Storm211 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Powiedzcie mi jedno, czy jak jakis uzytkownik sieci lokalnej zna sie na kompie i zrobiła sobie tak ze w domku ma 2 kompy i jeden podłaczył do siesie naszej a drugi to tego kompa z siecia lokalna przez druga sieciówke to mogło to miec wpływ na działanie sieci, Odkad zaczoł cos tam u siebie mieszac zaczeło mi sie walic otoczenie i wogóle rózne dziwne zeczy sie działy . Powiedzcie co o tym sadzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Sadzę, że nie można cię rozszyfrować. Napisz to jeszcze raz gramatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 spoko sory ale musiałem byc zmeczony. Wiec tak, mam u siebie w sieci studenta informatyki i zna sie koles na kompach. Ma on u siebie w mieszkaniu 3 kompy połaczone w sieć ,jeden z nich stoi jako serwer i jest wpiety do mojej sieci, iprzez ten kabelek , który łączył ich siec z moja mi sie wszystko waliło tzn. jak ich wypne to chodzi super jak tylko wepne od razu wszystko sie wali. Pytam co on mógł tam u siebie namieszac, ze tak sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Podaj więcej szczegółów, np. schemat sieci i na jakich systemach pracujecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris23 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Niech mi bedzie wolno zgadywac: ów student na swoim routerze zainstalowal Sambe, ktora staje sie local masterem. Jesli u Ciebie jest linux i Samba, to musisz ustawic w konfiguracji samby: local master = yes os level = 200 ; jakis duzy os level - wyzszy niz u kolegi informatyka;) preffered master = yes Zrestartuj sambe i powinno byc ok. Taki problem moze sie rowniez pojawic, kiedy w sieci pojawia sie system XP/NT/2K, gdyz one nadaja sobie wartos os level duzo wyzsza niz np. 98, stad maja duzo wieksze szanse na zostanie local masterem w wyborach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 wszystko spoko, tylko ze nie mamy serwera juz, kupilem router d-link'a i odłaczyłem serwer bo sluzył tylko do dzielenia łącza.A studenci maja 3 kompy na chacie i bez wyjatku kazdy chodzi na XP>. i jak sie z tym uporac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 zadzwon do microsoftu i powiedz "uprzejmie donosze ze pod adresem .... znajduja sie 3 nielegalne kopie win xp" :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 zadzwon do microsoftu i powiedz "uprzejmie donosze ze pod adresem .... znajduja sie 3 nielegalne kopie win xp" :lol: :lol: :lol: hehehehehe to by bylo dobre :twisted: pozniej zostalo by im zbieranie pieniedzy na kare :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Storm211 Po prostu z nimi pogadaj i wytłumacz w czym problem. Może pomogą. Na czyjąś wiedzę nie znajdziesz innej metody jak samemu być lepszym. Oni mają tą przewagę, że poza wiedzą teoretyczną uczą się gdzie i jak ją stosować. Poza tym najczęściej mają szeroki dostęp do doświadczeń wielu często maniaków (w dobrym znaczeniu) komputera. Spróbuj przy nich czegoś się nauczyć, szkoda z nimi zadzierać, w razie niepowodzeń zawsze możesz wyjąć wtyczkę i odciąć się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...