Skocz do zawartości
M79

czy celina 650 wystarczy do odtwarzania dvd

Rekomendowane odpowiedzi

luzacko nawet do  , divixow ( nie tych najnowszych)

"nie tych najnowszych" celina 366@466 i chodzi wszystko DivX i XviD :twisted: na czystym 366 divxy tez chodzily,a dodam, ze mama lipny kontroler hdd i transfery mam okolo 1MB do 2MB/s.

POzdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do DVD to u kumpla na Celinie (433@488) spoko chodzily...

a DivX to u mnie da sie ogladac ;) niekeidy dzwiek spoznia ale to jak juz mam system zasmiecony... na swiezo to luzik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dysponujesz karta ATI Rage 128 GL lub szybsza (ktora ma bezsprzecznie najlepsze wspomaganie odtwarzania filmow), to nawet na P II 233 plynnie chodza najnowsze DivX'y. Sprawdzone doswiadczalnie, nikt tego nie podwazy.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet mojemu qmplowi chodzą bez problemu na Celu500 i Voodoo3 2000 bez jakiegokolwiek wspomagania DVD przez kartę...Aha gość ma 64MB SDRAM 66Mhz 8) A filmy chodzą idealnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet mojemu qmplowi chodzą bez problemu na Celu500 i Voodoo3 2000 bez jakiegokolwiek wspomagania DVD przez kartę...Aha gość ma 64MB SDRAM 66Mhz  8)  A filmy chodzą idealnie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Nie porownuj Balerona 500 do P II 233, to dwie zupelnie rozne epoki...(choc i tak wyznaje wyzszosc Pentiuma II nad Celeronami :|). Gdybym mowil o P II 450 to moglibysmy pogadac...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet mojemu qmplowi chodzą bez problemu na Celu500 i Voodoo3 2000 bez jakiegokolwiek wspomagania DVD przez kartę...Aha gość ma 64MB SDRAM 66Mhz  8)  A filmy chodzą idealnie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

z danych ś.p. :) 3dfxa

voodoo3 2000 agp

[...]

MPEG-1, 2 playback

300MHz RAMDAC

143 Megapixels/second

286 Megatexels per second peak fill rate

6 Million polygons per second peak processing

2.29 GB per second peak bandwidth

Patented Single-pass multi-texturing

Supports resolutions up to 2046x1536

DVD Hardware Assist

Supports DirectX, Glide and OpenGL

[...]

wiec nie mow mi ze bez wspomagania przez karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dysponujesz karta ATI Rage 128 GL lub szybsza (ktora ma bezsprzecznie najlepsze wspomaganie odtwarzania filmow), to nawet na P II 233 plynnie chodza najnowsze DivX'y. Sprawdzone doswiadczalnie, nikt tego nie podwazy.

Pozdr...

Divx czy DVD? Bo jest znaczna różnica, do Divx żadna karta z jakimkolwiek "wspomaganiem" nic nie da bo tu wszystko robi procesor. A z DVD to co innego.

Wracając do głównego pytania to ten celek wystaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, tylko ze ATI naprawde przyspiesza DivXy (nie mowiac o fenomenalnej jakosci w porownaniu nawet do GF4MX). Wez sobie jakikolwiek inna karte i wstaw do do naprawde wolnej maszyny i zobaczymy czy obejrzysz na tym nowego DivXa...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was (starsi powinni) pamięta karty graficzne oparte na tajemniczym chipsecie Mpact-2? Jakieś 5 lat temu na własne oczy widziałem (zrobiło to na mnie spore wrażenie) jak na kompie z procesorem P-166 i kartą graficzną STB Nitro DVD pomykały bardzo płynnie filmy DVD. Dla zainteresowanych podaję przykładowego linka do artykułu o Mpact-2, którego możliwości kiedyś były naprawdę imponujące:

http://www.enter.pl/dvd/technologia/technologia1.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...