reborn_p Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 A masz tam FireWire? PS. Potrzebne coś z RAID, bez SLI, i nie Abit AB9... Cena, gdzieś do 450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 na stronie evga nic nie pisze żeby A1 miała FireWire... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 A gdzieś na stronie jakiegoś sklepu internetowego było, że ma. Ehh. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 gdzieś na konkurencyjnym vortalu wyczytałem że A1 ma dożywotnią gwarancję producenta a T1 2 letnią, hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Witam :-| Pierwsze wrażenia coś cienko. Wyposażenie manual porażka :blink: Troszke inna niż ta na focie z komputronika Nie rozpoznała dyku samsung WDC WD800JB-00JJA0 no i lipa wszystko poszlo w cholere :mur: potrzebnny format Everest nie rozpoznaje płyty :mur: brak temp. czipsetu, cpu-z tak OC temp w budzie 31'C cpu 1,6v 9*400 temp mosfetow 48'C SuperPI 1M przeszło, orthos wywala sie po paru sekundach Tyle na początek jak dojde do ladu i ściągne to co straciłem to pokaże więcej testów Tymczasem Im wryly dysapoitend po za oc proca :angry: Edytowane 16 Czerwca 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 z tego wynika że wersja T1 ma zwykły wtyk P4 a nie EPS12V (8pin) wnioskujac z przeciwieństwa to A1 ma EPS12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 http://www.frazpc.pl/b/189279 Wszystko jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 @svende, a Ty już swoją sztukę sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) @svende, a Ty już swoją sztukę sprawdzałeś?jeszcze jej nie mam, będzie pewno ok. środy (A1) edit: czy ktoś pokusi sie o wróżenie z fusów i wyjaśnienie EPS12V i mniej mosfetów lub P4 i więcej mosfetów? Edytowane 16 Czerwca 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 czekam na opinie modelu A1, bo jak narazie to ta płyta mnie przeraża (czytając już kilka negatywnych komentarzy) wersji T1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Okazuje się, że wcale taka cudowna nie jest? Tylko ja mam teraz problem z zamiennikiem... :/ Tak coś czułem, ze jak zaczną się testy userów, to okaże się, że coś z nią nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 jeszcze jej nie mam, będzie pewno ok. środy (A1) edit: czy ktoś pokusi sie o wróżenie z fusów i wyjaśnienie EPS12V i mniej mosfetów lub P4 i więcej mosfetów? To osmipinowe cus sluzy do "rozbicia" pradow jakie przechodza przez sciezki mobasa. A to , ze prady sa juz znaczne , sciezki coraz ciensze to tak sie producenci zabezpieczaja. Innymi slowy idzie o to by nie zjarac sciezek przez takie wysokie prady. Z tego co sie oorientowalem to przy "slabym" konfigu to nie jest potrzebne , a dopiero wymagane przy "mocnym" kompie. Dla przykladu : Gigacrap stosowal dla przykladu wtyk 4 pin , molexa wtykalo sie do stabilizacji czipsetu. I co z tego? Nic , na srednich kompach nie trzeba bylo , tak samo z wtykiem ATX 20 gdy mobo wymaga 24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Tyle to ja wiedziałem, czyli można na podstawiw tego założyć, że T1 jest do mniej prązdożernych zestawów a A1 do prądożernych procesorów. Tylko dlaczego A1 ma mniej mosfetów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Widze nie każdy sie orientuje jeszcze co do wersji A1 / T1. w kwocie 350 nie dostanie sie A1 Małe porównanie zrobione przezemnie na innym forum 2650471[/snapback] Tyle to ja wiedziałem, czyli można na podstawiw tego założyć, że T1 jest do mniej prązdożernych zestawów a A1 do prądożernych procesorów. Tylko dlaczego A1 ma mniej mosfetów Czytaj uważnie. Właśnie co jest dzwne tańsza (okrojona) wersja T1 ma wiecej mosfetów!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Widze nie każdy sie orientuje jeszcze co do wersji A1 / T1. w kwocie 350 nie dostanie sie A1 guano prawda 2650524[/snapback] Małe porównanie zrobione przezemnie na innym forum http://www.frazpc.pl/b/189279 Czytaj uważnie. Właśnie co jest dzwne tańsza (okrojona) wersja T1 ma wiecej mosfetów!! Czy ja piszę niezrozumiale? Wiem, ze A1 ma 8pin i mniej mosfetów a T1 ma 4 piny i więcej mosfetów i wiem że jest to dziwne. Tylko pytanie jak interpretować takie posunięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) svende Moim zdaniem to A1 w apollo to pomyłka poprostu. Sam nawet zwróciłem jednemu sprzedajacemu uwage bo sprzedawał T1 a przedstawiał zdjęcia z wyposażeniam A1. Jeśli naprawde w apollo mieli A1 i za taka cene to nic tylko skakać ze szczęścia ;) Edytowane 17 Czerwca 2007 przez wodnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam Kolejna porcja screenow i fot w z kom (sorka za jakość) <_< oraz pytań. :blink: Płyta śmiga spoko (prawie :wink: ) 1m: nie sprawdzałem czy idzie więcej bo orthos wywala sie po kilku sekundach. Napięcia max :lol2: orthos nocka: Pytania B-) Brak czujki nforca ?? moja czujka czy to bezpieczne ?? Grafa siada czy to zasilacz?? (qoltec 400w :mur: idzie won) Jakieś pomysły co robić z grafą ? zasilaczem ? czipsetem ? :mur: Dzięki za każdą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 mancekm temperature chipsetu sprawdz "organoleptycznie" ;) (poprostu obmacja czy faktycznie gorący jest) Jeśli temperaturka podawana przez czujek jest na 100% dobra to do OC ja bym dał jakiś mały nawiew na NB. Co do grafiki, jak nowa to może poprostu zabardzo przekręcona (przegrzewa sie i zwalnia) zdażało sie tak że nieraz zbyt przetaktowane (mino braku artefaktów/zwiech poprostu woniej działały) ale sprawdz jak możesz na mocniejszym/lepszym zasilaczu. PS. wszystkei banki pamięci ci działają i nie ma problemu z taktowaniem/timingami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancekm Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) chipset "organoleptycznie" bardzo gorący (parzy) :mur: czujka na 100 sprawna grafa powinna tyle leciec <_< tak mi sie wydaje jutro zamawia zasilacz ( myśle jaką ?? może delte 400 ) <_< banki pozostałe nie długo sprawdze Edytowane 17 Czerwca 2007 przez mancekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 A1 tez w dość przystępnej cenie w 1klik http://1klik.pl/sklep/Plyty_glowne_dla_INT.../c511/p1414883/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No to jeszcze 2 róznice między A1 i T1 - obie widoczne po prównaniu fotek - w A1 prostopadłe do PCB położenie gniazda IDE, T1 równoległe (plus dla T1 można ładować "potwory" pokroju GeForce 8800 Ultra/Radeon HD 2900 XT do PCI-E 16x i nie bać się że taśma będzie przeszkadzać) - w A1 kość BIOS'u w podstawce, w T1 wlutowana (jak dla mnie minus bo w razie co - tfu, tfu - trudniej zaprogamowć od nowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) chipset "organoleptycznie" bardzo gorący (parzy) :mur: czujka na 100 sprawna grafa powinna tyle leciec <_< tak mi sie wydaje jutro zamawia zasilacz ( myśle jaką ?? może delte 400 ) <_< banki pozostałe nie długo sprawdze no, 61*C na radiatorze to ok. 70*C na chipsecie :/ Temperatura bardzo duża, bloczek WC bardzo by tam pasował. Temperatura mosfetów po nocnej sesji z c2d mówisz nie była powalająca, nic nie śmierdzialo ani nic się nie przypalało? Mam mieszane odczucia wobec tej płytki... niby fajna ale.. za uboga :D Jednym slowem A1 posiada zalety w stosunku do T1 takie jak gniazdo 8pin (zaleta czy wada... nie wiem), kośc biosu w podstawce, tak to bardzo wazne i... większy radiator :) P.S Tutaj na aukcji dostępna wersja A1 za 360zł! 25 sztuk: http://allegro.pl/item206779014_rewelacyjn...tra_775_a1.html Edytowane 17 Czerwca 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ... Jednym slowem A1 posiada zalety w stosunku do T1 takie jak ... większy radiator :) Wręcz przeciwnie - mniejszy, to T1 ma "większego" :razz: radiatorka i kątowe gniazdo IDE A tak BTW kusi mnie ta płytka ... :rolleyes: chyba trzeba porzucać monetą, żeby wreszcie coś kupić (i zmienic ASRocka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 victor89 T1 ma większy radiator nie A1 !! Ja widze "przewage" w A1 TYLO w dodatkowym śledziu z com, usb, kością w podstawce i "wieczystą" gwarancją po rejestracji online. Tańsza T1 co dziwne wypada lepiej pod względem, ilości mosfetów (dalej nie moge wymyślić skąd ta różnica i to w tańszej wersji, dali więcej gorszych czy jak), wiekszy radiator na mostku, poziomo ułożone złacze FDD. Cena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Wręcz przeciwnie - mniejszy, to T1 ma "większego" :razz: radiatorka i kątowe gniazdo IDE A tak BTW kusi mnie ta płytka ... :rolleyes: chyba trzeba porzucać monetą, żeby wreszcie coś kupić (i zmienic ASRocka) porzucam z Tobą gdyż dokładnie mam taką samą sytuacje - asrock out (denerwują mnie te niskie napięcia na cpu i pcie4x - mam dyskomfort psychiczny :D w T1 taką jak ma tutaj kolega - radiator jest bardziej rozległy, lecz finów jest mniej, przy tym dodatkowo są niższe.. ;) wodnik - no z fotek wynika że jednak ten w A1 ma większą powierzchnie oddawania ciepła.. ale to tylko moje subiektywne odczucie. Nie wiem dlaczego w taki sposób zakombinowali z tymi mosfetami, ale bardzo podoba mi się jedna rzecz - przy obu sekcjach są otwory montażowe gdzie można zalożyć jakieś miłe radiatorki lub też nawet bloczki :) Zarówno na sekcje na górze cpu, jak i tą po prawej jego stronie benek: krzesaliśmy ostatnie iskry z naszych asrocków - evga będzie utopią, niewazne w której wersji... nawet bez socketu :D Edytowane 17 Czerwca 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 porzucam z Tobą gdyż dokładnie mam taką samą sytuacje - asrock out ... benek: krzesaliśmy ostatnie iskry z naszych asrocków - evga będzie utopią, niewazne w której wersji... nawet bez socketu :D ad 1 - ja zdecydowałem się na NV już jakiś czas temu: - najpierw było MSI P6N SLI-FI - odpadło bo nie można robić undervoltingu - potem GB GA-N650SLI-DS4 - czekałem aż cena spadnie, spadła ale w tzw. międzyczasie pojawiła sie EVGA - jak już byłem zdecydowany na EVGA to nigdzie nie było, a dodatkowo spadła cena GB w czasie uzupełniania zapasów w sklepach :rolleyes: ta EVGA (niezależnie od rewizji) ma dla mnie 1 minus - brak drugiego gniazda IDE (trzeba by kupic przelotkę) więc cena się prawie zrówna z MSI i GB - przewaga to brak zbednego SLI, choć z tego co wygrzebałem u GB po ustawieniu w tryb SLI i załadaowaniu tylko 1 grafiki - oba porty PCI-E 16x przestawiają sie w x8, a w dolny można ładować coś inego niż tylko grafika, u MSI tego nie ma (przynajmniej oficjalnie) :rolleyes: ad 2 - j.w. mnie tak samo interesują opcie over... jak under... (ręcznie/na stałe), a na ASRocku nadal lece z moim e4300 na 1200MHz :lol: a na zmiany już czas, bo pozmieniałem już DDR na DDR2 i AGP na PCI-E, płytke pewnie oddam bratu on sobie dokupi P2140 i da nowe życie ASRockowi :lol: _________________________________ A wracając do tematu - jakbym kupił tą EVGA to na 100% na górę poleci inny radiator - pewnie coś od TR (HR-05 może), a na dól jak da radę czarny CoolerMasterek PAC-01 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Czy ktoś próbował już jakiegoś vmoda, bo 2.1V na memy to ciut za mało jak na moje potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 a gdzie są linki do vmodów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 @Raptor Pytałem, tylko czy ktoś próbował "jakiegoś" moda, nie miałem na myśli konkretnego, bo nawet nie wiem, czy coś takiego istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) duzo osob przekroczyło fsb 450 ... stabilne ? nagminne to jest? Edytowane 18 Czerwca 2007 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...