Vito3 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Czy ktoś może wie jak uruchomić dwie karty na płycie jak w temacie (Asus A7V880). Jedna karta jest zintegrowana na płycie a druga to Audigy 1. W momencie gdy wyjmę Audigy z kompa, zintegrowana działa normalnie. Gdy włoże Audigy, zintegrowana znika z Menadżera Urządzeń. Karta zintegrowana jest włączona w BIOS'ie. Jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzić, to bardzo proszę o odpowiedź. Dodam, że potrzebuję mieć dwóch kart... Pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Vito3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 nie da się tak. A tak właściwie to po co Ci 2 karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito3 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 nie da się tak. A tak właściwie to po co Ci 2 karty?? Klima na jakiej podstawie stwierdzasz, że się nie da? Oczywiście, że się da, tylko zależy to od płyty głównej. Wcześniej miałem GIGABYTE GA-7VA i tam miałem włączone dwie karty (były widoczne w windows - trzeba było sobie tylko przełącząć). Natomiast teraz na tym ASUS'ie nie mam juz tego efektu. Potrzebuję drugą kartę, bo nie mam wolnych wejsc na AUDIGY a muszę podpiąć słuchawki... (zresztą co do tego ma powód, jeśli ktoś wie jak to zrobić to napisze i nie potzebuje do tego powodu)..... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Miałem 3 płyty gigabyte i na żadnej z nich nie działały 2 karty. Nie zagłębiałem się w to bo po prostu nie potrzebowałem. Automatycznie po podłączeniu dźwiękówki na PCI z windy znikała integra. Co do mojego pytania "A tak właściwie to po co Ci 2 karty??", to przepraszam za moją ciekawość...... toż to się zapytać nie można...... Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito3 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Miałem 3 płyty gigabyte i na żadnej z nich nie działały 2 karty. Nie zagłębiałem się w to bo po prostu nie potrzebowałem. Automatycznie po podłączeniu dźwiękówki na PCI z windy znikała integra. Co do mojego pytania "A tak właściwie to po co Ci 2 karty??", to przepraszam za moją ciekawość...... toż to się zapytać nie można...... Pzdr. Nie no nie ma problemu z tym pytaniem o powód. Przepraszam za opryskliwość:( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Miałem A7V880 i nie działały ze sobą kodek Adi1888 oraz Audigy2ZS :unsure:; innych konfiguracji nie testowałem, byc może dwie karty Creative działały by w ten sposób, ale niestety nie sprawdzałem tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 To chyba tylko kwestia BIOS-u. Przykładowo na Asusie A7V600 mogę używać karty na płycie i PCI jednocześnie, a na A8V nie. Niektóre płyty mają w BIOS-e 3 opcje dla karty: Enable, Disable i Auto. Auto sugeruje właśnie wyłączanie karty na płycie po wykryciu karty na PCI. Być może w obawie konfliktów sprzętowych. Nie powinno być natomiast problemu z dwiema kartami PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...