Raptor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 w końcu dotarła moja evga wstępne przygotowanie mobo już jest ;) może wieczorem uda mi się ją wrzucić do kompa i zobaczymy co potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 z tego co widzę Raptor tez ma T1 :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 dokładnie T1 na szybko ;) z biosu 1.6V daje wg monitoringu w biosie płyty jest 1.56V, everest wypluwa 1.56V-1.57V w idle i 1.54V-1.55V przy obciążeniu (Boinc WCG), coś mi nie działa do końca monitornig z programu Nv, za cholere ramki nie chcą iść wiecej niż 830 przy 2.1V nie ważne czy sync/1:1/async/linked/unlinked mimo że na P5K/QuadGT robiły 1000 CL4-4-4/2,25V chyba że mało voltów i stąd ten problem, podobnie z procem max na razie to 3733 bo na 3800 za mało voltów (min 1.58-1.59V w stresie) gdzie są mody dla tego mobo ?????????????? może uda mi się wrzucić GoodRamy Pro i zobacze czy to przypadkiem nie wina G.Skilli że tak nisko chodzą - ale to juz raczej nie dzisiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 a jak tem chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) chipset parzy mimo że dmucha na niego 120mm wentyl, ale z biosu wszystko na maxa przed chwilą był BSOD pewnie przez proca bo trochę mało voltów ma jak na 3733 ;) teraz zapodałem sprawdzone ustawienia 3600/1.5V na mostki po 1.3V i zobaczymy boinc dalej obciąza kompa do pełni szczęscia brakuje mi tylko vcore na poziome 1.7V i vdimm 2.4V - płyta ruszyła od kopa, opcja overclocking recovery działa wyśmienicie - na razie ani jednego resetowania biosu btw gdzie podpiąć głośniczek nie mogę znaleść ? Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 też nie wiem gdzie go podpiąć manual u Ciebie też tragiczna kartka grubszego papieru :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 raptor a może machnęło Ci sie przypadkiem tak na szybko max fsb? od ilu sie problemy zaczynają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 raptor a może machnęło Ci sie przypadkiem tak na szybko max fsb? od ilu sie problemy zaczynają? Ja ja ja tez tego oczekuje bo sie zastanawiam czy jakas roznica bedzie miedzy p5n-e sli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 no własnie ... jak by to rozsądne było to można by czasowo sobie toto kupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 a jak tam konkurencja wyglada z 650ultra? bo to przeciez referencyjne plytki niby sa.. u innych tesh vdimm 2.1V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 a jak tam konkurencja wyglada z 650ultra? bo to przeciez referencyjne plytki niby sa.. u innych tesh vdimm 2.1V?primo - nie ma takiego slowa TESH po drugie primo chyba konkurencja ma wiecej vdimm :) po trzecie rownież primo - fsb jest różne mimo referencji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 nie wiem czy można nazwać to max fsb bo robi 475 przy nb na 1.2V i 1.3V na SB ale już powyżej 483 nie za bardzo chce wyjść niezależnie od ustawień napięć na nb i sb (nawet na 1.4/1.5) duży plus za 6 faz zasilania drop przy moim E6420 jest mniejszy niż na Quadzie (o ile wierzyć wskazaniom płyty) szkoda tylko że 1.6V (realnie 1.56V) :( no i za nic nie mogę dojść do ładu z pamięciam ale to chyba wina niskiego vdimm - jak będą mody vcore i vdimm to dopiero będe mógł porównać do Quada/P5K. Dzwiękówka jest niezła głosność na maxa i zero trzasków, przesłuchów z sieciówki/dysku brakuje jedynie spdif no i nie ma gdzie podpiać pc speakera :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 przydaloby sie jakies zestawienie plytek na n650u.. :) tak sobie mysle ze jesli konkurencja ma wiecej vdimm to CHYBA w biosie evga jest zablokowane na 2.1V i z czasem wypuszcza jakiegos "normalnego" biosa albo przynajmniej ktos go zmoduje.. (a moze wgrac od innego producenta.. kto zaryzykuje:P??) plytka strasznie mi sie podoba tylko te napiecia mnie powstrzymuja:| PS. proshe sie sloof nie czepiac bo kashdy tu strzela literoofki! a ja tak loobie ^_^ jesli wadzi to.. PRZEPRASZAM :( eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) literówka literówką wieś wsią jak to starzy górale mawiają ... czyli analfabetyzmu wtórnego nie mieszajmy z literówkami. wracając do tematu, pewnie te 2.1 zostanie :/ szkoda trochę, nieprzeciętnie mało to w dzisiejszych czasach :/ Edytowane 18 Czerwca 2007 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 czy ktoś byłby tak miły i zmierzył rozstaw otworów montażowych mosfetów? Góra i bok :) Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 a jak tam konkurencja wyglada z 650ultra? bo to przeciez referencyjne plytki niby sa.. u innych tesh vdimm 2.1V? przydaloby sie jakies zestawienie plytek na n650u.. :)... A niby po co :?: Skoro wszytkie 3 wspomniane przeze mnie EVGA 122-CK-NF66-T1 / XFX MB-N650-IUL9 LGA / BFG Tech BFGRINF650iU - to jedna i ta sama płyta. Tak BTW na newegg EVGA staniała poniżej 100 $. A konkuerencja (czyli DFI) wypuściła tylko 1 mobo na tym chipsecie (nF 650i ULTRA) - a mianowicie 2652519[/snapback] ... brakuje jedynie spdif no i nie ma gdzie podpiać pc speakera :| Chyba zbytnio do serca wzieli tą redukcję kosztów :arrow: 2 złącza które dla producenta to koszt poniżej 1 $ :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogue1982 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Cześć Wszystkim. A ja mam może lamerskie pytanie ale: Czy ta płytka działa spokojnie z e2140 i e2160? Zakładam że problemów nie ma ale lepiej zapytać. Przez tą płytę i ten e2140 mam teraz dylemat czy właśnie to brać czy Abit KN9 + 3600+ Brisbane. Ale zaczynam się skłaniać do intela (mimo że zawsze miałem AMD). Aha... no i jak to jest z tymi pamięciami? Skoro płytka pozwala na ustawienie pamięci (z tego co zrozumiałem) niezależnie od FSB to w czym problem??? Różnica w wydajności przy szybszych pamięciach jest raczej niewielka ( w porównaniu do CPU czy GPU). Mylę się? POZDR I jeszcze coś: Czy ktoś z Was kupował płytkę u http://allegro.pl/item203791334_evga_nf650...ga_oc_650i.html Jaka to jest wersja? A1 czy T1? Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Rogue1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 T1: http://allegro.pl/item203554584_evga_122_c...ra_hit_oc_.html A1: http://allegro.pl/item206779014_rewelacyjn...tra_775_a1.html Do wyboru, do zielonego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 no ale takie zasadnicze roznice? bo bylo juz ich kilka ale tak z grubsza to A1 ma dozywotnia gwarancje po rejestracji czy to sprawdzone info a z tych roznic to max fsb jaka roznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 T1: http://allegro.pl/item203554584_evga_122_c...ra_hit_oc_.html A1: http://allegro.pl/item206779014_rewelacyjn...tra_775_a1.html Do wyboru, do zielonego :) Zdjęcia na aukcjach sa identyczne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ciekawe to mobo jest calkiem. Tylko te memy 2.1 to za malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 ...Tylko te memy 2.1 to za malo.I właśnie tylko z tego powodu wybrałem Abita IP35-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ciekawe to mobo jest calkiem. Tylko te memy 2.1 to za malo.moze to przez ustawe antymonopolową? :huh: Bo płytka rewelacyjna, gdyby nie te napięcia parszywe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ygnac Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Nikt nie wspomniał o jeszcze jednej różnicy pomiędzy wersjami A1 i T1. Mianowicie w A1 mamy dźwięk na ALC888, a w T1 na ALC885. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Hmm... skoro jest tyle różnic między wersją A1 i T1 to może ktoś pokusiłby się o jakiś szerszy test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ja zrezygnowałem z jej zakupu, trzeba czekać i czekać, okazało sie że w Apollo jednak T1 a nie A1 i do tego za nieco mniejsza sumke kupie tam Brisbane+KN9 niz EVGA+Celina 1,6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Kurde napaliłem się na tą płytę.Czy da radę tam wsadzić pentium dual core e 2160? Ale tak czytam o tym co sie z nią dzieje to nie wiem czy nie brać Microstar P6N SLI-FI (nF650i). Poradzćie proszę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogue1982 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 No to krótkie pytanko: Czy jeśli trafię płytę z 8pin 12V to podłączając do niej tylko 4pin 12V będzie to miało wpływ na jej działanie? Np. czy O/C będzie niestabilne itp? No bo jeśli tak to 8pin 12V trzeba uznać za wadę A1 Czy ktoś z Was może mi na to odpowiedzieć ze 100% pewnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 No to krótkie pytanko: Czy jeśli trafię płytę z 8pin 12V to podłączając do niej tylko 4pin 12V będzie to miało wpływ na jej działanie? Np. czy O/C będzie niestabilne itp? Nie rozumiem. 8pin nie rowna sie 4 pin i nic tam nie wcisniesz, nawet molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogue1982 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nie rozumiem. 8pin nie rowna sie 4 pin i nic tam nie wcisniesz, nawet molexa. No z tym molexem to ktoś na tym forum zwyczajnie źle zrozumiał gościa z forum anglojęzycznego. Tam chodziło o coś innego (inna płyta z taki właśnie dodatkowym złączem). Natomiast można w 8pin 12V podłączyć 4pin 12V na 100% - wielu tak robi nie tylko z tą płytą i jest OK. Z tym, że pytanie jest nadal aktualne : Czy nie ma skutków ubocznych takiego posunięcia - np. O/C płyty?? I jeszcze coś, bo ciągle nie dostałem odpowiedzi: Czy ta płyta EVGA chodzi z prockiem e2140???? Please respond :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...