reborn_p Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Czytam, i zaczynam się mocno zastanawiać czy brac ta EVGa... Niby ekstra, tania, ale może sie okazać że siedzi w niej jakiś bubel. Potrzebuję płyty w podobnej klasie cenowej z kontrolerem RAID... Hmm... W ogóle, kiedy można się spodziewać większej ilości opinii uzytkowników? Co z tą płytą, nie ma jej w sprzedaży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 teoretycznie jest dostępna - tylko że nigdzie nie można jej dostać - ja czekam już 10 dni na nią :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A jakieś bardzo podobne zamienniki w podobnej cenie istnieją? Oprócz MSI Neo bo tam kontrolera RAID nie ma... To trochę kupywanie kota w worku, sprzęt nie jest przetestowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Abit AB9 ma chyba kontroler RAID. Ja już przestałem czekać na EVGę kupuje Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Na JMicronie... Podobno takie nie wiadomo co :/ A tak to kontrolery RAID > 1k zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 A jakieś bardzo podobne zamienniki w podobnej cenie istnieją? ...Tak, istnieją - poza EVGA 122-CK-NF66-T1 możesz kupić (nie w Polandii) :P XFX MB-N650-IUL9 LGA albo BFG Tech BFGRINF650iU - wszystkie 3 to tak na prawdę referencyjna konstrukcja na nForce 650i Ultra by nVidia - tylko inne naklejki ponaklejane :razz: A ja jestem ciekawy, czy wszystkie maja ten sam BIOS :rolleyes: pewnie tak. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 teoretycznie jest dostępna - tylko że nigdzie nie można jej dostać - ja czekam już 10 dni na nią :(Maja ponoc niedlugo zawitac do Actiona ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Kupiłem niedawno tą płyte w Komputroniku i jutro dzwonie po kuriera aby odesłać. Nie działają dwa sloty pamięci, niezalżnie od napięcia i timingów. Próbowałem na Goodram 667 (dwie kości po 1GB) i Corsair XMS2 (też dwie kości po 1GB) i na żadnej z nich płyta nie odpalała gdy był obsadzone jeden/czy dwa sloty (te bliżej gniazda proca) Płyta ruszała dopiero jak sie ram wsadziło do slotów, tych bliżej wtyczki 24 pin. Ale wtedy nie było duala :( .... Gdyby nie problem ze slotami to płyta wydawała sie extra, raid śmigał jak oszalały na niej, winda zainstalowała i ładowała sie błyskawicznie, sprzet który mam obecnie wydaje sie przy tym ślimakiem ;) Ale cóż z tego jak taka lipa :( Teraz mam ciężki orzech do zgryzienia co brać. Edytowane 12 Czerwca 2007 przez wodnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Można przyjąć że coś się w trkacie trnasportu rypło, albo wadliwy egzemplarz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Można przyjąć że coś się w trkacie trnasportu rypło, albo wadliwy egzemplarz... nie mówie, że nie, prawdopodobnie wadliwa sztuka. Ale niesmak pozostaje, jak bym miał brać jescze raz to w sklepie osobiście i od razu gdzieś na miejscu obadać na swoich częściach czy zaskoczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dokładnie. Mnie cała sytuacja zaczyna denerwować bo już niedługo planuje nowy sprzęt kupić, a jak tak dalej pójdzie to będę musiał od nowa zestaw kminić :/ Tyle czasu minie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item203554584_evga_122_c...ra_hit_oc_.html Brać póki jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dziś EVGA pojawiła sie w cenniku w Apollo. Cena 341 https://www.apollo.pl/store/show_detail/10/35305 Zamówiłem ją wraz z Celofanem 1,6GHz i 2x1GB Kingstonów 667 (na kościach kingstona), obecnie nie ma na stanie, wiec zanim do mnie dotrze minie pewnie tydzień. Wtedy zdam relację. Jak któś dostarczy mi jeszcze kingosyony na Moselach to zrobię ich wielki test OC, bo mam juz parke 2x1 na Nanya i 2x1 na Elpida :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 do mnie właśnie wysłali EVGA z proline po niedzieli pewnie będzie - choć nie wiem czy długo miejsce zagrzeje bo pojawiły się abity na P35 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Moja jutro ma być już w komputroniku. Jak z wtyczką 8 pin pchać tam molexa ?? Coś takiego gdzieś czytałem(chyba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Moja jutro ma być już w komputroniku. Jak z wtyczką 8 pin pchać tam molexa ?? Coś takiego gdzieś czytałem(chyba). życie ci niemiłe? :mur: edit, zresztą jak tam chcesz wepchnąć molexa - młotkiem? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 życie ci niemiłe? :mur: edit, zresztą jak tam chcesz wepchnąć molexa - młotkiem? Co mam tam wcisnąć?? 4pin?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Co mam tam wcisnąć?? 4pin??to chyba oczywiste :rolleyes: mozliwości są dwie: 1. EPS12V(8pin) jednak tylko część zasilaczy posiada taka wtyczkę. 2. P4 (4pin) producenci niby mocno zalecaja EPS12V, ale pewnie będzie tak jak ze wstawieniem 20pinowej wtyczki do 24pinowego gniazda - zero różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 to chyba oczywiste :rolleyes: mozliwości są dwie: 1. EPS12V(8pin) jednak tylko część zasilaczy posiada taka wtyczkę. 2. P4 (4pin) producenci niby mocno zalecaja EPS12V, ale pewnie będzie tak jak ze wstawieniem 20pinowej wtyczki do 24pinowego gniazda - zero różnicy Dzięki za wyjaśnienie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 stoje przed wyborem: gigabyte ds3 asus p5b evga i650 - ta mi się najbardziej podoba ze względu na bardzo przyjemną cene i aż 6cio fazowe zasilanie, którego żadna z konkurentek nie posiada (a mam zamiar mojego pentiuma D805 pokręcić powazniej)... Małe v-dimm jednak troszke odstrasza... głównym priorytetem jest własnie sekcja zasilania która w mojej mobo musi być naprawdę mocna - czy moge zaufać temu producentowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) stoje przed wyborem: gigabyte ds3 asus p5b evga i650 - ta mi się najbardziej podoba ze względu na bardzo przyjemną cene i aż 6cio fazowe zasilanie, którego żadna z konkurentek nie posiada (a mam zamiar mojego pentiuma D805 pokręcić powazniej)... Małe v-dimm jednak troszke odstrasza... głównym priorytetem jest własnie sekcja zasilania która w mojej mobo musi być naprawdę mocna - czy moge zaufać temu producentowi? Jutro coś na napisze na temat oc. Niestyty zasilacz qtec 400 moze mnie troche blokować :mur: (już nie długo B-) ) Może Ci to trochę pomoże w wyborze. Pozdro Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 dziekuje :* Interesowała by mnie najbardziej temperatura sekcji zasilania przy ~1,6v na cpu w ostrym stresie bez nawiewu, oraz temperatura chipsetu, przy tym pasywnym chłodzonku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 dziekuje :* Interesowała by mnie najbardziej temperatura sekcji zasilania przy ~1,6v na cpu w ostrym stresie bez nawiewu, oraz temperatura chipsetu, przy tym pasywnym chłodzonku :) czujke przykleić do mosfetow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 stoje przed wyborem: gigabyte ds3 asus p5b evga i650 - ta mi się najbardziej podoba ze względu na bardzo przyjemną cene i aż 6cio fazowe zasilanie, którego żadna z konkurentek nie posiada (a mam zamiar mojego pentiuma D805 pokręcić powazniej)... Małe v-dimm jednak troszke odstrasza... głównym priorytetem jest własnie sekcja zasilania która w mojej mobo musi być naprawdę mocna - czy moge zaufać temu producentowi? Kazdy DS i S od Gigabyte w rewizji 3.3 ma nie tylko wzmacniane kondziory ale przede wszystkim wlasnie 6 fazowe zasilanie. DS3 zwykly tego nie ma i chyba lepiej oszczedzic sobie problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Kazdy DS i S od Gigabyte w rewizji 3.3 ma nie tylko wzmacniane kondziory ale przede wszystkim wlasnie 6 fazowe zasilanie. DS3 zwykly tego nie ma i chyba lepiej oszczedzic sobie problemow.Chyba nie tak do końca :P primo - 6 fazówka jest już od rev. 2.0 - jeżeli chodzi o DS3 secundo - tylko DS3 ma polimerowe kondziorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Są tak jakby dwa modele tej płytki : EVGA nForce n650i Ultra 122-CK-NF66-A1 i EVGA nForce n650i Ultra 122-CK-NF66-T1 Z tego co już się zdążyłem zorientować to A1 sprzedaje tylko Apollo od wczoraj reszta sklepów dysponuje T1, ale czym one się różnią od siebie oprócz tego że A1 ma (według mnie) bardziej bajerancki wygląd pudełka? :D Będzie ktoś zamawiał z apollo może? Jeśli tak to od razu prosiłbym o jakieś testy, nigdy nie byłem zwolennikiem Intela ale gdyby ta płyta okazała się tak dobra jak jej cena to uzbroił bym się w E2160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 czujke przykleić do mosfetow??Albo jeśli nie masz, paluchem zbadać temperature i powiedzieć jak się ona tam klaruje przy obciązeniu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) ja zamówiłem wczoraj w Apollo postaram sie zrobić testy jak tylko dostane, będzie on zrobiony na Celofanie 1,6GHz z chłodzeniem Ninja (stary typ z lepszym mocowaniem) lub na Scythe Andrzej Samuraj. *niestety to raczej kwestia checi niz pewnosci, ze bede miał czas na testy bo System Eliminacji Studentów Jest Aktywny Edytowane 16 Czerwca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Właśnie MaTiXoN, o to samo chciałem zapytać. Nie różnią się praktycznie niczym... Właśnie, potrzebowałbym ew. droższego zamiennika tej EVGA - Abit AB9 odpada. Gigabyte jakiś może? EDIT: A1 ma FireWire... Edytowane 16 Czerwca 2007 przez reborn_p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Już mam za kilka godzin napisze co jak. Temp w budzie 30'C :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...