eRazel Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) hymmm temp to w granicach 40C chodzą, więc nie jest źle zmniejszyłem htt do x1, dzielnik pamieci do 1 i narazie fsb na 310 działa stabilnie i za kadym razem wchodzi do windy tylko to htt mnie denerwuje, bo najprawdopodobniej zmniejsza wydajność w grach :( a o większym typu x2/3 to nie ma mowy :/ i nie wiem czy lepiej w grach wypada procek kręcony z htt x2 na 2 ghz czy x1 na 2,4-2,6 ghz . . Edytowane 21 Maja 2007 przez eRazel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0o Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 witojcie.. Miałem podobnego semprona (2,6+) i kręcił się znakomicie.. Na Gigabyte K8NE doszedłem do 2600MHz z lekko podniesionym napięciem ... i o dziwo był stabilny, przechodził super pi itp, więcej nie dało rady bo ten model gigabyte miał jakiegoś buga w biosie że nie dało się przekroczyć 327 :F Naiwny zakupiłem baaardzo tanio asusa k8n4e, płyta dobra ale nie ma możliwości regulacji napięcia dla sempów ;\ max oc to było 2500 przy standardowym napięciu. życzę powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...