Skocz do zawartości
KiNDer

Wiatrak Na Radeonie 9800 Pro - Terkocze

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wystarczy go odkręcić i posmarować tak, jak czytałem w innych tematach - np. wd40, olejem do łańcuchów rowerowych, nawet olejem jadalnym (!) - akurat te 3 preparaty mam dostępne w domu. Zaczął mi dziś terkotać na dobre, czyli na stałe (wcześniej po włączeniu - wyłączeniu - włączeniu komputera przestawał) i mnie szlag trafia, bo mam akurat ważne rzeczy do pisania.

A może łożyska padły na dobre? Czy będzie to widać, jak odkręcę wiatraczek?

Pomóżcie zielonemu... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkręć - wyczyść (izopropanol, alkohol jakikolwiek) - osusz - przesmaruj (olej maszynowy, oliwa maszynowa, WD-40 - nic gęstszego nie polecam), załóż zaślepkę - naklej izolację, żeby nadmiar smarowania nie wypłynął - przykręć.

Właśnie jestem po takim zabiegu na Accelero X2 - u mnie dało rewelacyjny efekt ;)

Jeśli nie pomoże - niestety, zmień chłodzenie, albo sam wicherek jeśli się da ;)

pozdrawiam

sansaba

BTW - nie zapomnij o przesmarowaniu GPU pastą termoprzewodzącą - i używaj szukajki - temat terkocących wicherków był wiele razy poruszany... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że dostanę odpowiedź: tak wiatraczki już mają i tyle, a tu proszę... dziękuję, jutro pogrzebię i posmaruję. :)

P.s. szukajka tym razem mnie nie lubiła.

Edytowane przez KiNDer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...