie life'a <_<Zależy jak na to patrzeć :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 szkoda ze wiele osob podchodzi w ten sposob do XO, ze kupi konsole i od razu przerobi bo LAJF mu zupełnie nie będzie do niczego potrzebny. Jak dla mnie to XBL jest drugą polową tej konsoli, która (jak to z drugą połową bywa) przynosi takiego samego funa jak gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Co z tym bonusem za wadliwe działanie xbl? Przespałem to? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) No dobra panowie, przedwczoraj stałem się szczęśliwym właścicielem kloca Arcade. Przesiadając się z TV 37" na panoramę 20" spodziewałem się większego szoku, ale jak na razie jest nieźle i znoszę downgrade po męsku. Także witam w klubie, a jak uporam się z netem to do do zobaczenia na XBL! Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) szkoda ze wiele osob podchodzi w ten sposob do XO, ze kupi konsole i od razu przerobi bo LAJF mu zupełnie nie będzie do niczego potrzebny. Jak dla mnie to XBL jest drugą polową tej konsoli, która (jak to z drugą połową bywa) przynosi takiego samego funa jak gry.Wiesz ja chetnie bym korzystał z live'a gdybym mogl, ale to sa dodatkowe wydatki a ja tyle pieniedzy niestety nie mam :/ Mam poprostu dosc modernizacji pctów i postanowiłem ze zamiast tego kupie konsole co wydaje sie rozsadniejsze i tansze. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 150zl za 13 miesiecy - kosmiczna kwota, zaiste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Dla człowieka który nie pracuje i żyje z kieszonkowych od rodziców to zaiste samo kupno takiego drogiego sprzetu to sukces... Ja wiem ze wiekszosc forumowiczow ma prace i jest bogata, a takie kwoty to dla nich pikuś... Ja do takich jeszcze nie naleze, a wydawanie całych oszczednosci na granie nie jest moim zdaniem najlepsze co moglbym zrobic ;) Poprostu przeznaczam te fundusze ktore miałem przeznaczone na modernizacje pc'ta na kupno konsoli - to wszystko z mojej strony. Jakies jeszcze pytania ? P.S Obiecuje ze jak znajde prace w wakacje a potem dobrze napisze mature to chetnie zakupie abonament i dołacze w 100% do waszego grona... :P Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 150zl na rok to jakies 10zl miesiecznie, bez przesady... poza tym gry i tak bedziesz musial kupic, wiec jak sobie wyobrazasz uzytkowanie konsoli bez zadnych wydatkow? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Dla człowieka który nie pracuje i żyje z kieszonkowych od rodziców to zaiste samo kupno takiego drogiego sprzetu to sukces... Ja wiem ze wiekszosc forumowiczow ma prace i jest bogata, a takie kwoty to dla nich pikuś... Ja do takich jeszcze nie naleze, a wydawanie całych oszczednosci na granie nie jest moim zdaniem najlepsze co moglbym zrobic ;) Czyli nie stać Cię na konsolę. Gry trochę kosztują. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...