drake87 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam. Posiadam skaner AGFA Snapscan e20. Po zainstalowaniu "świeżego systemu" Windows XP oraz zainstalowaniu skanera wraz z oprogramowaniem ScanWise. Nie moge uruchomic programu. Nigdy wczesniej nie bylo takiego problemu, a wczesniej tez korzystałem z Win XP. Przy próbie uruchomienia programu ScanWise pojawia się komunikat: "A communication problem occurred. Open the log file to find out more." Natomiast informacja w pliku log wygląda tak: ++++ PROBLEM DESCRIPTION +++++ ++++ SAT ERROR ID: A communication problem occurred. Open the log file to find out more. ++++++++ERROR STRING: General SCSI error, <<detail>> ++++++++++++++++++++++++++++++ Nie wiem w czym dokładnie tkwi problem. Probowalem uzywac dwoch wersji ScanWise 1,5 i 2,0 i w obu pojawia się ten sam problem. Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu. Aha kabel też zmieniałem.. :( <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nie masz klopotow z terminacja :>? Ten skaner jest na SCSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 juz wiem w czym tkwił problem! w sterownikach! Wystarczy wejść w program files /agfa / scan_wise 1_50/ i należy edytować plik 'cnfgvars' szukając w wierszu /SCSI << /USE_ASPI 0 i wartość 0 zmienić na 1 ... temat uważam za zamknięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...