Skocz do zawartości
qqrydza

Lost Planet

Rekomendowane odpowiedzi

no pewnie, ze wie :) przy 10fps nie da sie pominac zadnego szczegolu ;)

faktem jednak jest, ze gierka wyglada zacnie

Rozumiem, że to taki niewinny żarcik...

Pod viste mam sterowniki z numerkiem 158.45 a gdzieś mi się o oko obiło, że są jakieś dedykowane nowe, które podnoszą wydajność w lp. Prawda to... i które to? Zawsze może być lepiej. :D Możesz polecić jakieś sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki... ale przyznam szczerze, że dla 2-3fps to nawet nie chce mi się sterowników przeinstalować. :D

Teraz widzę, że słowo "cinematic", chodzi mi o grafikę i efekty fx, tak często używane(nadużywane) przez producentów gier oraz kart graficznych dopiero teraz zaczyna znaczyć to co powinno... teraz to widać i czuć, domyślam się, że większość nowych tytułów idzie w tym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj duZo daje mając 28-39 fps + 3 zawsze cos ^^

dobra pytanie?? da sie zbierać te monety?? na planszach?? bo jakos mi nie chce ich podnosic?? czy to tylko pozostalos po x360?? tak jak te obrazki pada :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz mi, że u mnie też dobrze ta gra biega. Wszystko co najlepsze i aax4, cienie medium i do przodu... a te monety zestrzelić trzeba lub z kolby trzasnąć. Na końcu lvl'u układa się z nich napis... pewnie jakieś bonusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Tak nisko?? Mi się demko podobało, graficznie to kosmos IMO, fajne efekty, miło się strzelało, a tu 6.5? Bez jaj :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że to taki niewinny żarcik...

wrecz przeciwnie, jestem smiertelnie powazny, tak jak zalaczony wykresik :)

post-7509-1183325863_thumb.jpg

po lewej jeden gtx, po prawej dwa. min i max fps.

rozumiem, ze ustawienia high w 1920x1200 fsaa 4x, aniso 16x , nie sa "normalnymi" standardami, ale to juz druga po dirt gierka, ktora tak "zalatwia" moj cfg :) i jakos w kosciach czuje, ze to tylko poczatek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na iksa już ma 8.5 na ign właśnie... za grafę pewnie punkty odjęli.

:-D

Dla mnie takie ustawienia rozdzielczości jak wyżej to kosmiczne są z lekka.

;)

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tak dziś looknałem na ign'a i patrze recka owej gry i ... 6.5 no nic serdecznie podziękuje w takim razie tej produkcji ...

tak to jest bardziej brać pod uwagę czyjeś recenzje niż swoje własne odczucia/zdanie na temat gry, a co to jest ign ? bogowie jacyś czy co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra jest świetna, po ostatnich nędzych grach jakie się ukazują nareszcie jakiś dobry tytuł, gra się pięknie, dynamika rozgrywki, muzyka, efekty, rozmach z którym jest stworzony świat, walki z bossami i ten mroźny klimat to są zalety tej gry.Grafa prezentuje się świetnie, nawet na moim 7600gt na detalach medium/low(obiekty i teksturki na high+hdr) gra prezentuje się wyśmienicie i o wiele lepiej od większości prodkucji jakie się ostatnio ukazały, przy tym chodzi przy stabilnych 30-40 fps.Nic tylko grać i nie przejmować się ocenami na jakimś serwisie czy że komuś się niepodoba bo nudna itp.Ta gra ma być szybka, widowiskowa i sprawiającaa wielką frajdę, i taka właśnie jest :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram :lol2:

Widowiskowa, świetna rozrywka. Pograłem właśnie trochę dopóki mnie ten czerw w 3 misji nie zeżarł :D

Niestety z DX10 nadal to samo - muli i są artefakty. Na DX9 chodzi płynnie na full detalach 1024x768 i 1280x960. Jutro sprawdzę 1280x1024.

Oczywiście, że bez AA :lol:

Jak już oficjalnie wyszła pełna wersja, to może w końcu zrobią kolejne stery, żeby chodziła normalnie na DX10 :mur:

edit

Właśnie odkryłem, że po załączeniu AA, artefakty w DX10 całkowicie znikają. Obraz cacy, ale nadal coś muli. Gość porusza się i strzela w zwolnionym tempie. Narazie zostaje mi DX9.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie ku.... pograłem :(. Wiesza się jak demko na starych sterach . Myslałem że w tych nowych betach (drivery ) to naprawili , ale niestety 2 minutki gry i mam stop , dzwięk w pętli i lipa :(. Tylko reset daje rade.

Kiedy dadzą nowe stery te łachudry. I jeszcze mi będą pisali że the way meant ..... :mur:

Wkładam x1800 i przynajmniej sobie pogram .

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka coraz fajniejsza, jestem aktualnie w 5 misji, pograłem troche przez weekend i mam nadzieje ze po pracy też sie uda, a z bossów to jak narazie najf.. to ta - osa, ćma? kur...jakie małe bydle, buczące !!!!! i te bydle wynurzające sie z pod ziemi (4 misja).....jaka kurka grafa, aż z zapatrzenai zeżarł mnie pare razy :) ...... Aura zimowa, te zamiecie...//rozwalaja//

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bydle będziesz musiał..... ach sam zobaczysz w 5 misji :P

A ja wcześniej władowałem w niego tyle ołowiu, że masakra, a koleś wciąż jakieś akrobacje i nurki ;D, po jakimś tam czasie odpuściłem i biegłem przed siebie....do fajnej pani ala robot ;D

hehe czyli w piątej misjii już jest mój....pysznie !!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke pogralem i coz...fajnie to wyglada,dynamika spora....i chyba tylko tyle :) Po prostu nie moje klimaty....Moze bym to jakos przezyl i gral dalej gdyby nie....ten cholerny snieg :D Gram na dx10 rozdzialka...prawie natywna wszystko na max tylko cienie na mid i da sie przezyc te 30 fps :) Problem jedynie z tym sniegiem, taka jest czasami zamiec ze ledwo co widze...bialo bialo i nagle czarno...to czarno to zazwyczaj wielki robal ktory mi kuku robi :) Swietnie wygladaja te robaczki wyskakujace z podziemi :) Efekt naprawde swietny. Jak juz pisalem graficznie swietna,dynamika cudowna ;) Klimat...ekhm...dla mnie osobiscie nijaki taki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest bardziej brać pod uwagę czyjeś recenzje niż swoje własne odczucia/zdanie na temat gry, a co to jest ign ? bogowie jacyś czy co ?

no cóż jeżeli nie kojarzysz igna no to nie mam wiecej pytań ;) Nawet ich recek nie traktuje w 100% jako wyroczni (w końcu hamerykanie;p) ale zawsze ich ocena jest mniej więcej wywazona (z wyjątkami) tak czy inaczej w demko grałem i poza tym, że cieło się z deczka to jakoś niespecjalnie mnie to wciągneło heh wracam do tunguski ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

no cóż jeżeli nie kojarzysz igna no to nie mam wiecej pytań ;) Nawet ich recek nie traktuje w 100% jako wyroczni (w końcu hamerykanie;p) ale zawsze ich ocena jest mniej więcej wywazona (z wyjątkami) tak czy inaczej w demko grałem i poza tym, że cieło się z deczka to jakoś niespecjalnie mnie to wciągneło heh wracam do tunguski ;)

Kojarzy, kojarzy IGN'a, tylko zwraca uwage, że ocena tego serwisu to nie koniec swiata ;].

Mnie się demko podobało bardzo i z przyjemnością zagram w fulla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już oficjalnie wyszła pełna wersja, to może w końcu zrobią kolejne stery, żeby chodziła normalnie na DX10 :mur:

No miło :D okazuje się że już jest HotFix do nowych radków. Już zainstalowałem i można normalnie grac na DX10. Właściwie to nowe stery. Jak wrócę, będę obczajał wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi