Mikelos Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) witam kilka dni temu zglosil sie do mnie znajomy - nie dziala mu mikrofon (tzn dziala ale tak cicho ze praktycznie nie slychac). przeinstalowalem stery do dzwiekowki, sciagnalem i zainstalowalem najnowsze ale nie pomoglo. jako ze komp byl fatalnie zabezpieczony (neostrada, brak firewalla, troje dzieci w wieku 10-15 lat) pomyslalem ze moze zlapal jakiegos syfa (ad-aware wykryl ponad 60 robali) wiec na szybko zrobilem format, poinstalowalem niezbedne rzeczy ale problem pozostal. w ustawieniach wszystko na max podglosnione, dzwiek odtwarzany jest ok, natomiast nagrywany strasznie cicho. macie moze pomysl co to moze byc bo mi nic nie przychodzi do glowy (no moze poza uszkodzeniem fizycznym dzwiekowki - zintegrowana, jakis realtek na msi nf 550 chyba k9n - dokladnie nie pamietam) pozdrawiam edit: mikrofon oczywiscie sprawny, na innym dzieje sie dokladnie to samo) Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 skoro na innych dziala tak samo, to wejscie mic jest uszkodzone, nie ma tam czasem dodatkowego line-in? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 no wlasnie nie ma... probowalem uzyc niebieskiego jako wejscie na mic ale nie da rady (mimo ze w sofcie dolaczonym do mobo teoretycznie jest taka mozliwosc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230932 - a tu patrzyles? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 no wlasnie suwak mikrofonu jest na max, nie jest wyciszony i nie ma opcji zaawansowane czyli nie ma tez opcji wzmacniania mikrofonu czy jak to tam sie nazywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Żeby była opcja zaawansowane musisz kliknąć na opcje i tam zaznaczyc sterowniki zaawansowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ej no az taki ciemny to nie jestem :P przycisk sterowniki zaawansowane jest nieaktywny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) moze poprostu mikrofon źle zbiera? coś mi jeszcze sie przypomnialo jak to jest oprogramowanie sound max taka brazowa ikonka przy zegarku systemowym tam byla zahaczona jedna opcja albo i odhaczona pobaw sie jeszcze tym wiem ze pomoglo to i to bardzo. Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 mikrofon jest ok, poza tym sprawdzalem jeszcze na drugim i to samo... oprogramowanie to napewno nie sound max (wylecialo mi z glowy jakie dokladnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...