Skocz do zawartości
Przemas_85

2 X 512 + 2 X 256 Czy To Ma Prawo Normalnie Dzialac?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mialem w kompie geil ultra platinium 2 x 256 PC4000, wszystko chodzilo bez problemow (sa to kosci jednostronne). Pozniej dokupilem takie same kosci z tym ze 2 x 512 MB (dwustronne), po wlozeniu tych kosci windows sie rozsypal, pozniej po formacie zauwazylem ze komp jest niestabilny, co jakis czas sie wieszal. Pozniej spalilem mobo i obecnie mam zamontowne te kosci w nowej plycie i ten sam problem, gdy wloze wszystkie kosci (pracuja w trybie dual) to komputer jest niestabilny. Probowalem juz przemieniac je parami w bankach i nic nie dalo, dodam jeszcze ze same 2 x 512 wlozone do pierwszych bankow nie sa wykrywane (komp nie wstaje). Jakies sugestie? czy to mozliwe ze te kosci moga sie w jakikolwiek sposob gryzc???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na na platformie c2d na płycie abit ab9 mam podobny problem . Nie działa mi pomimo różnych kombinacji tandem 2x512 + 2x1024 . Zgodnie z tym co w instrukcji powinno działać niestety nie działa a próbowałem na różnych płytach . Zdecydowałem się sprzedać jeden komplet ( ten mniejszy a puźniej dokupić 2x1024 ) . Niestety raczej nic nie zrobisz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na na platformie c2d na płycie abit ab9 mam podobny problem . Nie działa mi pomimo różnych kombinacji tandem 2x512 + 2x1024 . Zgodnie z tym co w instrukcji powinno działać niestety nie działa a próbowałem na różnych płytach . Zdecydowałem się sprzedać jeden komplet ( ten mniejszy a puźniej dokupić 2x1024 ) . Niestety raczej nic nie zrobisz .

ale nie dziala ci czy dziala ale niestabilnie (zwiechy, freezy, restarty itp.)???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak powyżej odpali ale są zwiechy i freezy błędy programów nie mówiąc o mem teście . Sprawdzałem na innej płycie ( Asus P5N-E 650i SLI ) i jest to samo . Sprawdzałem nawet 1024 + 512 w dualu ( nadwa sloty ) to samo . Problem leży w różnicy pojemności kości i kontroler sobie z tym nie radzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mialem w kompie geil ultra platinium 2 x 256 PC4000, wszystko chodzilo bez problemow (sa to kosci jednostronne). Pozniej dokupilem takie same kosci z tym ze 2 x 512 MB (dwustronne), po wlozeniu tych kosci windows sie rozsypal, pozniej po formacie zauwazylem ze komp jest niestabilny, co jakis czas sie wieszal. Pozniej spalilem mobo i obecnie mam zamontowne te kosci w nowej plycie i ten sam problem, gdy wloze wszystkie kosci (pracuja w trybie dual) to komputer jest niestabilny. Probowalem juz przemieniac je parami w bankach i nic nie dalo, dodam jeszcze ze same 2 x 512 wlozone do pierwszych bankow nie sa wykrywane (komp nie wstaje). Jakies sugestie? czy to mozliwe ze te kosci moga sie w jakikolwiek sposob gryzc???

W A64 kontroler pamięci jest wbudowany w procesor i to on robi jazdy.

Panowie male info :

-Gigagowno K8NF9

-MSI K8 N Platinium

-2x256+2x512 (jedno i dwustronne)

Smiga bez problemow , nie mam zadnych zwiech , resetow , freezow. Jedynie z 400 zrobilo mi sie 333 ale system mega stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli mam narazie

Pamięci: GoodRam 1 GB

Typ: DDR2 Przepustowość: PC4200 533MHz

CAS: CL 4.0

co sie bardziej oplaca kupic:

takiego samego goodrama czy

Pamięci: GoodRam 1 GBTyp: DDR2

Przepustowość: PC5300 667MHz

CAS: CL 5.0

Udostępnij tę odpowiedź