MariuszDW Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Nie jaja :P Był jakiś bug. W wersji DX9, w menu głównym gra strasznie się zacinała, tak z 0.5fps. I trzeba było klikac do skutku, aż zaskoczyła któraś opcja (kampania/ustawienia itp). W podmenu już normalnie chodziło i sama rozgrywka też. Poza tym fix naprawił rogrywkę w DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Szkoda ,że nv się nie spieszy z fixem do xpeka do 8800 ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Gregor... spuść :wink: trochę z procka... u mnie występowały totalne zwiechy na vista. Zmniejszyłem troszkę taktowanie na procesorze i już tego nie ma. Widać lost planet daje po piź@#ie i Twojemu procesorowi. Hmmm... w tym samym czasie wróciłem do sterowników 158.24 ale wydaje mi się, że to zbyt mocno wykręcony cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Radeon HD 2000 series: Slow performance in main menu in the game Lost Planet ale ati to chyba sobie jaja robi z uzytkownikow :D heh .. zamiast śniegu deszcz :) albo płatki 10 x większe. Heh .. jutro wreszcie pogram ..:) Edytowane 2 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 hm mial ktos jazdy z wylanczaniem sie samoczynnym gry lub zawieszaniem ale samej gry i niezapisywaniem save grrrrrrrr.://// pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Już 7 misja, cos czuje, ze dla tej gry (i przyszłych w tej konwencji) będę musiał ulepszyc grafę... ;) Chociaż o dziwo przy obecnym konfigu daje radę pograć mid / high (tylko blur i effect volume na low, shadows off, trilinear filtering, aa off) przy 25-45 fps (25 przy bossach / duzych zadymach) w 1024 x 768. Nie taki diabeł straszny, jak go malują ;) No i widać od razu przewage 2 jajek nad jednym. Edytowane 2 Lipca 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Gra naprawde fajna duże możliwośći i super grafika b.ładne efekty , chyba 1-sza gra która tak w dużym stopniu kożysta z 2 jajek 1-jajowcy nawet z g80 maja problem z płynnościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 hm mial ktos jazdy z wylanczaniem sie samoczynnym gry lub zawieszaniem ale samej gry i niezapisywaniem save grrrrrrrr.://// pozdr :) u mnie czasem wystepuje problem z samym dźwiękiem, szumienie w głośnikach !!!! niewiem czym to moze byc spowodowane, mam najn.stery n vidii..hmmmm Zjawisko to występuje w śladowych ilościach, ale występuje.... mam nadzieje ze wyjdize jakis patch!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Czy mechem mozna slizgac sie jak na filmikach ? Edit Juz wiem: x Edytowane 3 Lipca 2007 przez wyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 u mnie czasem wystepuje problem z samym dźwiękiem, szumienie w głośnikach !!!! niewiem czym to moze byc spowodowane, mam najn.stery n vidii..hmmmm Zjawisko to występuje w śladowych ilościach, ale występuje.... mam nadzieje ze wyjdize jakis patch!!!!! hmm rozwiazalem problem wylanczania sie gry jedna alpha na memkach to powodowala :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Thx QQ . 50 mniej mhz na cpu i pływa. Gram pod vistą i niestety nie ma 1280x1024 ;/ . Wiecie może jak ustawić natywną ?? Jakies namiary na cfg gry? Edytowane 3 Lipca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Poziom 10, boss, jak go zniszczyc? :D edit: Chyba za szybko sie pytam a za wolno szukam klik Edytowane 3 Lipca 2007 przez wyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 O ile pamiętam w demie też jej nie było. Może za bardzo uparli się, że to jednak konsolowa gra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Thx QQ . 50 mniej mhz na cpu i pływa. Gram pod vistą i niestety nie ma 1280x1024 ;/ . Wiecie może jak ustawić natywną ?? Jakies namiary na cfg gry? C:\Documents and Settings\TWOJ_PROFIL\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\capcom\lostplanet nie pamietam czy pod vista jest ta sama sciezka bo gram pod xp i gra zabija efektami!!! jade w 1024 ze wszystkim na max, i w pupie mam ewentualne spadki fpsów B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 O ile pamiętam w demie też jej nie było. Może za bardzo uparli się, że to jednak konsolowa gra :(Na xpeku jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 C:\Documents and Settings\TWOJ_PROFIL\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\capcom\lostplanet Raczej c:/users/profil/locallow ale nie jestem pewien czy tam bo gry nie mam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 adonim, radzę zapoznać się z regulaminem forum :mad: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Lepiej edytuj posta jak nie chcesz dostać bananem po głowie :wink: Ja zaczynam przekonywać się do gierki , nie jest taka zła. Edytowane 3 Lipca 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 ok, a ja nie mogę i wnerwia mnie to - mo.że wiesz co oznacza ten komunikat co zapodałem wyzej go??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Prawdopodobnie oznacza to żebyś kupił oryginalną grę :unsure: . [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Thx QQ . 50 mniej mhz na cpu i pływa. Gram pod vistą i niestety nie ma 1280x1024 ;/ . Wiecie może jak ustawić natywną ?? Jakies namiary na cfg gry? U mnie (pod Vistą) wymuszanie w pliku konfiguracyjnym nic nie daje. W gierce można to ustawić, tylko trzeba się bawić najpierw z odświeżaniem (na 60/75/76Hz). Po zaakceptowaniu zmiany, są dostępne inne rozdziałki. Potem spowrotem przywracam sobie 85Hz i działa. Na DX9. Na DX10 tylko połowicznie. Mogę w ten sam sposób zmienić rozdziałkę (np 1280x960/1024), ale jak przywrócę 85Hz, rozdziałka resetuje się do 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 obejdzie sie - sa sposoby na to - mam za zdolnego brata do tych rzeczy :D poczekam na niego sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Thx QQ . 50 mniej mhz na cpu i pływa. Gram pod vistą i niestety nie ma 1280x1024 ;/ . Wiecie może jak ustawić natywną ?? Jakies namiary na cfg gry? U mnie monitor ma 1024x768 a w grze z korekcją obrazu by zachować jego proporcję ustawione mam 1280x720. Oczywiście są pasy jak na filmie panoramicznym. :wink: A jeśli masz same niskie rozdziałki do wyboru to problem leży w dualview, trzeba wyłączyć w sterownikach telewizor, jak w moim przypadku, a ukarze się pełna gama rozdzielczości do wyboru. Odpiszę jeszcze za braćmi koala... "jesteśmy tu aby pomagać" :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) pod vistą x86 stery 162.15 w 1280x960 w DX10 wszystko max AAx4 tylko shadow quality ma medium średnio 65-70 fps. jest git. Zero przycinek zwisów , problemów z dzwiękiem idt...gierka super. Edytowane 3 Lipca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 no i skończyłem grę , wypasie a wreszcie działa riva tuner 2.02 i moge oc grafe pod vista co dalo mi przyrost fps w pomieszczeniach ok 15 fps na śniegu 10-11 czyli reasumując 45-52fps snieg 5170fps pomieszczenie zamknięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 gar jest bardzo dobra - bardzo żywa, bardzo duża grywalnośc - non stop akcja - zero nudy jednym slowem :D i nie chodzi tak żle jak niby mówiono :D paredziesiąt godzin spędzę przy tej grze napewno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Panowie 4 misja już po wejściu i zawaleniu się skal , spacją odpalam silniki rakietowe ale co zrobić aby nie gasły tylko podlecieć do góry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Te silniki są tylko do skakania. Jak się odwrócisz przodem do tej góry, to po prawej jest trochę wyżej. Stamtąd skacz Ledwo, ledwo dosięgnie i dalej się już wdrapisz. Ale będziesz miał zaraz jazdy. Na początku mnie troche frustrował ten boss, ale teraz to już fajnie jest :lol: Edytowane 3 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Jestem w 8 misji, a o dziwo jak na razie najtrudniejszym bossem dla mnie byl ten vs pod koniec 3 misji. Chyba z 20 razy go męczyłem <_< Gierka daje duzo frajdy, ale jakos nie widac wzrostu poziomu trudnosci wraz z postępem w fabule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Te silniki są tylko do skakania. Jak się odwrócisz przodem do tej góry, to po prawej jest trochę wyżej. Stamtąd skacz Ledwo, ledwo dosięgnie i dalej się już wdrapisz. Ale będziesz miał zaraz jazdy. Na początku mnie troche frustrował ten boss, ale teraz to już fajnie jest :lol: wielkie dzięki - za bardzo kombinować chciałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...