Vilgerfortz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam. Podlaczylem PS3 do monitora LCD i mam problem ze znalezieniem sposobu do odtwarzania dziwieku. Niestesy moj monitor nie ma opcji HD ready a jedynie wejscie DVI ktore jak wiadomo nie przesyla dzieku a jedynie obraz. Nie wiem jak to zrowiazac poniewaz PS3 nie ma mozliwosc podlaczenia nawet sluchawek. Posiadam tylko takie lacza jakie widac na obrazku ponizej: Jesli ktos wie jak to rozwiazac porsze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jedyny pomysł, który mi łazi po głowie, to podłączenie dźwięku przez optyka. Sam się borykam z problemem podłączenia (o tyle jestem "szpretny", że przed zakupem). Dodam jedno - możesz się cieszyć, iż mam problem "tylko" z dźwiękiem. Znajdź jakiś dobry sposób, by podłączyć obraz przez d-sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 JA w swoim TV nie mam HDMI, więc zastosowałem ten sam kabel co ty. Musisz zrobić tak: podłączyć kabel HDMI-DVI do TV oraz standardowy kabel dostarczany z konsolą. Tam masz 2 chinche. Ja podłączyłem sobie do suba. W konsoli wtedy ustawiasz, że obraz idzie po HDMI a dźwięk po euro. I wszystko dziła tak jak powinno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Problem w tym ze nie glosniki mam 2.1 i nie ma wejsc na czincze a jedynie VGA dlatego nie moge tak zrobic. zastanawia mnie tylko po co jest to wyjscie z monitora o nazwie "audio power" widoczne na obrazku ktory zamiescilem? Slyszalem o przejsciowce z jacka 3.5 na optyka, czy jest cos takiego mozliwe ? EDIT: Znalazlem cos takiego: http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/AD102.html Zobaczymy czy zadziala... Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez Vilgerfortz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Problem w tym ze nie glosniki mam 2.1 i nie ma wejsc na czincze a jedynie VGA dlatego nie moge tak zrobic. zastanawia mnie tylko po co jest to wyjscie z monitora o nazwie "audio power" widoczne na obrazku ktory zamiescilem? Slyszalem o przejsciowce z jacka 3.5 na optyka, czy jest cos takiego mozliwe ? EDIT: Znalazlem cos takiego: http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/AD102.html Zobaczymy czy zadziala... W monitorze masz głośniki ?? Jeśli tak to powinno być wejście na jacka. Wtedy tylko przejściówka 2 chinche na 1 jacka i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 W monitorze nie mam glosnikow bo gdybym mial to ten temat pewnie by nawet nie powstal. Zreszta jak chcesz podlaczyc jacka do PS3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Standardowy kabel AV + przejsciowka 2xRCA->minijack? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NoweSamoDobro Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 W monitorze nie mam glosnikow bo gdybym mial to ten temat pewnie by nawet nie powstal. Zreszta jak chcesz podlaczyc jacka do PS3 ? ja mam tak: kabel HDMI idzie do telewizora. optyk idzie do kina domowego, 2xRCA z przejsciowka na cinche daje sygnal na sluchawki. jesli nie masz KD z wejsciem optycznym - uzyj oryginalnego kabla od PS3 i za pomoca kabelkow RCA (2x cinch - czerwony i bialy) podlacz go do swojego zestawu glosnikow. strzelam, ze to Audio Power sluzy do zasilania glosnikow zewnetrznych, ktore mozna doczepic do monitora. sprawdz w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Problem rozwiazalem kupnem zestawu glosnikow do kina domowego z optycznym wejsciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...