Skocz do zawartości
Parker

A 64x2 6000+ Czy Core2duo 6420 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakoś nikt na forum nie zauważył że nadchodzą nowe procki !!! Zupełna cisza. Nic o nich nikt nie pisze.

Miałem przesiąść się na nowa platforme i widze własnie wysyp nowości i teraz mam dylemat co kupić :

2574324[/snapback]

bo ja wiem czy takie mizerne

te nowe 65nm robią ~ 2,7Ghz do 3Ghz , zawsze to costam jest :P

Pewnie chodzi o X2 z tematu - w jego przypadku "mizerne OC" jest prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o zasilanie C2D i przez to mimo, że płyty mają podstawki 775, to jednak nie potrafiły sobie poradzić z obsługą nowych procesorów.

W przypadku AMD może być inaczej i nie trzeba będzie zmieniać płyty, choć, jeżeli już ktoś będzie chciał DDR3 to trzeba zmienić płytę. Wydaje mi się, że zostaną zaprezentowane AM2+ z DDR2 i AM2+ z DDR3. W końcu DDR3 to żadna tam zmiana technologiczna.

Tu jest nieco o kompatybilności nowych CPU od AMD i info wygląda na wiarygodne bo fotki są z jakiejś prezentacji AMD

http://www.matbe.com/actualites/15882/agena-am2/

O DDR3 nic nie wspominają i zapewne to odległa przyszłość z zaporowymi cenami RAM w stosunku do dzisiejszych cen DDR2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten X2 6000+ kręci sie 3ghz@3,2ghz to rzeczywiście...

A obecne "L2", czyli Allendale z 2007 roku ma trudności z przebiciem się ponad 3,1 GHz na normalnym napięciu... Mój E6400 robi 3,15 GHz stable na 1,675v z biosu P5B Deluxe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej obniżki to z tego co wiem AMD też planuje i bedzie ona większa niz intelowska. Co do kręcenia x2 czy ja wiem czy mizerne- IMO całkiem fajne

AMD jest juz po obnizkach - X2 6k+ 241$, E6600 ma kosztowac 224$.

Co do kręcenia x2 czy ja wiem czy mizerne- IMO całkiem fajne

Mowa o 6000+, tu jest minimalna rezerwa mocy.

Niektóre robią 3.5GHz na znośnym napięciu, także nie jest tak źle jak na tak wyżyłowany cpu.

"Niektore"? Widzialem ze dwa ktore wyciagaly tyle przy V 1.6-1.7, reszta to padaki konczace w okolicach 3,2GHz. Jesli jest wiecej tych magicznych "3,5GHz na znosnych napieciach", to chetnie o nich poczytam.

A obecne "L2", czyli Allendale z 2007 roku ma trudności z przebiciem się ponad 3,1 GHz na normalnym napięciu...

Ekhem.. 3,1GHz na X2, a 3,1GHz na C2D to mimo wszystko jakby inny kaliber wydajnosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi