Skocz do zawartości
Mikelos

Problem Z Mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kilka dni temu zglosil sie do mnie znajomy - nie dziala mu mikrofon (tzn dziala ale tak cicho ze praktycznie nie slychac). przeinstalowalem stery do dzwiekowki, sciagnalem i zainstalowalem najnowsze ale nie pomoglo. jako ze komp byl fatalnie zabezpieczony (neostrada, brak firewalla, troje dzieci w wieku 10-15 lat) pomyslalem ze moze zlapal jakiegos syfa (ad-aware wykryl ponad 60 robali) wiec na szybko zrobilem format, poinstalowalem niezbedne rzeczy ale problem pozostal. w ustawieniach wszystko na max podglosnione, dzwiek odtwarzany jest ok, natomiast nagrywany strasznie cicho. macie moze pomysl co to moze byc bo mi nic nie przychodzi do glowy (no moze poza uszkodzeniem fizycznym dzwiekowki - zintegrowana, jakis realtek na msi nf 550 chyba k9n - dokladnie nie pamietam)

pozdrawiam

edit: mikrofon oczywiscie sprawny, na innym dzieje sie dokladnie to samo)

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze poprostu mikrofon źle zbiera?

coś mi jeszcze sie przypomnialo jak to jest oprogramowanie sound max taka brazowa ikonka przy zegarku systemowym tam byla zahaczona jedna opcja albo i odhaczona pobaw sie jeszcze tym wiem ze pomoglo to i to bardzo.

Edytowane przez P3ch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi