kobe83 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Kupiłem nowy, drugi dysk Seagate U5 model ST340823A. Dysk jest chyba ATA100. Problem w tym że jak daje w biosie IDE HDD AUTO DETECTION to jest tak jakby szukal ale nic wiecej i jakby sie bios zawiesił. Dalej juz sie nie da nic zrobić. Za to normalnie wykrywa mi mój tary dysk Fujitsu 8.4 GB. A jest on jak pisze LBA UDMA 66. Moja płyta obsługuje jak piszę w instrukcji:"Dual Master IDE connectors support Ultra DMA/33" Jest jeszcze jedna strona "medalu". Jeśli ten dysk Seagate jest podłaczony do drugiej taśmy i nie próbuje go wykrywać w BIOSIE, to po załadowniu systemu z tego Fujitsu ten dysk jest widoczny i można z niego korzystać. Jako w biosie jest on niewidoczny. Pomóżcie i piszcie, jak coś żebym podał może więcej i bardziej szczegółowe informację. _________________ A-Trend ATC-5220, VIA MVP3 100MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Może jakis nowszy biosik do płyty albo coś pomoże ... może sie zdarzyć tak żę płyta poprostu nie rozpoznaje dysków większych od jakiejs tam pojemności ... a ten dysk ma 40GB ... chociaż jak miałem płytke na MVP3 to nie było problemu .. sam jechalem na 40GB ... spróbuj ten biosik zupgrejdować !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...