Skocz do zawartości
ld

Tacens Radix Smart 410w Czy Da Rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zasilacz z tematu da rade z takim sprzetem:

C2DE4300@OC ~2.5GHZ Ew. przez jakis czas niekrecony ;)

Asus P5N-E SLI

1gb Ram Geil'a1

Asus GeForce 7900GS TOP 256MB

Jeden dysior wd120GB

Spalarka dvd

?

edzia:

Nie smiac sie z pytania, dawno temu wypadlem z tematu sprzetu komputerowego wiec prosze o pomoc :P

Edytowane przez ld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze spokojnie da rade. Porownuje go do mojego GPS-400AA-101A, ktory co prawda 'ma' 2 linie +12V - 14A i 15A a ich maksymalne obciazenie to 240W w przypadku Tacens Radix Smart 410 obciazalnosc wynosi 204W pojedyncza linia ma zas 17A.

Gdyby porownywac sprzet, ktory chcesz na nim uruchomic do mojego, ktory swietnie dziala na moim mocno wyciszonym cifteku - wydaje mi sie, ze nie bedzie problemu.

Oczywiscie jesli w chwili obecnej zastanawiasz sie nad zakupem Tacensa warto byloby rozgladnac sie za czyms innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze spokojnie da rade. Porownuje go do mojego GPS-400AA-101A, ktory co prawda 'ma' 2 linie +12V - 14A i 15A a ich maksymalne obciazenie to 240W w przypadku Tacens Radix Smart 410 obciazalnosc wynosi 204W pojedyncza linia ma zas 17A.

Gdyby porownywac sprzet, ktory chcesz na nim uruchomic do mojego, ktory swietnie dziala na moim mocno wyciszonym cifteku - wydaje mi sie, ze nie bedzie problemu.

Slow, nie ciesz sie tak bardzo bo:

-ma jedna linie 12

-słaba linie 12v

-jest to typowa zasiłka na zestawy 5v ewenytualnie symetryczne

-w zwiazku z tym niedociazona 5v i przeciazona 12v powoduje zazwyczaj niestabilność na 12v i jej drastyczny spadek

- nie porównuj współczesnej delty ze starym modelem andysona

Bez podkrecania to moze będzie działało, ale bedzie niebezpieczne, tyle ode mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez OC będzie na styk pod warunkiem że nie będziesz jednocześnie nic

wypalał i grał w gry 3D. (w razie czego można zmniejszyć taktowanie

GPU w 3D przy )

OT: przy dzisiejszych cenach lepiej kupić mocniejsze E4400 lub zaczekać

aż 4300 stanieje do 400-440 zł bo najtaniej widziałem E4400 za 510 zł

a słabsze E4300 za 509 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady ;-) za słaba 12V i bezczelnie dokładne zabezpieczenie - dasz 17.1 A na 12V i pyk - wyłączony. Ta zasiłka tak jak napisał svende nadaje się albo do konfiguracji zasilanych z linii +5V, albo do nieco słabszych komputerów - 7600GT z niekręconym C2D - wtedy radzi sobie spokojnie. Jeżeli nie chcesz na zasilacz wydawać więcej niz 150zł - zastanów się jeszcze nad warriorem http://zenfist.pl/pID/1027.htm

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi