Skocz do zawartości
Gość Coccolino_

10 Najgorszych Produktów It

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Coccolino_

Amerykańska witryna PCWorld opublikowała wyniki ankiety na temat najgorszych produktów związanych ze światem IT. Na liście znalazły się między innymi Windows Me i Vista, a nawet Windows Update. Zadowoleniem użytkowników nie cieszą się także takie programy jak QuickTime, Real Player czy platforma MySpace. W rankingu prowadzi jednak dystrybuowana w USA płyta AOL Instalation CD dostarczana przez tego operatora do instalacji połączenia internetowego. Od lipca 1993 do lipca 2006 wyprodukowano ponad miliard tych bezużytecznych nośników. Pełny ranking w rozwinięciu newsa.

1. AOL CDs 14%

2. Windows Me 12%

3. Anything With DRM 11%

4. McAfee Internet Security, Symantec Norton Internet Security (głosy w sumie) 10%

5. RealPlayer 9%

6. Bonzi Buddy 7%

7. MySpace 5%

8. Windows Update 4%

9. Windows Vista 4%

10. Apple QuickTime 3%

Źródło: FrazPc / PC World

Edytowane przez Coccolino_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak się nie lubi tych AOL CDs, to kto kupił te miliard sztuk? :ploom:

Dziwi mnie trochę obecność Windows Update na liście - ja nigdy nie używałem (SP2 wystarcza), ale że aż tak ludzie tego nie lubią, to nie wiedziałem.

Podobnie z Vistą. I ciekawi mnie, co na tą listę powie Norton. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

Ta lista to chyba jakaś nie kompletna :D

Masz racje:)

All others (less than 2% each, for a total of 31%): Comet Cursor, IM Clients (AIM, Yahoo Messenger, Windows Messenger), Adobe Acrobat, Adobe Flash, Apple Pro Mouse, Comcast DVR, eBay, Hotbar, Microsoft Outlook 2003, Quicken 2005, Sony PlayStation 3, Microsoft Office 97, Plaxo, SoftRam, Twitter, Windows Plus Pack for Windows XP, BlackBerry, Bluetooth headsets, Microsoft Bob, Gator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje:)

All others (less than 2% each, for a total of 31%): [...] Adobe Acrobat, [..] eBay, [..] Microsoft Office 97[..]

WTF ??

office 97 - a DOSa to nie podali ??? :] ja bym tu dal office 2003 czy cos :] bo od 97 sie tylko grafika zmienia :] ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2007 przebudowali cały interfejs za co mają duuuuuży + a od 2000 to są znacznie stabilniejsze niż 97... a zgadnij czemu dosa tam nie podali? może dlatego że dawniej to był jedyny system operacyjny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2007 przebudowali cały interfejs za co mają duuuuuży + a od 2000 to są znacznie stabilniejsze niż 97... a zgadnij czemu dosa tam nie podali? może dlatego że dawniej to był jedyny system operacyjny?

nie do konca ale wlasnie :] DAWNIEJ

czemu na tej liscie jest 1 office jaki wyszedl na WIN 95 :]

wtedy to byl HICIOR :] to tak jakby dzisiaj podać ze np. intel 266MMX 'jest' najgorszym produktem :]

i co oni mają do AR ?? ;] jakos alternatyw dla niego jest malo :]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cala ta lista jest jakas z rzyci wyjeta... no, sorry, co tam robia:

IM Clients (AIM, Yahoo Messenger, Windows Messenger), Adobe Acrobat, Adobe Flash, eBay, Microsoft Outlook 2003, Sony PlayStation 3, Microsoft Office 97, BlackBerry, Bluetooth headsets

oraz Windows Update, Vista i MySpace?

Mam wrazenie, ze ukladal ja ktos, kto chcial w ten sposob dac upust swojej zazdrosci, ze innym sie udalo i zarobili kase, a on nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi