domans Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 co do problemow z svhostem to chyba problem windowsa , u mnei sytuacja wygladala innaczej. mialem win 2003 serwer , wsio chodzilo dobrze choc pomimo instalacji poprawnej sterownikow do sieciowki , w poalczeniach sieciowych nic nie bylo , net byl normalnie , ipconfig /all pokazywal te sieciowke jako jakby wpis w rejestrze {5564564-654645-645} <- cos takiego . problem pojawil sie kiedy chcialem udostepnic te polaczenie dla innego komputera. ale w zwiazku z tym ze tego polaczenia nie bylo musialem sie bawic i robic to za pomoca proxy. po czym wpadlem na genialny pomysl by wylaczyc kontroler sieciowy na plycie i dolozyc druga sieciowke na pci , a noz ja wykryje ... i wtedy zaczelo sie dzac to co u Ciebie Maciek39 , svhost 50% i ani rusz z pojawieniem sie juz jakiegokolwiek polaczenia ... ale na xp sp2 all dziala prawidlowo ... ale jest jedno ale , sterowniki ktore mam na plycie , pomimo ze najnowsze od nvidi maja uwalana jedna czesc setupu , sciagnalem wczesniejsza wersje i smigalo. sproboj poprostu od nowa ciepnac winde , i wsie sterki instalowac zaraz po pierwszym boocie , tylko te o numerek mniejsze. moze tez ci sie poszczesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyper Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 mam problem z evega 650 ultra po podkreceniu i sprwadzeniu stabilnosci jest ok tylko po kilku godzinach w moim przypadku po całej nocy bezczynnosci komputera po jego wlaczeniu nie chce wlaczyc sie ekran a wiatraki pracuja z pelna mocą, po trzech resetach jest wszystko ok i juz proc pracuje z podkrecona czestotliwoscia w tym wypadku 3 ghz , Wyglada jakby ustawienia nie pasowały prockowi po kiku godzinach bezczynnosci procesor to e2140 Jesli chodzi o wymiane takiej płyty na gwarancji to u mnie było to 28 dni w Znak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) A czy przypadkiem nie wylaczales listwy na noc ? Bo ja z EVGA nigdy nie mialem zadnego problemu, jedynie gdy wylaczylem listwe, to wlasnie nie chciala wstac na podkreconych taktach i wstawiala standard. Edytowane 1 Lutego 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyper Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 no tak wylaczam na noc bo mam wc i pompka mi przeszkadza, a to mialoby jakies znaczenie? przeciez bateria powinna trzymac ustawienia no tak wylaczam na noc bo mam wc i pompka mi przeszkadza, a to mialoby jakies znaczenie? przeciez bateria powinna trzymac ustawienia DziubekR1 ile wyciagasz w 3dmarku 03 zobacze czy by mi cos dały 2 gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon1984 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja od lipca 2007 co noc wyłączam kompa z listy na noc (bo myszka mi mruga - kolorowa dioda w środku :lol2: ) i rano nigdy nie miałem takich problemów. Proc E4300 @3GHz ustawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Czy ktoś z Was miał problem na tej mobo ze współdziałaniem pamięci różnych producentów? Kość A to Kingston 800MHz CL5, kość B to GoodRam o takich samych parametrach. Nie chodzi mi o dual, to mam gdzieś ;) Obecnie mój problem polega na tym, że komp może być stabilny nawet do godziny czasu. Kilkanaście minut Prime 95 i system zamarza. Godzinka w Crysis i albo mam freez albo BSOD. Z kolei Stalker po prostu zawiesza się, ale tak, że mogę ubić proces menedżerem zadań. I tak lecę oddać pamięć, ale ciekawią mnie Wasze doświadczenia w tej sprawie. Acha, czy miał ktoś z Was problemy z kością 2GB? Myślę sobie, co by sprzedać tego 1GB co mam i kupić dwa giga w jednej kostce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Czy na biosie P03 E8400 będzie działał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Sieciówka w pełni sprzętowa więc inne zarządzanie przerwaniami - czasem mogą być problemy. W w2003 z SP2 problemy z obsługą APIC. Instalować XP z SP2. RAM działa różnych producentów ale trzeba dopasować parametry. Gdy w parach ten sam rodzaj to bez problemu nawet można podkręcić. Gdy w parze inne to tez działa ale nie można przeholować. Przetestowane konfiguracje RAM: 4x1G GR jednostronne 667 micron 2x1G 667 GR jednostronne micron + 1x1G GR 667 dwustronne elpida + 1x1G Kingston 667 dwustronne elpida 3x1G 800GR dwustronne elpida + 1G 800 GR samsung 3x1G 800GR dwustronne elpida + 1x1G Kingston 667 dwustronne elpida 2x1G 667 GR jednostronne micron + 2x1G 800GR dwustronne elpida Problemy z włączaniem? Normalka jak nie trafisz w strap. Elektronika musi się troszkę 'rozgrzać'. Czasem problemy z sekwencją ładowania obsługi urządzeń przez bios - wszystko to prądożerność chipsetu, ukłądy płyty muszą zostać "dowoltowane". Jeśli chodzi o brak ustawień sieciowych to bsod - złe wykrywanie użądzenia (patrz pkt pierwszy). Próbowaliście konfiguracji przez netsh? Ale to i tak będzie niestabilne. Edytowane 2 Lutego 2008 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 cichy -> na P04 powinien, ale nei wiem czy to w wypadku tego proca czy nie , te nowe E8xxx wymagaja w ktorejs wersji polowkowych mnoznikow , a nie wiem czy nasza plyta je supportuje. anemus -> sek w tym ze na golym win 2003 z wlozonymi juz podczas instalki 2 sieciowkami wsio smiga dobrze , dlatego mnie to tak dziwi. co do zlego wykrywania urzadzenia to sie zgodze , tylko czym to jest spowodowane , skoro sieciowka zintegrowana defacto dziala , tyle ze nie ma jej w polaczeniach sieciowych. jesli chodzi o niedovoltowanie chipsetow , nigdy czegos takiego nei doswiadczylem , plyta zawsze startowala za pierwszym razem , czasem wieszala sie przy poscie , ale to przypadki sporadyczne, i raczej po resecie niz po zimnym starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyper Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) a moze tak wójek dobra rada anemus powie nam dlaczego tak czesto sypia sie sloty pamięci? Edytowane 3 Lutego 2008 przez nyper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 i dlaczego moje mobo padlo tez niech powie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Czemu się sypią? :twisted2: zapytaj Chińczyków Zemsta Smoka :ph34r: XxX @domanas próbowałeś ją konfigurować przez netsh? Zachowanie 2003 u ciebie potwierdza moje przypuszczenia, że to problem z sterownikiem APIC. Edytowane 3 Lutego 2008 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie polecam na tej płycie ustawiać FSB powyżej 450 :) mój E8200 niestety nieźle ją zmasakrował i pełno błędów miałem ale piszę w innej sprawie. Ja mam takie pytanie do znawców, posiadam płytę główną EVGA 650i Ultra w tym C2D 8200 na nim Freezer'a od AC na pewno ten z PWM icon_smile3.gif i jak z tego PWM korzystać ? speedfan nie daje rady.. a wiatraczek niska z 2600 obrotów icon_neutral3.gif nie wiem po co skoro tempy na procku mam 35 stopni do 50 w porządnym stresie. Jak zmniejszyć te obroty? (dodam że w biosie nic ciekawego nie znalazłem) z góry bardzo dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Niestety PWM na tych płytkach nie działa jak powinien. U mnie box też latał na maxa cały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 No to teraz tak z innej beczki, jest ktoś kto posadził na tej płycie C2D E8200 ? albo coś innego i doszedł do wysokiego FSB ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon1984 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 EVGA ma niestety zrąbane zarządzanie obrotami po O/C i wentyli idzie na max. Rozwiązania: 1. Regulacja SpeedFanem spod Windowsa, sam tak mam i Freezer ustawiony na 1300RPM, nie słychać dziada :lol2: 2. Zakup kontrolera obrotów i regulacja spoza mobo 3. Podłączenie Freezera do innego złącza na płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 hmm speedfan u mnie nie działa :/ możesz powiedzieć jakiej wersji używasz ? ale teraz ważniejsze jest to jakie fsb macie na stałe bo mnie trochę to boli :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon1984 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 SpeedFan 4.32 Ustaw Speed02 na 57% i AC Freezer się uspokoi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Ech nie działa ten speedfan :) zmieniam i nic ;) no to lipa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Musisz skorzystać z wersji beta - musisz na stronie programu założyć konto, wtedy z Beta area pobierzesz nowszy speedfan.exe - samo to już powinno umożliwić kontrolę wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Musisz skorzystać z wersji beta - musisz na stronie programu założyć konto, wtedy z Beta area pobierzesz nowszy speedfan.exe - samo to już powinno umożliwić kontrolę wentylatorów. ściągnąłem wersje beta i dalej to samo.. nie idzie zmniejszyć :/ ciągle te 2670 rpm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 A spróbuj wrzucić te configi do folderu SpeedFan'a - http://daath.x.pl/SpeedFan.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 ściągnąłem wersje beta i dalej to samo.. nie idzie zmniejszyć :/ ciągle te 2670 rpm :/Wchodzisz w configure, potem advanced, wybierasz chip windbond i masz pola PWM x mode. Jeden jest ustawiony inaczej, ustawiasz go tak jak resztę (Manual PWM Control). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Dzięki wielkie działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Czy na nasza plytke wejdzie Scythe Infinity?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 No to teraz tak z innej beczki, jest ktoś kto posadził na tej płycie C2D E8200 ? albo coś innego i doszedł do wysokiego FSB ?:>Chodzi ci cokolwiek czy 45nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Chodzi ci cokolwiek czy 45nm? cokolwiek z tak wysokim FSB :) a co do kosy Infinity to: Tak wchodzi bez problemu :) Edytowane 26 Lutego 2008 przez Bolus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 no i worcilo w koncu mobo. postanowilem sie po raz kolejny pobawic w oc, ale mam problem , mam 2pary twinmosow 512 , teoretycznie przy 800 mhz powinny latac 4-4-4 przy 2.1V jednak po ustawieniu takiego napiecia pc wogole nie wstaje , po resecie pisze ze bios sie wysypal i chce z dyskietki dogrywac od nowa. po kolejnym resecie pc startuje normalnie. dziwne, mial ktos takie anomalia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ustaw CommandRate na 2T. Jak przesadzisz z OC, to czasem wyskakują takie komunikaty, ale to niczego nie powoduje - sprawdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 przy sytuacji ktora wyzej opisalem jest 2T , zastanawia mnie poprostu czy te pamieci dadza rade poleciec cos wyzej , czy moze sa takie cienkie ze nie zrobia tych 800mhz na 4-4-4 bo 667 4-4-4 1T @ 1,8V ustawia sie defaultowo po resecie biosu. tak na marginesie co lepsze ? 667 @ 4-4-4 czy 800 @ 5-5-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...