Cichy Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) hej! wodowal ktos juz ta plyte ^_^ ?? bo mnie z lekka denerwuje 60st. na NB ;/// macie jakies sugestie odnosnie blokow na ten mostek? U mnie był wczesny Channel Pro V3 NK12 z przezroczystym topem. Miał tylko jedną wadę, nie pasował na kołki i przylegał ćwiartką do chipsetu. Mierzyłem tylko temperaturę bloczka, wynosiła ok. 40-45 *C. Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 No dobra ktos na tej plycie testowal CPU 45nm? Od EVGA dostalem info, ze ponoc dzialaja ale dwurdzeniowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 jutro e84 wrzuce na chwile to Ci powiem czy odpalila plytka ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o mnie, to decyzję już podjąłem - zmieniam płytę na MSI P35 Neo2 FR. Dozbieram tylko trochę kasy, biorę MSI, a Evga zostawiam w znaku w rozliczeniu. Co ciekawe - EVGA kosztuje tam aktualnie 349 zł (kupowałem za 356 zł), a MSI 326 zł, więc aż tak drogo mnie to nie wyjdzie. Z tego co przeczytałem w necie, MSI mimo zworek do zmiany strapa jest bardzo dobrą płytą. W stosunku do EVGA ma bardzo dobre chłodzenie, regulacja wentylatora na CPU działa, można jak w każdej normalnej płycie podłączyć PC Speakera, zakres napięć jest sporo większy no i jest support ze strony producenta, bo Evga/nVidia jeśli o support chodzi to jest całkowite dno. A co do aktywacji XP - ostatnio się wkurzyłem, bo po wyłączeniu połączenia sieciowego i wyciągnięciu kabla od sieci od razu wywaliło "Wykryto duże zmiany w sprzęcie... " Innym razem również mi coś takiego wyskoczyło, ale po wyłączeniu karty sieciowej i muzycznej w biosie. Tyle warta jest ta "aktywacja"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 @WiCiO_MeDi O super! Czy mozesz tez sprawdzic OC choc lekkie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o mnie, to decyzję już podjąłem - zmieniam płytę na MSI P35 Neo2 FR. Dozbieram tylko trochę kasy, biorę MSI, a Evga zostawiam w znaku w rozliczeniu. Co ciekawe - EVGA kosztuje tam aktualnie 349 zł (kupowałem za 356 zł), a MSI 326 zł, więc aż tak drogo mnie to nie wyjdzie. Z tego co przeczytałem w necie, MSI mimo zworek do zmiany strapa jest bardzo dobrą płytą. W stosunku do EVGA ma bardzo dobre chłodzenie, regulacja wentylatora na CPU działa, można jak w każdej normalnej płycie podłączyć PC Speakera, zakres napięć jest sporo większy no i jest support ze strony producenta, bo Evga/nVidia jeśli o support chodzi to jest całkowite dno. A co do aktywacji XP - ostatnio się wkurzyłem, bo po wyłączeniu połączenia sieciowego i wyciągnięciu kabla od sieci od razu wywaliło "Wykryto duże zmiany w sprzęcie... " Innym razem również mi coś takiego wyskoczyło, ale po wyłączeniu karty sieciowej i muzycznej w biosie. Tyle warta jest ta "aktywacja"... Ja też się zastanawiam nas zmianą, ale EVGA posiada pewne zalety względem MSI: np. brak x2 startu, lepszy dźwięk, "prosta" instalacja raida, sieciówka zintegrowana w chipsecie. Zastanawiam się też czy MSI dałaby radę z konfiguracją pamięci, z którą EVGA nie ma problemu (2x1GB Kingston + 2x512MB Kingmax w dualu @900MHz przy CL4). Poza tym rozłożenie elementów MSI też nie jest najlepsze: nie dość, że trzeba prowadzić wtyczkę do zasilania mobo między "hitpajpami" to jeszcze molexa do zasilania PCiex. O porządek w kablach z MSI na pokładzie jest trudniej... Nie potrzebuję wyższego FSB, niż to co daje EVGA, nie przeszkadza mi też, że nie obsługuje 4-rdzeniowców 45nm ani uboższy zakres napięć. Jeśli miałbym zmieniać płytę to dla jej chłodzenia i ewentualnie kontroli wiatraka właśnie. Dodam, że różnica w cenach jest na tyle mała, że nie stanowi dla mnie żadnego argumentu i wciąż się waham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 A jak zostawiasz EVGA w rozliczeniu, to ile musisz doplacic do MSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 A jak zostawiasz EVGA w rozliczeniu, to ile musisz doplacic do MSI ?"Rozliczenie" to by było takie, że sprzedałbym mobo na allegro, albo zostawił rodzicom i siostrze (wyprowadzam się w lutym). Tak jak napisałem, jeśli MSI jednoznacznie uznałbym za lepsze to te kilkadziesiąt zł dopłaciłbym bez mrugnięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jest nowy BIOS - P04. Szkoda, że jedyną zmianą jest aktualizacja mikrokodu. :mur: http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=230652 To jeszcze bardziej utwierdza mnie w mojej decyzji zmiany tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Przeciez plyta nie jest taka zla, da sie zyc... Dobrze, ze nowa biosina wyszla :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Czemu do Evgi wyszedł BIOS,a do mojego Galxy 650i Ultra nie? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jakoś Nie widze tej aktualizacji mikrokodu....mój E2160 dalej jest wykrywany jako genuine Intel Procesor :| Wy też tak macie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jakoś Nie widze tej aktualizacji mikrokodu....mój E2160 dalej jest wykrywany jako genuine Intel Procesor :| Wy też tak macie ? This BIOS is ONLY for the EVGA 650i Ultra Motherboard P04 BIOS is available now, the major highlights are listed below: Updated Wolfdale microcode BIOS updating can be accomplished VIA the below method: Twoj E2160 to Wolfdale? :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie,ale jak już aktualizują kod to co jest problemem żeby dać kod od Exxxx ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A nie dziala Ci na niej Exxxx? U mnie wszystko oki, nawet chyba podaje E2140... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forgotten Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam, testowal ktos raid 0 na naszej pieknej plytce? jak prezentuje sie wydajnosc np. w HD Tach? przymierzam sie do macierzy na 2xST380815AS (2x250GB) i jestem ciekaw czego mozna sie spodziewac pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A nie dziala Ci na niej Exxxx? U mnie wszystko oki, nawet chyba podaje E2140... No działać działa ale nie wykrywa tak jak powinno :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Panowie, moze jestem slepy, ale nie moge nigdzie znalezc biosu do tytulowego mobo. na stronie evga nawet nie ma biosow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forgotten Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Panowie, moze jestem slepy, ale nie moge nigdzie znalezc biosu do tytulowego mobo. na stronie evga nawet nie ma biosow :Pdo lekarza! ;) http://www.evga.com/support/drivers/ Mainboards->BIOS Updates->NF66 - Intel 650i Ultra przy okazji ponawiam pytanko o wydajnosc RAID 0 na naszej plycie: rzeczywiscie jest duuuzo gorzej niz na chipsetach intela? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Nie ładnie tak krzyczeć na kolegę, bo tego biosu przez kilka dni po wydaniu, na stronie evga nie było (link był tylko na forum) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 stalo sie , mobasek padl , najprawdopodobniej , tylko nie wiem czemu , kupilem dzis freezera 7 pro i zamontowalem go , odpalam pc w bootowaniu freez , no to reset , defaultowe ustawienia , wchodze do biosu , save & exit , bootuje znow freez , znowu default po czym nie wstal jzu wogole. wsio sie kreci , swiatelka sie swieca ale zadnej oznaki zycia nie daje. jutro odsylam na gwarancje. mial juz tak ktos ? czy moze jak zakladalem freezera nieco odchylilem hr-05-sli ktory byl na chipsecie i przez te kilka sekund jak sie bootowalo chipset sie spalil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 stalo sie , mobasek padl , najprawdopodobniej , tylko nie wiem czemu , kupilem dzis freezera 7 pro i zamontowalem go , odpalam pc w bootowaniu freez , no to reset , defaultowe ustawienia , wchodze do biosu , save & exit , bootuje znow freez , znowu default po czym nie wstal jzu wogole. wsio sie kreci , swiatelka sie swieca ale zadnej oznaki zycia nie daje. jutro odsylam na gwarancje. mial juz tak ktos ? czy moze jak zakladalem freezera nieco odchylilem hr-05-sli ktory byl na chipsecie i przez te kilka sekund jak sie bootowalo chipset sie spalil ? Ile ją miałeś,kurde w niedługim czasie to już 3 o której wiem,że padła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) kupiona 24.10 , czyli jakies 3 miesiace raptem. ;/ co dziwne chodzila raczej bez wiekszych zgrzytow, czyzby o/c zabijalo ja w tak szybko postepujacym czasie? Edytowane 28 Stycznia 2008 przez domans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 stalo sie , mobasek padl , najprawdopodobniej , tylko nie wiem czemu , kupilem dzis freezera 7 pro i zamontowalem go , odpalam pc w bootowaniu freez , no to reset , defaultowe ustawienia , wchodze do biosu , save & exit , bootuje znow freez , znowu default po czym nie wstal jzu wogole. wsio sie kreci , swiatelka sie swieca ale zadnej oznaki zycia nie daje. jutro odsylam na gwarancje. mial juz tak ktos ? czy moze jak zakladalem freezera nieco odchylilem hr-05-sli ktory byl na chipsecie i przez te kilka sekund jak sie bootowalo chipset sie spalil ? Już przez to przechodziłem. Może za wysoka temperatura NB rozwaliła sloty pamięci. U mnie po czymś takim działał tylko jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 odeslalem plyte na gwarancji , ja jestem z lublina , plyta powedrowala do sklepu we wroclawiu. ile moze trwac taki proces reklamacji . zakldajac ze plyte sklep w swoich rekach bedzie mial juz jutro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 A jak masz na gwarancji napisane? Pewnie jak wszedzie 14 lub 21 dni roboczych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 pisalo ze 14 , ale w praktyce wiadomo ze ten okres nieraz przeciaga sie ponad norme ... mialem na mysli raczej to jak szybko dystrybutor evga w polsce jest w stanie wymienic plyte glowna na nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 jaki sie przeciaga, to chyba nie wiem na bank... ale masz prawo wziac kase jaka wydales w dniu zakupu, mialem tak w MM z monitorem, nie naprawili na czas wiec oddali mi cala kase... zorientuj sie jakby co :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Montowałem ostatnio kompa dla kolegi- limit 1400zł. Wybrałem: Intel Dual Core E2160@3ghz, EVGA nForce 650i Ultra T1, GoodRAM DDR2-6400 1 GB, Sapphire Radeon X1950GT 256MB, Modecom Feel 400W (najnowszy), Samsung SpinPoint SataII NCQ 160GB, obudowa "z odzysku". Problem polega na tym, że nie działa mi net. Menedżer urządzeń wykrywa tylko jakieś NVidia (...) Controller, po wejściu do Połączeń sieciowych pustka, svchost.exe zżera 50% mocy procka, no i nie mogę się połączyć. Przy innych sieciówkach jest tak samo. Zaznaczam, że instalowałem czystego XP-ka bez SP, potem SP2, następnie stery. Próbowałem wgrywać najnowsze drivery ze strony EVGA, ale nic to nie dało. Był też problem z dźwiękiem- u mnie nie chodził, ale po podłączeniu u kumpla wszystko działa. Pomogło zainstalowanie czystego XP SP2. Edytowane 3 Lutego 2008 przez Maciek93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon1984 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Też miałem problemy z dźwiękiem (nie wykrywało), ale zadziałało w końcu na czystym Windowsie XP SP2 PL. Jak wgrywałem zintegrowane z poprawkami do jakiegoś miesiąca to albo net albo dźwięk nie działał. Teraz mam oba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...