Fredek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 bo ja wiem czy takie mizerne No ten X2 6000+ kręci sie 3ghz@3,2ghz to rzeczywiście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afterglow Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam! Jakoś nikt na forum nie zauważył że nadchodzą nowe procki !!! Zupełna cisza. Nic o nich nikt nie pisze. Miałem przesiąść się na nowa platforme i widze własnie wysyp nowości i teraz mam dylemat co kupić : 2574324[/snapback] bo ja wiem czy takie mizerne te nowe 65nm robią ~ 2,7Ghz do 3Ghz , zawsze to costam jest :P Pewnie chodzi o X2 z tematu - w jego przypadku "mizerne OC" jest prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Co do tej obniżki to z tego co wiem AMD też planuje i bedzie ona większa niz intelowska. Co do kręcenia x2 czy ja wiem czy mizerne- IMO całkiem fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Chodzi mi o zasilanie C2D i przez to mimo, że płyty mają podstawki 775, to jednak nie potrafiły sobie poradzić z obsługą nowych procesorów. W przypadku AMD może być inaczej i nie trzeba będzie zmieniać płyty, choć, jeżeli już ktoś będzie chciał DDR3 to trzeba zmienić płytę. Wydaje mi się, że zostaną zaprezentowane AM2+ z DDR2 i AM2+ z DDR3. W końcu DDR3 to żadna tam zmiana technologiczna. Tu jest nieco o kompatybilności nowych CPU od AMD i info wygląda na wiarygodne bo fotki są z jakiejś prezentacji AMD http://www.matbe.com/actualites/15882/agena-am2/ O DDR3 nic nie wspominają i zapewne to odległa przyszłość z zaporowymi cenami RAM w stosunku do dzisiejszych cen DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No ten X2 6000+ kręci sie 3ghz@3,2ghz to rzeczywiście... A obecne "L2", czyli Allendale z 2007 roku ma trudności z przebiciem się ponad 3,1 GHz na normalnym napięciu... Mój E6400 robi 3,15 GHz stable na 1,675v z biosu P5B Deluxe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No ten X2 6000+ kręci sie 3ghz@3,2ghz to rzeczywiście... Niektóre robią 3.5GHz na znośnym napięciu, także nie jest tak źle jak na tak wyżyłowany cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afterglow Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Co do tej obniżki to z tego co wiem AMD też planuje i bedzie ona większa niz intelowska. Co do kręcenia x2 czy ja wiem czy mizerne- IMO całkiem fajneAMD jest juz po obnizkach - X2 6k+ 241$, E6600 ma kosztowac 224$. Co do kręcenia x2 czy ja wiem czy mizerne- IMO całkiem fajneMowa o 6000+, tu jest minimalna rezerwa mocy. Niektóre robią 3.5GHz na znośnym napięciu, także nie jest tak źle jak na tak wyżyłowany cpu."Niektore"? Widzialem ze dwa ktore wyciagaly tyle przy V 1.6-1.7, reszta to padaki konczace w okolicach 3,2GHz. Jesli jest wiecej tych magicznych "3,5GHz na znosnych napieciach", to chetnie o nich poczytam. A obecne "L2", czyli Allendale z 2007 roku ma trudności z przebiciem się ponad 3,1 GHz na normalnym napięciu...Ekhem.. 3,1GHz na X2, a 3,1GHz na C2D to mimo wszystko jakby inny kaliber wydajnosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...