KiNDer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Czy wystarczy go odkręcić i posmarować tak, jak czytałem w innych tematach - np. wd40, olejem do łańcuchów rowerowych, nawet olejem jadalnym (!) - akurat te 3 preparaty mam dostępne w domu. Zaczął mi dziś terkotać na dobre, czyli na stałe (wcześniej po włączeniu - wyłączeniu - włączeniu komputera przestawał) i mnie szlag trafia, bo mam akurat ważne rzeczy do pisania. A może łożyska padły na dobre? Czy będzie to widać, jak odkręcę wiatraczek? Pomóżcie zielonemu... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Odkręć - wyczyść (izopropanol, alkohol jakikolwiek) - osusz - przesmaruj (olej maszynowy, oliwa maszynowa, WD-40 - nic gęstszego nie polecam), załóż zaślepkę - naklej izolację, żeby nadmiar smarowania nie wypłynął - przykręć. Właśnie jestem po takim zabiegu na Accelero X2 - u mnie dało rewelacyjny efekt ;) Jeśli nie pomoże - niestety, zmień chłodzenie, albo sam wicherek jeśli się da ;) pozdrawiam sansaba BTW - nie zapomnij o przesmarowaniu GPU pastą termoprzewodzącą - i używaj szukajki - temat terkocących wicherków był wiele razy poruszany... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Myślałem, że dostanę odpowiedź: tak wiatraczki już mają i tyle, a tu proszę... dziękuję, jutro pogrzebię i posmaruję. :) P.s. szukajka tym razem mnie nie lubiła. Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez KiNDer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ostatni smarowałem jeden mój wiatraczek olejem (oczywiście do smażenia), bo nie miałem nic innego. I muszę powiedzieć że daje radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...