łata Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam.Właśnie sflashowalem Evga nforce650i ultra T1 nowym biosem po3.Zrobiłem to przy pomocy obrazu wypalonego na CD. W skrócie opisze tu całą procedurę: 1.boot z cd 2.wybranie biosu do flashu, naciśnięcie Y 3.(i tu pierwszy problem) gdy przechodziły te paski postępowe to w ostatnim gdzieś w połowie ,2 sekcje były typu "not updated" 4.kolejnym krokiem było wciśnięcie F1 w celu restartu(postępowałem zgodnie z tym co widziałem na ekranie) 5.po restarcie czarny ekran ,działają wiatraki ,próby czyszczenia biosu wszelakimi sposobami nic nie dają ,niekiedy zbawienne zostawienie wszystkiego w spokoju na jakiś czas również. Mam więc pytanie czy jeżeli bios został zle wgrany to czy istnieje jakaś metoda powrotu do poprzedniego (w t1 kostka biosu wlutowana na stałe) czy MB jest po prostu do wyrzucenia? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Z tego co piszesz to wnioskuję, że płytka czasem odpali? Jak chcesz mogę podesłać Ci bios P01, bo zrobiłem kopię zapasową (jest jakiś Updater BIOSU od nv, do którego można się dostać w nTune - można zflashowac BIOS i zrobić kopie zapasową). Jeśli jest czarny ekran cały czas to tylko serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Widzie tylko czarny ekran po uruchomieniu ,działają wiatraki, z temperatur NB i SB wnioskuje że jest zasilanie na płycie.Próbowalem się ratować tym że może bootblock nie jest rąbnięty ale chyba nic z tego. A mówila babka wez coś z dual bios... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Panowie, jest taka sprawa. Proc E2140 3,0Ghz 1,35V, NB 1,3V. Wszystko jest super stabilne, Orthosy, gry itd. wszystko smiga jak zloto. Ale mam taki problem. Czasami, jak odpalam "zimnego" kompa, np. po nocy, to nastepuje zwis zaraz po pokazaniu sie tej tabelki ze wszystkimi danymi, zaraz przed wgrywaniem Windowsa. Daje reset i juz sie wszystko wlacza super. Czym to moze byc spowodowane ? EDIT: @ łata Ja tez przy update biosu mialem w ostatenij linijce na srodku dwie kreski "not updated", ale wszystko smiga jak zloto. Wszystkie programy widza nowy bios i plytka smiga. Edytowane 5 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ja też mam czasem zwis dokładnie w tym samym miejscu. Nie wiem czym to jest spowodowane i raczej nie jest to powodem niestabilności. Ogólnie ta płytka ma dość spore możliwości OC, ale wyraźnie widać, że promuje ustawienia stockowe. Choćby dlatego, że regulacja CPU Fan nie działa przy OC i kilka innych takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Heh... Ja też to miałem podczas zabawy z ustawieniami, ale jak już dobrałem odpowiednie to było ok. Teraz po założeniu zalmana na SB też się zdarza... :angry: Myślę że dużo takich niedoróbek da się poprawić, i jest to kwestia kolejnych biosów... Ale update biosu przeszła pomyślnie :wink: Swoją drogą jak za pomocą Mediashield zmienić rodzaj macierzy?? W menu pod F10 nie ma nic co pozwalało by na to, czy nie zauważyłem po prostu?? łata spróbuj odłączyć wszystkie kabelki od dysków itp. i znów podłączyć ... może to absurd ale u mnie takie rzeczy się dzieją z mobo po zmianie chłodzenia itp. i odpala potem a to parę razy mi pomogło już... Jakie masz chłodzenie?? może za mocno dociśnięte/dokręcone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Stwierdziłem ,że jak zwaliłem bios to już nie ma ratunku. Dodam że otrzymałem płytę w pudełku z przeciętą zabezpieczającą nalepką od EVGA(sklep Apollo). Przyjżałem więc się dokładniej samej płycie. Okazało się że pod większą ,prostokątną naklejką gwarancyjną(z niebieskim kwadratem) ,która pasuje numerem seryjnym do pudełka , znajduje się mniejsza prostokątna z innym numerem seryjnym i opisem że to wersja A1 ( na pudełku T1) . Nie wiem czy ktoś się spotkał z czymś takim wcześniej ,czy to celowe działanie EVGA ,czy może sklepu ,czym może to normalne ? Teoria spisku ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Płytka doszła dzisiaj ale jest małe ale płyta jest ewidentnie wersją T1 (wszystkie mosfety na miejscu, 4 pinowy wtyk P4) ale na naklejce producenta widnieje napis iż to wersja A1 Na fakturze zakupu-sprzedaży jest info iż płyta jest wersją T1 o numerze seryjnym.... Numer seryjny z płyty i faktury się pokrywają natomiast numery wersji już nie czy w takim wypadku sklep ma prawo nie uznać gwarancji w razie jakichkolwiek problemów? Edit: Aha na pudełku występują dwie naklejki: 1. Z infem iż to wersja T1 bez numeru seryjnego 2. i z informacją iż jest to A1 i ta ma numer seryjny pasujący do płyty głównej Edytowane 6 Września 2007 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Panowie, a przy FSB 375Mhz jaki ustawic mnoznik nForce SPP - nForce MCP (czy jak sie to tam nazywa), ja dalem 4x, ale ile po wymnozeniu ma to wszystko wynosic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Eh próbowałem w zasadzie wszystkiego od zmian boxowego chłodzenia na Scythe ninja ,wywalenia ramów procka vga dysków. Poczekam do pazdziernika ponoć brat ma na uczelni jakiś gości co programowali wlutowane Flash romy. Czekam na Foxconna p35a Edytowane 6 Września 2007 przez łata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Wydaje mi się że sklepy internetowe robią sobie jaja z kupujących, i to w dość perfidny sposób... Ja swoją T1 zakupiłem w hurtowni i wszystkie naklejki itp. się zgadzają a dość dużo sklepów się w niej zaopatruje więc takie niuanse są raczej działaniem tych sklepów... Przynajmniej takie jest moje wrażenie. DziubekR1 wydaje mi się że to nie ma nic wspólnego z FSB... z tego co wyczytałem jest to połączenie między SB i NB lub odwrotnie, i ma raczej wpływ na szybkość odczytów z dysków itp. ale nie jestem do końca pewien... :wink: macias84 zadzwoń do tego sklepu i zapytaj, może to jakaś pomyłka... Mogli też dać ci płytę po-serwisową, i maskować to naklejkami Edytowane 6 Września 2007 przez Marin0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Nie chce Panowie zapeszyc, ale zwiekszylem CPU VTT z 1,2V na 1,3V i jak narazie nie mialem jeszcze zwisu przy tej tabelce na zimnym kompie. EDIT: Zapeszylem, dzisiaj rano znowu zwis, reset i wszystko smiga. Wkur... to jest. Edytowane 7 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktorpl Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Nowy bios naprawde poprawił prace pamieci jesli chodzi o osiagane FSB ... Jednakze wczesniej jesli ktos krecil pamieci i zmieni biosa musi nastepne kilka godzin poswiecic na dobranie najlepszych parametrow ... Na tym biosie w ogole mozna zapomiec o OC przy 1T ... wczesniej mialem 766mhz 4-3-3-12 1T alphy jak w podpisie. Zmienilem biosa komp nie wstaje :o mowie no to fajnie zle wgrany ;) odkrecilem wstał <jupi> teraz dla porownania mam 910 4-3-3-12 2T ... Wyniki w spi itp. te same jednak wczesniejsze ustawienia trzeba bylo zmodyfikowac ... Szkoda ze dalej 2,1V dla moich pamieci to malo ... ale i tak jestem zadowolony jak na mozliwosci tej plytki !! Teraz jakies hiciory wyszly na P35 ale tak samo mowili o EVGA jak wlazla ;) Wyjdzie w praniu czy jest bez kompromisowa dla Evgi ;) Ja jestem dalej zadowolony z niej !! Czytajac jeszcze wczesnijsze posty nie rozumiem tego jak ktos bierze sprzet z zalozeniem 3,0ghz i na tym konczy :D Ja tez bylem taki madry ... jak mi pojdzie 3,2GhZ to mi styknie ... Ta jasne gdyby nie box na chlodzeniu to juz bym szedł w coraz to wyzsze napiecie :D zawsze te kilka setnych w spi mniej ;) Pozdro dla posiadaczy EVGA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Panowie, ile V potrzebuje na mostek ta plytka, zeby na FSB 400 smigac ? 1,3V powinno starczyc ? Bo wlasnie cos mi proc nie chce zabardzo chodzic na FSB 400 (375 wszystko super) i sie zastanawiam, czy to Wall, czy moze za malo V na plycie, bo pamieci wykluczam. Edytowane 7 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Panowie, ile V potrzebuje na mostek ta plytka, zeby na FSB 400 smigac ? 1,3V powinno starczyc ? Bo wlasnie cos mi proc nie chce zabardzo chodzic na FSB 400 (375 wszystko super) i sie zastanawiam, czy to Wall, czy moze za malo V na plycie, bo pamieci wykluczam.Podnieś do 420 i będzie ok ale aby było 100% stabilnie musisz podnieść V na mostku (1,3-1,4) Między 380-417 chipset nie wyrabia ale potem zmienia strap (lub coś takiego) lecz FSB daje się jednak we znnaki czasem i trzeba podnieść V. Co do karty dźwiękowej to znalazłem takie informacje (ale nie mogę potwierdzić ich prawdziwości): - T1: karta dźwiękowa Realtek ALC888 97dB SNR (nie wspiera HDA Codec with Content Protection) - A1: karta dźwiękowa Realtek ALC885 106dB SNR Na mojej T1 ewidenntnie pisze ALC885 na chipie kodeka tak jak np tu http://www.hard-concept.net/web/component/...Ultra/Itemid,6/. A co do A1 to można spojżeć choćby na http://www.legitreviews.com/article/489/3/ Edytowane 8 Września 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Hmm, a ten radiatorek wytrzyma 1,4V bez zadnych nawiewow ? Cos tam niby Andy dmucha, ale to raczej jakas minimalna ilosc powietrza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 1,3V wytrzymuje bez żadnych problemów (na procku BOX), natomiast do 1,4V daję już dość spory nawiew z boku budy, który naprawdę bardzo dobrze chłodzi chipset. Co do podnoszenia napięcia - 1,3V to w zasadzie konieczność. Co zauważyłem u mnie po podniesieniu napięcia - mogłem zmniejszyć napięcie na procku z 1.4125V do 1.40625V (zawsze coś), nie ma już dziury w FSB pomiędzy 1200 a 1300, pamięci idą na 867MHz, a przedtem tylko 848MHz. W ten sposób na vcore z BIOSU 1.275V mam 2750MHz :P Idąc dalej - podnosząc na 1,4V uzyskałem już 900MHz (ale to tylko do benchmarków, ale zwiechów nie było). 1,5V jeszcze nie dawałem. Co do chłodzenia chipsetu - czy Zalman NBF47 (ten wachlarz taki) byłby lepszy niż to co jest standardowo w T1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Pewnie i lepszy ale ten wg. mnie spokojnie starczy... BTW. ja mam takiego zalmana na SB... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Panowie, a czy taki Pentak http://www.proline.pl/pictures/pentagram_f...ne_np_40_cu.jpg bylby na Passive lepszy niz ten radiator z T1 ? Ten radiator standardowy w sumie spory jest, ale jak myslicie, jak wypadnie z tym Pentagramem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Panowie, a czy taki Pentak http://www.proline.pl/pictures/pentagram_f...ne_np_40_cu.jpg bylby na Passive lepszy niz ten radiator z T1 ? Ten radiator standardowy w sumie spory jest, ale jak myslicie, jak wypadnie z tym Pentagramem ? bez wentylatora też się grzeje, ale niewielki wiaterek i jest ok B-) bez porównania z tym standardowm fajansem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Jak to jest na tej plycie przy obsadzaniu slotow pamieciami? Powiedzmy, ze teraz kupie 2x512, pozniej dokupie 1GB kosc. Czy przez to, ze bedzie wiecej kosci pamieci osiagne nizsze fsb? Czy spadnie mi wydajnosc? Bardzo prosze o szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Jak to jest na tej plycie przy obsadzaniu slotow pamieciami? Powiedzmy, ze teraz kupie 2x512, pozniej dokupie 1GB kosc. Czy przez to, ze bedzie wiecej kosci pamieci osiagne nizsze fsb? Czy spadnie mi wydajnosc? Bardzo prosze o szybka odpowiedz Ja myślę, że tak. Po pierwsze dlatego, że na każdej płycie głównej jest spora szansa, że będzie niższe FSB po dołożeniu dodatkowych kości. Po drugie dlatego, że EVGA ogólnie nie jest najlepsza w kręceniu pamięci. Ale wobec tego, że podkręcenie pamięci nie daje w praktyce nic (ewentualnie w testach przepustowości, bo już w SuperPi różnica jest bardzo znikoma, a w innych aplikacjach jej nie ma wogóle) i z uwagi na fakt, że EVGA umożliwia puszczenie pamięci niezależnie od FSB, to bym się tym nie przejmował. Edytowane 11 Września 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Jak to jest na tej plycie przy obsadzaniu slotow pamieciami? Powiedzmy, ze teraz kupie 2x512, pozniej dokupie 1GB kosc. Czy przez to, ze bedzie wiecej kosci pamieci osiagne nizsze fsb? Czy spadnie mi wydajnosc? Bardzo prosze o szybka odpowiedz Lepiej będzie, jeśli teraz kupisz 1x1GB a potem drugą kość. Będziesz miał normalny dual, który powinien być wydajniejszy od single, a do tego będziesz miał normalne 1GB kości, a nie 512MB, które IMO są małe. Jeśli chcesz potem dokupić jedną kość to zakładam, ze interesują Cię jakieś normalne kostki. Możesz kupić 1x1GB Patriotów SL (takich jak moje) 667MHz lub 800MHz, GoodRamy Pro 800 MHz z takich troszeczkę lepszych kości od takich całkiem zwykłych. Natomiast jeśli chcesz już dobre kości (może coś od OCZ) to pozostaje jedynie Dual. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Dziekuje za odpowiedzi, tak tez zrobilem :) Hmm, ale nie ma wielu plyt w takiej cenie, na ktorych kreci sie osobno fsb i osobno RAM, dlatego musze wybrac EVGA. Jeszcze jedno: Mam zasilacz z wtyczka 20pin bez problemu podlacze go do tej plyty czy potrzebna przejsciowka? Nie mam w zasilaczu zadnych innych wtyczek poza 4pin(12V) 20pin(ATX) i molexy... Edytowane 11 Września 2007 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Tak tylko dorzuce na temat pamieci, bo wszyscy narzekaja na male OC.. U mnie przy 2.1V ida na 1050.. a wiecej nie probowalem, bo na grafe czekam (FF i Winamp roznicy przeciez nie widza;p) ps. jakie macie tempy na e2140? u mnie przy 2.3GHz@1.17V jest: CPU 52 Core0 48 Core1 48 w SpeedFan v4.33b9 Wg mej skromnej opini to calkiem sporo biorac pod uwage TDie 61°C i nizsze napiecie od nominalnego.. Edytowane 12 Września 2007 przez WiCiO_MeDi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon1984 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 A można wiedzieć jakie masz pamięci (jakiej firmy) ? I ile V mają one zalecane przy 800Mhz przez producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) a tempy sie troche zmniejszyly ale i tak mnie martwia po godzinie dwoch 'sp2004' 2.6GHz@1.21V jest: CPU 56 Core0 55 Core1 55 w SpeedFan v4.33b9 przy jakich temperaturach WY pracujecie? Edytowane 12 Września 2007 przez WiCiO_MeDi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Prosze odpowiedzcie jak z ta wtyczka zasilajaca, czy podlacze zasilacz do tej plyty bez przejsciowki? I kolejna bardzo wazna sprawa: Wersja T1 nie ma dolaczanego wyjscia COM na sledziu, tak jak wersja A1, ale czy ten COM jest na plycie? Mozna dokupic kabelek i dziala? Prosze o info, to bardzo wazne dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 No widzisz, ty masz pamięci pracujące standardowo z 1.8V a moje Patrioty np. mają standardowo 2.2V przy 800mhz i 1000mhz a przy 1200 mają 2.3V standardowo. To nie zmienia faktu że i tak sporo poleciały-800@933 przy 4-3-3-10 i 2T... Co do temperatur to na moim e4400 2.0@3.1ghz w stresie po godzince mam jakieś 45 na procku, 37-40 na rdzeniach, wg Everesta 4.1. zgf1 do T1 podepniesz 4 pin a 20pin wsadzisz w gniazdo 24pin, choć lepiej byłoby na pewno wetknąć tam 24pin :wink: Poza tym zasilacz możesz mieć za słaby (tak wnioskuje po kabelkach, znaczy że starszy już :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) @zgf1 ja jade na 5letnim chieftec'u 360W z 20pin wtyczka i jest OK:) @Marin0 no tak sobie mysle ze cosik sknocilem przy montazu;p przy jakim napieciu? noi dziwny jest fakt ze po wylaczeniu sp04, doslownie w JEDNĄ sekunde tempy spadaja do 36st... WTF?? PS. Wsadzilem GEJ(L)E, ktore sa idento model do G.Skill'i tyle ze napiecia maja w zakresie 2.1-2.4 (G.Skill 2.0-2.1). GEJ(L)E tez maja 1.8 przy 800 i za cholere nie moge wyjsc ponad 850MHz!! aBSTRaKCJa :/ Edytowane 12 Września 2007 przez WiCiO_MeDi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...