Beereq Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam! Od kiedy mam nowe mobo (Gigabyte K8NS) mam problem ze sterownikami do płyty itp. Otóż kiedy próbuje instalować najnowsze oficjalne stery do mojej płytki (5.11) to instaluje się wszystko (i działa) poza sterami karty sieciowej (zintegrowana, też od nvidii). Instalacja dochodzi do pewnego momentu i następnie pojawia się blue screen. Oto kody błędów: 0x000000E (0xC0000005, 0xF79A3698, 0xF79A3394) Sterowniki udaje mi się zainstalować jakoś ręcznie, ale te od nvidii nie chcą sie zainstalować przez instalatora (a zależy mi na tym, bo jest w nich wbudowany sprzętowy firewall). Aha mam win xp pro pl sp2, ze wszystkimi łatami... Format nie pomógł. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? A może są jakieś nowsze sterowniki do mojej płyty? Bo na stronie nvidii to od chyba 2 lat są te 5.11... Kiedyś wydaje mi się, że instalowałem jakąś starą wersję 5.04, też było pare problemów tego typu ale w końcu udało mi sie zainstalować to wszystko, z tym że w nich firewall ma buga i nie działa z nim uTorrent za bardzo, a w tej nowszej wersji podobno jest to naprawione... szkoda, że nie działa :( Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 sprawdź te > http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1446 < Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Ehhh, dzięki za chęci, ale przez te w/w stery musiałem formatować dysk :) Może jakieś inne sugestie? Aha zapomniałem dodać, że błąd jest ściśle związany z plikiem NVNRM.sys EDYTA: Ściągnąłem nForce 11.10 Unified Remix (nowsze niż wyżej podane), zainstalowałem i wydaje mi się, że wszystko działa... idealnie :) Dzięki za pomoc. Jak coś będzie jednak nie tak, to jeszcze tu napiszę Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...