Skocz do zawartości
Sadol

Mój zmodowany komp szufladowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam okazje pokazac wam moj mod obudowy. Tak wiec wszystko ladnie sie miesci w naroznej szafce. Wykonalem szybki tuning poleczki (dwie prowadnice do szuflad i troche gwozdzi :twisted: ). Potem tego przykrecilem plyte glowna, pare katownikow coby cdrom mial sie czego trzymac, no i na koniec panel przedni (ze sklejki, wycinany ploterem tnacym u ojca w pracy). Na panel wpakowalem taki fajny diodkowy equalizer ze starego magnetofonu. Poza tym diodka od dysku no i qltowy kapsel LECHA jako wlacznik. Wszystko ladnie sie wysuwa i chowa, czyli super komfort - do kazdego elementu mam dostep w kilka sekund. Ale zeby sie mi to wszystko nie przegrzewalo to w polce na dole wyrznalem dziure i wsadzilem wentylator 80 mm (niestety nie uchwycilem go na zdjeciach). Tutaj macie jeszcze kilka zdjec tego cacuszka - powiedzcie co o tym sadzicie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie siem srednio podoba ale jak zrodisz porządeczek z przednia listwą to bedzie ok

ja bym to oklejił jakims alu albo czyms podobnym albo zrobił tak aby napędy pasowały do drewienka - znacyz tez drewniane mogom być :)

wiem ze dużo roboty ale efekt może być nizły

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, że mieszkasz na pomorzu - miałbym parę zlecen dla twojego starego :)

ogólnie to czuję jakiś wewnętrzny uraz do montowania kompa w biurko ( mobilność, pozaty byłem przez 3 lata przedstawicielem w meblach biurowych ), widziałem kilka modów i były do doopy ale powiem ci, że twój ma przynajmiej dla mnie jedną zaletę - wgląd do tajli.

porady:

1. jak pisał |/|ASO|| - pomaluj ta sklejke bo za mieciąc będzie max usyfiona.

2. wytnij i przymocuj do szuflady jakąś starę ramkę na karty - bałbym się, że przy jakimś gwałtowniejszym wysunięciu kompa ( :lol: ) możesz wyłamać którąś z nich.

BTW jak za dwadzieścia lat będziemy mogli se kompa zmieścić w kuflu do browara to wybiorę TYSKIE :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ummmm ja bym zrobil ten front panel w taki sposob ze zrobilbym przede wszystkim ........okienka

a mianowicie :

jak masz ten VU meter to na gorze i na dole zrboilbym taki otwor o dl ok 30 cm wys 4-5 cm z zaokraglonymi rogami , wstawilbym plexe i podswietlil to zielona katodka

wyszloby polaczenie natury z technika :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza rzecz jaka zucila mi sie w oczy to wzmacniacz :) ==> mam taki sam :D.

A co do moda to jak dla mnie spoko... wielki + za latwy dostep. I ten lech... :)

I ja takze mam ten sam, kultowy wzmacniacz "Trawiata" :D

Jakie kolumny masz pod to podlaczone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wzmacniacz jest taki sobie. Ma tylko 20W i daje jakis dziwny ten dzwiek. Podlaczylem do niego ztuningowane tonsile 40W (takie wielkie, waza ze 20 kg). Zreszta zmienilem w nich membrany na 100W bo po 20 latach tamte obrocily sie w proch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza rzecz jaka zucila mi sie w oczy to wzmacniacz :) ==> mam taki sam :D.

A co do moda to jak dla mnie spoko... wielki + za latwy dostep. I ten lech... :)

I ja takze mam ten sam, kultowy wzmacniacz "Trawiata" :D

Jakie kolumny masz pod to podlaczone?

Ja do tego TRAWIATy mam 2 ALTUS'y 110 (po kompletnym remoncie ;) - wszyscy wiedza o co chodzi :) hehe sypiace sie membrany :) )... i to mam podlaczone do SB Live'a jako tylne glosniki. Mam jeszcze jeden wzmacniacz UNITRY... juz z deka nowszy i do tego mam 2 ALTON'y 110W (tez po kompletnym remoncie :))) ) i to jest podpiete do kompa jako przod... w sumie jak na moj malutki pokoj to uwazam ze zajebiste naglosnienie :))) i napewno lepsze niz jakies pierdziawki CREATIVE'a... hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mega wypas podoba mi się, bardzo staranny mod!!!, tylko czy Live, Radeonek i tunerek TV są jakoś zabezpieczone żeby się nie ruszać  :?:

Niestety nie zabezpieczylem ich niczym :( Ale jak narazie zadna mi sie nie wysunela (a otwieram kompa dosyc czesto).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra nie kompa tylko szuflade. Bo lubie sobie czasem przytknac palucha do zasilacza albo do radiatora od procka i zobaczyc jak sie grzeje (to chyba takie male zboczenie ;))

Kazdy kretacz chyba lubi pomacac sobie "flaki" kompa :)

Musze sobie szybe wsatwic zeby chociaz popatrzec do srodka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo lubie molestowac paluszkami mojego blaszaka :D

A wracajac do moda to mnie tez bardzo sie podoba, choc faktycznie niejest to zabardzo mobilne... ale pomysl jest rewelacja, juz dawno niewidzialem rownie orginalnego pomysla... Mam pytanie, ta decha ile ona ma grobosci i jak sie nazywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi