Skocz do zawartości
KAX_

Konnekt

Rekomendowane odpowiedzi

Konferencja odpada, a z wtyczek mam tylko GetToKnow (możliwe, że to ona za tym stoi ale nie jestem pewien jak będę gadał z większa ilością osób to sprawdzę), GG i notify...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazało się, że ktoś dodał mnie do konferencji :oops: Mam pytanko, dlaczego konnekt nie pyta się czy chce się przyłączyć do konferencji tylko przyłącza mnie automatycznie i dlaczego zamiast widzieć rozmowę ze wszystkimi w jednym oknie mam osobne okno dla każdego uczestnika konferencji? Może jest jakaś wtyczka do konferencji o której nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie tam "taki juz jest"?? Potrzebna ci wtyczka KONNferencja ktora jest od razu w instalce konekta, wystarczy ja wlaczyc...W osobnych oknach pokazuja ci sie rozmowy bo nie masz tej wtyczki wlaczonej i tyle. I po co ma konnekt pytac czy chcesz sie dolaczyc? Skoro od razu widac ze to konferencja, tylko znowu..musisz miec wtyczke :P ustawienia-wtyczki-KONNferencja ptaszek i OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Tak myślałem, że potrzeba jest jakaś wtyczka. W instalce jej nie miałem bo mam wersje bez wtyczek zainstalowaną ale już ściągnąłem samą wtyczka i wszystko działa tak jak powinno ;]

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.konnekt.info/forum/index.php?sh...285&hl=opis

kiedys szukalem we wtyczkach ale mnie dzisiaj natchnelo ;) i prosze :) "GG Wbitex jest programem, który pełni funkcję nakładki na programy korzystające z sieci Gadu-Gadu.Działanie jego polega na ukrywaniu przed nami statusów opisowych konkretnych osób, których numery zostały zdefiniowane w programie. Program przełapuje pakiety odbierane z serwera Gadu-Gadu i odpowiednio je następniemodyfikuje. Program powstał z takiego owodu, że na mojej liście kontaktów zbyt często pojawiały się zbyt osobistestatusy, które wszyscy, oprócz osoby do której były kierowane, miały serdecznie w [gluteus maximus] lub statusy, które poprostubyły irytujące, a nie chciałem pozbywać się danej osoby z listy kontaktów. Wielu moich znajomych miało podobny problem"

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja mam troszkę dziwny problem. Chodzi o godzinę.

Mam winde 2003 serv, od reinstala mam problem z godziną, mianowicie mam 6h przestawioną w konnekcie, a normalną w systemie i innych programach (posty w ff mają dobre godziny i daty). Zauważyłam, że była wcześniej przestawiona strefa na 9h wcześniej to było jeszcze śmieszniej, bo kumpel pisał do mnie o 2 w nocy, a ja przed poludniem:) w tym samym czasie, przestawiłam na GHM +1, to oboje teraz piszemy w godzinach nocnych, kiedy świeci słoneczko na oknem, a wszędzie jest dobra godzina...

http://img408.imageshack.us/my.php?image=clipboard02aq6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy to normalne, że konnekt nie odświeża opisów osób niewidocznych? Bo u mnie opisy zmieniają się dopiero po wyłączeniu i włączeniu programu, a jeśli mam włączonego konnekta cały dzień i osoba jest niewidoczna i zmieni opis to u mnie pozostaje stary aż do ponownego podłączenia się do sieci gg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę mi się pisać więc wstawie obrazek:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=eb9687dbc9b34f5c

Może ktoś powiedzieć ocb? Nie muszę chyba mówić, że przed chwilą zainstalowałem "pełną paczkę" i nadal mi to wyskakuje.

Dodatkowo, może ktoś polecić jakąś wtyczkę do przesyłania danych z sieci GG? kTransfer coś nie bardzo abla:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Powiadomienie: Przesyłam Tobie właśnie plik. Posiadasz jednak starszą wersję aplikacji na której mogą wystąpić problemy z odbiorem pliku. Zaktualizuj proszę swoje Gadu-Gadu do najnowszej wersji. Znajdziesz ją na stronie Gadu-Gadu.

I jeszcze nie działa mi kJabber...

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrezygnuj z konnekta, poważnie, autorzy nie naprawią NIC, od 2 lat jest cisza także nic nie poradzisz, kTransfer to jeden wielki bug, owszem sam mam Konnekta ale to już zaczyna wpieniać, ostatnio używam ciągle Pidgina i jest ok.

instalator na stronie www.konnekt.info jest z roku 2005 (!!!!) także nie dziwię się, że wyskakuje ci ciągle taki tekst. żeby było śmieszniej to w tym instalatorze jest jakaś bardzo stara wtyka kTransfer, GGImage (obrazki w GG) i wiele innych. nie polecam instalować tego i używać tak od razu, najpierw poszukaj wtyczek, bez nich ani rusza, a znaleźć większość wtyczek (które są najnowsze i nie mają aż tylu błędów) to graniczy z cudem, ale da się na forum konnekta.

pozdrawiam i powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będę strzelał.. nie wiem... :D

Przecież konik nie dodaje do listy, a jeśli już to tylko tymczasowo, po restarcie kontakt zniknie...

rofl....Rzeczywiście....gdyby komputer nie chodził non-stop pewnie bym to zauważył :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrezygnuj z konnekta, poważnie, autorzy nie naprawią NIC, od 2 lat jest cisza także nic nie poradzisz, kTransfer to jeden wielki bug, owszem sam mam Konnekta ale to już zaczyna wpieniać, ostatnio używam ciągle Pidgina i jest ok.

instalator na stronie www.konnekt.info jest z roku 2005 (!!!!) także nie dziwię się, że wyskakuje ci ciągle taki tekst. żeby było śmieszniej to w tym instalatorze jest jakaś bardzo stara wtyka kTransfer, GGImage (obrazki w GG) i wiele innych. nie polecam instalować tego i używać tak od razu, najpierw poszukaj wtyczek, bez nich ani rusza, a znaleźć większość wtyczek (które są najnowsze i nie mają aż tylu błędów) to graniczy z cudem, ale da się na forum konnekta.

pozdrawiam i powodzenia

Tak a cóz jest takiego trudnego w wyszukaniem wtyczki na forum konekta ?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to, że autorzy tematów z wtyczkami w pierwszych postach zamieszczają stare wersje, potem zamiast ciągle ten pierwszy post edytować i wstawiać nową wersję zazwyczaj w gąszczu stron gdzieś tam dają linka, a potem szukaj linka do jakiejś wtyczki przez 20 stron.

na kplugins też jest syf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum konekta nie znów takie duże, wystarczy cofnąć sie o stronę/dwie od ostatniej i znajdujemy to czego szukamy. Przynajmniej ja nigdy z tym problemów nie miałem. Ostatnio szukałem wtyczki blokującej stany opisowe konkretnego kontaktu (pionowe opisy WTF), i ta granicząca z cudem sztuka zajęła mi całe 10 minut. Może jestem jakoś specjalnie uzdolniony :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi