anemus Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) Wiecie Co ?:) Kocham swój komputerek naprawde :):):):):):):):):):):):):):) Przypomne tylko że jestem zielony w tym temacie bo intela miałem tylko dwa razy w życiu,jeden to mój pierwszy komp gdzie był 200 mmx :mur: potem amd jakiś czas,potem intel P3 a potem intel s478 celerony itp a potem cały czas amd a potem ponad rok czasu am2....to moje pierwsze lga775 w życiu..... i pomyśleć że jak kupowałem ram,płyte i procka ...to pisałem : co kupić,NIE BĘDE PODKRĘCAĆ ....ehhh jak tu nie podkręcać jak to tak kusi ..... :D i co z tego wyszło ??:) Sami zobaczcie :D No ja wiem? na szybko, pamiątki pujda wyżej ale już nie tak fajnie jak na GE. Edytowane 29 Lipca 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 badboy88 -> widzę, ze aktualizowałeś BIOS - jaką metodą? Jak z CD to napisz jak poszło - tzn. czy bez problemów - taki ze mnie overcklocker, ze BIOSE jeszcze nigdy nie aktualizowałem :D No fajny wynik, ja też zrobiłem 3GHz, na niższym napięciu, ale nie robiłem jeszcze testu na stabilność - wszystko z czego korzystam (marki, gry, superpi) to chodzi. Co do testowania - jest taki program, co się zwie Orthos - on obciąża dwa rdzenie naraz a Prime tylko jeden. Nie zdziw się jak będą wyższe temperatury. Widzę, że po aktualizacji masz wszystkie napięcia w monitorze itp. ja nie mam ani jednego :D Pamięci ruszałeś, czy zostawiłeś na default? Masz pewnie te same kostki co moje tylko 800MHz, napisz przy okazji jak się kręcą :D BTW Dużo osób ma zestaw EVGA 650i + E2160 - najtańsze C2D a i tak lepsze niż AMD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) badboy88 -> widzę, ze aktualizowałeś BIOS - jaką metodą? Jak z CD to napisz jak poszło - tzn. czy bez problemów - taki ze mnie overcklocker, ze BIOSE jeszcze nigdy nie aktualizowałem :D No fajny wynik, ja też zrobiłem 3GHz, na niższym napięciu, ale nie robiłem jeszcze testu na stabilność - wszystko z czego korzystam (marki, gry, superpi) to chodzi. Co do testowania - jest taki program, co się zwie Orthos - on obciąża dwa rdzenie naraz a Prime tylko jeden. Nie zdziw się jak będą wyższe temperatury. Widzę, że po aktualizacji masz wszystkie napięcia w monitorze itp. ja nie mam ani jednego :D Pamięci ruszałeś, czy zostawiłeś na default? Masz pewnie te same kostki co moje tylko 800MHz, napisz przy okazji jak się kręcą :D BTW Dużo osób ma zestaw EVGA 650i + E2160 - najtańsze C2D a i tak lepsze niż AMD :DJuż zaktualizowałem bios. Po nagraniu obrazu ze strony EVGA zrestartowałem kompa nie wyciągając płytki z napędu. Uruchomił mi się program flasciach!ący nacisnąłem 'Y' i poczekałem aż skończy. Po wszystkim potwierdziłem koniec i komp uruchomił się z nowym biosem. Nic prostszego gdy nie ma nieprzewidzianych zdarzeń ale bezpieczniej bym się czuł z Dual Bios :unsure: i szkoda trochę dobrego TDK. EDIT: Ok! pobawiłem się się tą płytą. Uwagi? 1. Jak wcześniej zauważyłem niezbyt dobre zasilanie pamięci 2. Brak ustawienia napięć typu normal Komentarz 1-2: Na auto napięcia lecą w górę jak szalone dla wszystkich elementów oprócz RAM (dlaczego nie jestem zdziwiony), często do wartości max dla NB i FSB. To jest często powodem niestabilności termicznej (czasem +10*C). Gdy chcemy ustawić max V to musimy sami odczytać dla proca i ustawić ręcznie. cdn... Edytowane 30 Lipca 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 BArt_X - bios aktualizowałem z dyskietki czyli po bożemu :oops: Co do tych moich 3 ghz to nie ustawiałem konkretnego napięcia gdyż dałem Auto ... dlatego wszystkie napięcia tak wzrosły w góre:P Nie wiem jak sie kręcą moje patrioty bo ide zaraz do pracy i nie będe miał jak sie bawić :( Tak właśnie myślałem że prime nie nadaje sie do procków z dwoma jajkami :),mozna prosić o jakiegoś linka do orthosa ?:):P Pamięci ustawione na hmmm taką opcje że jak zmieniałem fsb procesora to analogicznie taktowanie fsb pamięci zmieniało sie pomiędzy 727 a 799 chyba... czy jakoś tak więc nie wiem czy to było linked czy unlinked ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam! Jak panowie u was z kręceniem procka powyżej 400fsb w opcji UNLINKED? Z tego co czytałem to większość osób ma problem z przekroczeniem tej wartości na tej opcji. Jak wiadomo przy LINKED taktowanie ramu drastycznie rośnie więc mocniejsze kręcenie na słabych pamięciach odpada. Co ciekawe u mnie na nowym procku (e6300) włączyłem właśnie tą opcję (UNLINKED) ustawilem 450x 7 (pamięci ręcznie na 800mhz) i jak na razie wszystko działa idealnie. Odpaliłem 3dmarki, Orthosa na 5 godzin i żadnych objawów niestabilności nie uświadczyłem :D Co do samej płyty to jest naprawdę świetna :lol2: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Jak panowie u was z kręceniem procka powyżej 400fsb w opcji UNLINKED? Z tego co czytałem to większość osób ma problem z przekroczeniem tej wartości na tej opcji. Jak wiadomo przy LINKED taktowanie ramu drastycznie rośnie więc mocniejsze kręcenie na słabych pamięciach odpada. Co ciekawe u mnie na nowym procku (e6300) włączyłem właśnie tą opcję (UNLINKED) ustawilem 450x 7 (pamięci ręcznie na 800mhz) i jak na razie wszystko działa idealnie. Odpaliłem 3dmarki, Orthosa na 5 godzin i żadnych objawów niestabilności nie uświadczyłem :D Co do samej płyty to jest naprawdę świetna :lol2: PozdrawiamNie ma problemu z unlinked do ok 490. 500 też wstaje ale... tu już chłodzenie nie wyrabia. Edytowane 30 Lipca 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Planuję kupić procka 2140 (narazie z boxowym chłodzeniem) i Evga 650i Ultra. Czy te zwykłe chłodzenie wystarczy do kręcenia na 3GHZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Planuję kupić procka 2140 (narazie z boxowym chłodzeniem) i Evga 650i Ultra. Czy te zwykłe chłodzenie wystarczy do kręcenia na 3GHZ? Spokojnie starczy do 3ghz. Sam przez ponad miesiąc jechałem na e2140@ 3000mhz na chłodzeniu boxowym i nie było źle :lol2: Przy kręceniu powyżej 3ghz radzę kupić jakieś wydajniejsze chłodzenie = ] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) tak sie zastanawiam,mam otwory wkoło południowego czipsetu więc czemu by nie dać tam jakiegoś radiatorka ?:) Czy ktoś montował już jakieś pasywne chłodzenie na tą cudowną płytke ?:) np zalmanka niebieskiego ??? jak jest z kolidowaniem z kartą graficzną ??:) i takie pytanie,czy pólnocny mostek ma na wierzchu rdzeń na którym jest położony radiator ten fabryczny radiator evga czy jest przykryty jakimś plastikiem ?? Pytam sie bo boje sie że go ukruszyłem przy montażu ...bo mam zwyczaj że jak montuje płyte główną to trzymam ją za radiator ...i boje sie że przekręciłem i mogłem cosik uskubać.... Jest to realne ??? Edytowane 31 Lipca 2007 przez badboy88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 tak sie zastanawiam,mam otwory wkoło południowego czipsetu więc czemu by nie dać tam jakiegoś radiatorka ?:) Czy ktoś montował już jakieś pasywne chłodzenie na tą cudowną płytke ?:) np zalmanka niebieskiego ??? jak jest z kolidowaniem z kartą graficzną ??:) i takie pytanie,czy pólnocny mostek ma na wierzchu rdzeń na którym jest położony radiator ten fabryczny radiator evga czy jest przykryty jakimś plastikiem ?? Pytam sie bo boje sie że go ukruszyłem przy montażu ...bo mam zwyczaj że jak montuje płyte główną to trzymam ją za radiator ...i boje sie że przekręciłem i mogłem cosik uskubać.... Jest to realne ??? Jest realne. Uważaj na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ajć....,może zdemontuje płyte i zobacze czy nie narozrabiałem?? chociaż z drugiej strony w końcu działa wszystko jak trza :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_chlopak666 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 nie wiem czy to po wgraniu nowego biosu p03 czy od nowości tak mam ale...regulacja wentylatora podpiętego do CHASSIS FAN powoduje piszczenie jakby z cewek :( Wentylator 12 cm cooler master,na max obrotach ma 1250 obrotów na minute...po zmniejszeniu w biosie prędkości ze 100% na 50 % było bardzo nieprzyjemne piszczenie...a płyta nie była w stanie odczytać obrotów wentylatora....może powodem jest to że to wentylator wolnoobrotowy ??? i płyta nie jest w stanie odczytać obrotów poniżej 1000 ?? ja generalnie nie zmieniam obrotów wentylatora i jest cicho tylko huragan zasilacz po zmianie napiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 tak sie zastanawiam,mam otwory wkoło południowego czipsetu więc czemu by nie dać tam jakiegoś radiatorka ?:) Czy ktoś montował już jakieś pasywne chłodzenie na tą cudowną płytke ?:) np zalmanka niebieskiego ??? jak jest z kolidowaniem z kartą graficzną ??:) i takie pytanie,czy pólnocny mostek ma na wierzchu rdzeń na którym jest położony radiator ten fabryczny radiator evga czy jest przykryty jakimś plastikiem ?? Pytam sie bo boje sie że go ukruszyłem przy montażu ...bo mam zwyczaj że jak montuje płyte główną to trzymam ją za radiator ...i boje sie że przekręciłem i mogłem cosik uskubać.... Jest to realne ??? Pewnie był już ukruszony jak kupiłeś. Ja posiadam już drugą płytkę i w dwóch rdzeń był uwalony na rogach <_< . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 fabrycznie ukruszony ? boshe... a na rdzeniu jest guma czy pasta jakaś ??:> Kurde korci mnie żeby rozbebeszyć kompa i sprawdzić ten rdzeń ale nie podejrzewam żeby sie ukruszył tylko dlatego że wkładając płyte do obudowy trzymałem ją za radiator,pozatym po zamontowaniu płyty delikatnie robiłem okreżne ruchy radiatorem żeby ''siadł'' i nie było słychać charakterystycznych zgrzytów ukruszonego krzemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 fabrycznie ukruszony ? boshe... a na rdzeniu jest guma czy pasta jakaś ??:> Kurde korci mnie żeby rozbebeszyć kompa i sprawdzić ten rdzeń ale nie podejrzewam żeby sie ukruszył tylko dlatego że wkładając płyte do obudowy trzymałem ją za radiator,pozatym po zamontowaniu płyty delikatnie robiłem okreżne ruchy radiatorem żeby ''siadł'' i nie było słychać charakterystycznych zgrzytów ukruszonego krzemu :) Twój pewnie też uwalony :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 eee te gumki to fabrycznie ???:D i jak to sie dzieje do diabła że fabrycznie nowa płyta ma ukruszony rdzeń ?? tzn nie wiem jak u mnie bo nie sprawdzałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) To przez ten radiator - on się tak buja, bo to nie jest kwadrat tylko prostokąt, parę razy nim tak "bujnąłem" sprawdzając czy siedzi, ale wszystko na razie działa, poza tym tam są te gąbki - one powinno to zamortyzować, chociaż głowy nie dam. Pasta pewnie oryginalna - jak dla mnie zaskoczenie, spodziewałem się jakiegoś "gluta" a tu normalna pasta, wygląda jak Ceramique :P Chipsety powinny mieć albo IHS, albo powinny być takie jak SB w tej płycie, lub nForce 2 - tego nie idzie ukruszyć. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) To ukruszenie nie ma żadnego wpływu, a wy tutaj się tak martwicie :D Sam się zastanawiam nad tą płytką, tylko nie jestem jakoś przekonany do NVidii... Wchodzi tu Ninja bez problemów? Z perspektywy czasu nie żałujecie wyboru? Płyta jest w podobnej cenie do P5B rev 1.04G, Gigabyte DS3 rev 3.3... Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) :oops: jeśli ja też mam te gumki to nie ma siły żebym ukruszył rdzeń tylko dlatego że trzymałem płyte za ten radiator wsadzając mobo do obudowy.... :) Nethaker Co do Nvidi to powiem tak, szedłem do sklepu z zamiarem zakupu Abita Ab9...(bo zawsze miałem zdanie że : procesor intela musi mieć czipset intela żebym miał zapewnioną stabilność i wydajność i kompatybilność ) ale jej nie było i z ciekawości poprosiłem żeby mi pokazano Evga...tylko ją zobaczyłem...zakochalem sie w niej....jej piękny ciemno zielony laminat...białe i czarne złącza DDR....pełny wymiar full atx a nie jakiś kastrat jak asus P5B ze niby full atx ale nie ma 3 śrubek po prawej stronie wzdłuż złączy ddr i przez to płyta sie gnie jak guma do żucia przy wpinaniu np.wtyczek sata a już o pamięciach nie wspomne.......Kocham Ją ,Evga jest moją dziewczyną:D :oops: :) i Dlatego ją kupiłęm i jescze ani razu nie żałowałem zakupu :wink: I tym sposobem zmienilem zdanie na temat czipstów nvidi pod Intela ;) Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez badboy88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No wiadomo, każdy swoje chwali :D Aczkolwiek przyznam się, że mi ten spartański design też przypadł do gustu. Czytałem wszystkie recenzje tej płyty i w sumie wypowiadają się o niej w samych superlatywach. Dla mnie vdimm do 2,1V nie jest problemem, lutownica - 3min roboty i gotowe. Zastanawia mnie tylko prowadzenie pamięci na tej płycie - czy nie ma problemów z pracą powyżej 1000MHz, na przykład? Gdyby nie było alternatywy w tej cenie :) A tak ciężki orzech do zgryzienia (P5B w rewizji 1.04G oferuje sporo, DS3, P6N SLI-FI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Czytałem wszystkie recenzje tej płyty i w sumie wypowiadają się o niej w samych superlatywach. Dla mnie vdimm do 2,1V nie jest problemem, lutownica - 3min roboty i gotowe. Zastanawia mnie tylko prowadzenie pamięci na tej płycie - czy nie ma problemów z pracą powyżej 1000MHz, na przykład?Recenzje są optymistyczne. Ale wyczytałem gdzieś (być może część tych postów jest w tym tewmacie), że słabo się kręcą pamięci na płycie (przykładowo, komuś te same memki szły o niemal 100MHz mniej, niż na innej, nie pamiętam jakiej). Druga sprawa - niektórzy narzekają na niestabilność po O/C: niby wszystko ok, Orthos przez 24h działa i nie ma problemu, a nagle, w losowym momencie restart :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No fakt, pamięci raczej słabo się kręcą - moje poszły max. 857MHz CL5 i 733MHz CL4 wszystko na 2T, ale nie narzekam bo udało mi się uzyskać 720MHz CL4 1T do tego bardzo poskracałem timingi - domyślnie są 4,4,4,12 ; 3,16,3,7 a ja mam 4,4,4,11 ; 3,12,2,7. Obojętnie co bym nie ustawił przy 2T to i tak to ustawienie jest najwydajniejsze - 1T daje bardzo dużo. A co do stabilności po OC - mi się wydaje, ze jest wręcz odwrotnie - trzeba się naszukać stabilnego ustawienia, ale się je już znajdzie to zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) No fakt, pamięci raczej słabo się kręcą - moje poszły max. 857MHz CL5 i 733MHz CL4 wszystko na 2T, ale nie narzekam bo udało mi się uzyskać 720MHz CL4 1T do tego bardzo poskracałem timingi - domyślnie są 4,4,4,12 ; 3,16,3,7 a ja mam 4,4,4,11 ; 3,12,2,7. Obojętnie co bym nie ustawił przy 2T to i tak to ustawienie jest najwydajniejsze - 1T daje bardzo dużo. A co do stabilności po OC - mi się wydaje, ze jest wręcz odwrotnie - trzeba się naszukać stabilnego ustawienia, ale się je już znajdzie to zero problemów.Co do szukania stabilnych ustawień to fakt. Sprawdza się tu czasem zasada dla nv650i, że ładne okrągłe liczby dla f RAM sugerujące dzielnik to fałszywy alarm. Płyta działa niestabilnie, a przy wyższym f działa ładnie. Mimo to czasem jest tak, że orthos idzie bez problemów przez 6h po wiele razy, a następnego ranka po godzinie restart. Pamięci mi idą gorzej. Już nie wiem czy to kwestia zasilania czy 'prowadzenia' ram. Na Gigabyte nie przekraczałem V=1.8+0.275 ; a tu daje na 2.1, w biosie pokazuje 2.13V a mimo to klapa. Od biedy da się: Ale w GE było trochę więcej (860) Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) No fakt, pamięci raczej słabo się kręcą - moje poszły max. 857MHz CL5 i 733MHz CL4 wszystko na 2T, ale nie narzekam bo udało mi się uzyskać 720MHz CL4 1T do tego bardzo poskracałem timingi - domyślnie są 4,4,4,12 ; 3,16,3,7 a ja mam 4,4,4,11 ; 3,12,2,7. Obojętnie co bym nie ustawił przy 2T to i tak to ustawienie jest najwydajniejsze - 1T daje bardzo dużo. A co do stabilności po OC - mi się wydaje, ze jest wręcz odwrotnie - trzeba się naszukać stabilnego ustawienia, ale się je już znajdzie to zero problemów.Ciekawe czy słabo kręcące się memki to reguła, czy raczej przypadłość twojego/niektórych egzemplarzy. Czyli rozumiem, że osobiście raczej chwalisz sobie płytkę i nie masz jakiś większych zastrzeżeń? Nie grzeje się kakoś potwornie, wymaga dodatkowego radiatora (SB) lub wiatraka? W recenzji na labie (w wersji A1) wychwalają dźwięk pod niebiosa... Czy w T1 jest ten sam kodek audio? EDIT: @anemus jakie masz ramy i na ile idą teraz a ile szły na GB? "Pełne liczby".... czyli np opcja "unlinked" też niezbyt się sprawdza? Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) EDIT: @anemus jakie masz ramy i na ile idą teraz a ile szły na GB? "Pełne liczby".... czyli np opcja "unlinked" też niezbyt się sprawdza? Opcja Unlinked jest jedyna słuszna :) i sprawdza się znakomicie - przy humorzastym GE nabrałem wprawy ;) Mam szajsiaste GoodRamy 667 cl5 na Micronach D9 GSV Z 1T zasze był problem ale pewnie z powodu full obsadzenia gniazd (niezbyt korzystne max kości na linii). A więc GB - 860 4-4-4-12-2T, 960 5-5-5-15-2T EVGA - 800 4-4-4-12-2T, 860 5-5-5-15-2T. EDIT: Przy standardowym V (1,83 by bios) na Gigabyte było: Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Ciekawe czy słabo kręcące się memki to reguła, czy raczej przypadłość twojego/niektórych egzemplarzy. Czyli rozumiem, że osobiście raczej chwalisz sobie płytkę i nie masz jakiś większych zastrzeżeń? Nie grzeje się kakoś potwornie, wymaga dodatkowego radiatora (SB) lub wiatraka? W recenzji na labie (w wersji A1) wychwalają dźwięk pod niebiosa... Czy w T1 jest ten sam kodek audio? EDIT: @anemus jakie masz ramy i na ile idą teraz a ile szły na GB? "Pełne liczby".... czyli np opcja "unlinked" też niezbyt się sprawdza? Pamięci śmigają max na 2,1v (bios) 2,17 (miernik) Grzeje się ostro. Polecam zmiene chłodzenia na nb i coś na sb :mur: Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanko: czy słyszał ktoś, żeby płyta sprawiała jakieś kłopoty z kingstonami 667MHz na elpidach? Bo mam właśnie takie kości, a pytam się dlatego, że na egieldzie płyta wogóle im nie wstała z Kingstonami Hyperx. Myślę, te Hyperx'y nie są na elpidach, tak jak moje, ale sam fakt, że coś takiego się dzieje z popularnymi kościami może być zapowiedzią podobnych problemów z innymi memkami... Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ja się teraz zastanawiam nad tym żeby założyć jakieś chłodzonko na dolny mostek :),tylko jakie żeby nie kolidowało z kartą grafiki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) No cuż płytka nie jest ideałem, ale to się ceni: validacja Choć 500MHz FSB na GB też była spokojnie. Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslawa46 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 CYTAT(przemo3642 Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanko: czy słyszał ktoś, żeby płyta sprawiała jakieś kłopoty z kingstonami 667MHz na elpidach? Bo mam właśnie takie kości, a pytam się dlatego, że na egieldzie płyta wogóle im nie wstała z Kingstonami Hyperx. Myślę, te Hyperx'y nie są na elpidach, tak jak moje, ale sam fakt, że coś takiego się dzieje z popularnymi kościami może być zapowiedzią podobnych problemów z innymi memkami... odpowiedż ja mam tę płyte tzn T1 obsadzoną Kingstonami Xyperx 2x1024 i 2x512 Wszystko chodzi jak burza , nie wiem co na egiełdzie mieli za fajans , może jakąs pierwszą wersję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...