Skocz do zawartości
Lutasiek

Zasilka Chieftec Czy Pentagram

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar na dniach kupic sobie jakis dobry zasilacz,gdyz mam tracera i sa z nim problemy.jest glosny jak suszara i niestabilny dyski mi wylacza itp.Bardziej chodzi mi tez o cisze

mam do wyboru

1.Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm-ok 180,190zl(active pfc)

2.Pentagram Silent Force 460W ATX PSF-460-P12S-ok 179,180zl (active pfc ale tez passive pfc rozne strony roznie podaja))

Juz bylem zdecydowany na chiefteca ale facet w bardzo dobrym zklepie komputerowym powiedzial ze ten pentagramu jest lepszy i ma 3 lata gwarancji.

Zalezy mi na stabilnej pracy mego kompa jak i na ciszy.bo ten tracer to jest wichura i mam go dosc.

Moj komp:

Intel Celeron 2,4 D Prescot(chlodznie zmienione z boxowego na silent cooler-odrazu poprawa;) )

Gigabyte GA-8IPE1000G

Nvidia Gforce Winfast 6600 128MB/128Bit AGP

Karta satelitarna SkyStar 2

WD 160GB SATA II

MAXTOR 60GB ATA

DVD-RW LITEON ATA

CD-RW LG ATA

EDIMAX WIFI EW 7128-G PCI

Edytowane przez Lutasiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, jak w porównaniu z Pentagramem, ale ogólnie to HuntKey HK-350AP będzie cichszy od Chiefteca. No i nie patrz na te jego 350W bo ma więcej, na forum o tej zasiłce masz bardzo dużo, chyba najpopularniejsza zasiłka... Ale jeśli chcesz ciszę, to Chiefteca możesz sobie od razu skreślić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi