Skocz do zawartości
Roxas

Dobry Ten Zasilacz Pod Moj Sprzet ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam o ten zasilacz bo go mam kupiony musialem na gwalt cos dzisiaj kupic. a mialem tylko troche kasy.

Albo Fortron 350THN-P = Modecom MC-350

z fortonow to maja jedynie

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ZASILACZ+ATX+350W+FO

ale niemaja tego na magazynie pozatym ma 350W a ten ktory ja mam ma 400w jedynie czego on niema to tych wejsc na zasilanie dyskow SATA ale mi to niepotrzebne.

BTW. jest jeszcze cos takiego

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ZASILACZ+ATX+350W ale tez niemaja na magazynie.

Wybierz deltę panie , do 50 zł już masz 350-400 wat

a tego to niema nigdzie w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tracer to nie zasilacz, to zbiór koszmarów, podbnie jak Ropla/Codegen/Modecom Feel/Logic/Procomp itp. Te 400W to on ma, ale na tabliczce. Poza tym, do czego ci te 400W? Do twojego configa starczyłaby 300 Modecoma. Żeś sobie ubzdurał coś. Chyba, że będziesz w niedługim czasie config zmieniał. Do ~120 zł kupisz Modecoma MC-350W, znajdziesz wszędzie, do ~200 zł Huntkey'a HK-350AP ;).

BENITO dobrze radzi, FAQ się kłania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8223

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Deltę 350W z dwoma mocnymi liniami +12V.

Osoby z tego forum (svende i BENITO) polecały mi go w innym wątku, więc kupiłem.

Efekt? Już mi nie piszczy zasilacz, jak przy starym Chieftecu 360W, zasilacz cichutki i stabilny.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ale zasilacz juz mam wiec niepolacajcie juz co kupowac ;) a poco mi 400 w ?? hmm bo w najblizszym czasie moze sie zrobic z tego sprzetu niewiem jakis Pentium IV 1,5 ghz ? kto wie ;)

Spylon powiedz mi jeszcze co masz na mysli pod slowem "koszmar" bo ja niewiem dlamnie zasilacz to jest zasilacz wiec moze wtajemnicz mnie ;)

PS: to zupelnie tak jakby kupic obudowe z zasilaczem i zlozyc z tego kompa.

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon powiedz mi jeszcze co masz na mysli pod slowem "koszmar" bo ja niewiem dlamnie zasilacz to jest zasilacz wiec moze wtajemnicz mnie ;)

Bo tracer to produkt zasilaczopodobny, niebezpieczny w użytkowaniu, brak mu zabezpieczeń, a dane z tabliczki są zawyzone w stosunku do mozliwości, do tego w razie padnięcia (co sie zdarza często w tego typu zasilaczopodobnych g*** lubi pociągnąć za sobą np plytę główną)

ps. jak zmienisz na p4 1,5ghz to i tak 300w starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm powiem tak :

fortron 250W gta ciagnial takie cos ;

athlonik 1800+@2800+ , ati r9550 @ 9600+ , 2 dyski , nagryware , 728 ramu inne [ciach!]ly i byl cichutki , teraz ciagnie siorki kompa :

p3 -->933 , tnt2 , 3 dyski etc

zminy i cichy

jedyna wada --> nie nadaje sie do kompow zasilanych z lini 12 V , jest to strikte zasilacz z silna 5

a Tobie polecam taka delte : http://allegro.pl/item182121320_zasilacz_3...w_fv_od_ss.html

ciacha tania i wydajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietia(lania) ja juz zasilacza niebede kupowal bo mam juz ten kupiony.

svende ten zasilacz ktory mam to jest ten nowy model tracera i ma wszystkie zabespieczenia...

PS: Stary zasilacz to byl jakis FPS GROUP INC. 235W

+3,3V = 14,0A

+5V = 22,0A

+12V = 8,0A

i na nim mi wyskakiwal bluescreen jak miale wlozone 320 mb ramu albo chcialem podkrecic procek, na tym tego problemu juz niema.

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

svende ten zasilacz ktory mam to jest ten nowy model tracera i ma wszystkie zabespieczenia...

taaak, bardziej bezpieczne od tracerów codegenów i innych podobnych sa już stosunki przerywane. Zasilacz który wazy tyle co 2-3 tabliczki czekolady nie jest i nigdy nie będzie bezpieczny, ale twój wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi