junioor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) witam. nie wiedzialem gdzie napisac ten temat, ale wydaje mi sie ze ten dzial bedzie najlepszy. jezeli nie to prosze moderatora o przeniesienie. wiec moj problem polega na tym ze wdg. mnie mam bardzo wysokie temperatury dysku i procka. wentyl na procku to jakis coolermaster (kupiony ok. 2 lata temu) czy sa to na tyle wysokie temperatury ze powinienem zamontawac jakies dodatkowe wentylatorki? obudowa to jakis stary szmelc za grosze ; x prosze o rady. (sprzet taki jak w sygnaturze po lewej stronie ; x) Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez junioor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 no nie ten dział :] masz racje ale lepiej trzeba bło wcześniej pomyśleć nad tym, bo ja tu nic nie widze co by było extremalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) wiec prosze o przeniesienie do PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Sprzęt i Podkręcanie > Procesory i płyty główne > Socket 462(A)/Slot A sry jeszcze raz :D p.s.: fajny sprzet bryce :P Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez junioor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Miejsce zdecydowanie złe, na pewno gorsze niż Twoje temperatury ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 czyli nie ma czym sie martwic? czy moze lepiej dodac jakis wentylatorek? p.s.: mam bardzo slabe osiagi na tym kompie w cs 1.6 (patrz ---> syg.)... fps'y wachaja sie od 50 do 100 :( powinno być troche lepiej, ale nie jest... jakies propozycje? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Temperatura dysku troszku za wysoka, zamontuj tam jakiś wentylatorek 80@5V. Dla proca temp jest normalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Jak wyżej, cpu w normie a na HDD przydałby się jakiś nawiew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Masz w normie temperatury, na hdd zwykłą 80mm możesz dać, nie musi być niewiadomo co, byleby chłodziło. Tu masz tanio: http://www.allegro.pl/item182108826_wentyl..._promocena.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez89 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Koledzy dobrze mówią, ja miałem dokładnie to samo z temp. dysku. Zamontował zwyczajny wentyl 92x92 mm z AC i temperaturka dysku spadła o 9 stopni. Ja mam dysk w kieszeni i powyżej miałem wolny slot 5,25 więc tam na gumkach recepturkach zawiesiłem wentyl. Chodzi na 2000rpm i jest praktycznie niesłyszalny i dysk też troszkę się uciszył. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ja mam na swoim Seagate tylko, że 80gb 33 stopnie, jak komputer kilka godzin pochodzi, a na Samsungu 27 w obudowie jest lekki przeciąg: u góry się wdmuciach!e jakimś starym wentylem 80 na 5volt, a z tyłu wydmuciach!e 80 nowy AC nie wiem, czy to coś daje dyskom, ale temp nie jest taka zła mimo wszystko Seagate się bardziej grzeją niż inne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...