M@TI Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zmieniłem chłodzenie na moim 6800 ze standardowego na accelero x1.I tu jest problem gdyż na wentylu brakuje pewnego elementu ZDJĘCIE W związku z czym między wentylatorem a procesorem jest 2-3 mm przerwa.Karta generuje błędy tuż po włączeniu jak się domyślacie (btw myślałem że popsuta grafika w windzie to wina pamięci a nie rdzenia ...) Może wcisnąć tam jakiś kawał miedzi czy coś ?? Jakieś pomysły ?? Wentyl dostałem nówke za friko bez gwary bez niczego więc wiadomo - trzeba radzić sobie samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ...nie zalamuj mnie. To jest zabezpieczenie przed zabrudzeniem/porysowaniem powierzchni styku coolera z rdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) No tak ale jak się nie styka wentyl z rdzeniem to czy nie będzie wzrostu temperatury ?? To chyba idea pasty termoprzewodząej także traci sens ... EDIT W sumie to wpadłem na pomysł aby ie przykręcać radiatora na pamięci i przykręcić wentyl bezpośrednio na rdzeń (wtedy się będzie chyba stykał) ale...... to po to ten radiator w kompecie ?? OMG cytat 'blaszka chłodząca układy pamięci rewersu karty' czyli chyba wszystko jasne :mur: :mur: Napiszę jak będe miał jeszcze jakiś problem :oops: Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 IMHO musiales popelnic blad przy montarzu. Manual :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Problem rozwiązany , dzięki orgiusz za naprowadzenie (mówią że człowiek uczy się całe życie :)) zaraz pobawię się w oc :D pzdr i eot z mojej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 w gwoli scislosci... radiator przylega do rdzenia, a dopiero na radiatorze jest wentylator ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...