Gasto Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam Niedawno kupiłem sobie najszybszy pendrive świata, bynajmniej taka jest opinia o nim :razz: , patriot xporter 2gb usb 2.0 no i... zaczynam się martwić, ponieważ prawidłowa prędkość zapisu tego pena to 26mb a odczytu 32mb. Wszystko byłoby ok gdyby tyle miał a tak naprawde u mnie zapis wynosi jakieś 3mb a odczyt 2,5mb kopiowanie trwa strasznie długo pliku 700mb (np film) i zapisywanie podobnie. Najdziwniejsze jest to że zbadałem pena programem hd tach oraz hd tune i rzeczywiście programy wskazują odczyt na poziomie powyżej 32mb a zapis około 25mb (progsy chyba nie kłamią). Czyli świadczyło by to że pen jest ok, pomyślełm że może poprostu moje usb mają jakiś problem, bo czasami się im zdaża ale jak połaziłem po kumplach i na 2 innych kompach było podobnie to się zmartwiłem :mur: Jeszcze tego niesprawdzałem ale pen ma fat32 a może go przekonwertuje na ntfs?? może to coś da? taka uwaga, jak kopiuje jeden plik to zapisuje np z prędkością 2mb ale jak dodam dwa inne to kolejno drugi plik leci np 5mb następny np 4mb, oczywiście kopiuje wszystkie 3 na raz i pen nie muli jakbym to zsumował to i tak mam zamało bo raptem 12mb, a gdzie 26mb ?? nie wiem co mam robić czy poprostu odesłac go żeby mi wymienili na nowy (może z tym coś nie tak)?? prosze o rady z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...