Skocz do zawartości
Vito3

Dwie Karty Dźwiękowe Na Asus A7v880

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktoś może wie jak uruchomić dwie karty na płycie jak w temacie (Asus A7V880). Jedna karta jest zintegrowana na płycie a druga to Audigy 1. W momencie gdy wyjmę Audigy z kompa, zintegrowana działa normalnie. Gdy włoże Audigy, zintegrowana znika z Menadżera Urządzeń. Karta zintegrowana jest włączona w BIOS'ie.

Jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzić, to bardzo proszę o odpowiedź.

Dodam, że potrzebuję mieć dwóch kart...

Pozdrawiam

Edytowane przez Vito3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da się tak. A tak właściwie to po co Ci 2 karty??

Klima na jakiej podstawie stwierdzasz, że się nie da? Oczywiście, że się da, tylko zależy to od płyty głównej.

Wcześniej miałem GIGABYTE GA-7VA i tam miałem włączone dwie karty (były widoczne w windows - trzeba było sobie tylko przełącząć). Natomiast teraz na tym ASUS'ie nie mam juz tego efektu. Potrzebuję drugą kartę, bo nie mam wolnych wejsc na AUDIGY a muszę podpiąć słuchawki... (zresztą co do tego ma powód, jeśli ktoś wie jak to zrobić to napisze i nie potzebuje do tego powodu).....

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 3 płyty gigabyte i na żadnej z nich nie działały 2 karty. Nie zagłębiałem się w to bo po prostu nie potrzebowałem. Automatycznie po podłączeniu dźwiękówki na PCI z windy znikała integra. Co do mojego pytania "A tak właściwie to po co Ci 2 karty??", to przepraszam za moją ciekawość...... toż to się zapytać nie można......

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 3 płyty gigabyte i na żadnej z nich nie działały 2 karty. Nie zagłębiałem się w to bo po prostu nie potrzebowałem. Automatycznie po podłączeniu dźwiękówki na PCI z windy znikała integra. Co do mojego pytania "A tak właściwie to po co Ci 2 karty??", to przepraszam za moją ciekawość...... toż to się zapytać nie można......

Pzdr.

Nie no nie ma problemu z tym pytaniem o powód. Przepraszam za opryskliwość:(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba tylko kwestia BIOS-u. Przykładowo na Asusie A7V600 mogę używać karty na płycie i PCI jednocześnie, a na A8V nie.

Niektóre płyty mają w BIOS-e 3 opcje dla karty: Enable, Disable i Auto. Auto sugeruje właśnie wyłączanie karty na płycie po wykryciu karty na PCI. Być może w obawie konfliktów sprzętowych.

Nie powinno być natomiast problemu z dwiema kartami PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi