Skocz do zawartości
Nozgul

problem z Radeonem 9500 128 mb (raczej z plyta) Soltek 75drv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, kupilem dzisiaj Radeona 9500 128 mb, po zamontowaniu komp sie niewlancza (wlancza sie na 0,5 s. i sie odrazu wylancza), sprawdzilem u kolegi (250w zaislacz, kt 133a), i dziala bez problemu, ja mam zasilacz 300 w, athlon 1800, cd-rom cd-r, seagate 60gb.

czego moze byc tego przyczyna?

pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komputer sie niewlacza, niewydaje zadnych dzwiekow, bo niezdazy :), zresetowalem bios, nic niedalo, moge ustawic na plycie tylko napiecie na AGP: 1.5 V, 1.6V, 1.7V, zadnych innych ustawien AGP niema.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno tez sobie kupilem ATI 9500 i od tego czasu mam problemy z wlaczaniem komputera, to znaczy wyglada to tak ze jak rano go wlaczam to odpala sie i po 3 sekundach sie wylacza. Potem wyciagam wtyczke z zasilacza i od razu wkladam spowrotem, wlaczam kompa i ten juz chodzi 10 sekund. Potem tak jeszcze z dwa razy i komputer sie uruchomi normalnie.

Powod:

Zasilacz nie potrafi dac duzego pradu od razu po wlaczeniu. Mimo ze mam zasilacz 400W [codeszajs] to jest za slaby przy starcie, potem wszystko juz dziala okej.

Wiec Nozgul czeka cie chyba wymiana zasilacza, na lepszy model, przynajmniej na to mi wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na biezaco z tym problemem.Kumpel wymienil GF4 Ti4200 MSI na Radka 9500 i komp nie wstaje.Wymienilem na Asusa A7M266 i no problem.Acha Soltek DRV2 calkowicie sprawny zasilacz Chiefteca.Soltek chyba dal do pieca :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...