alienn Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam Mam problem ze skalowaniem obrazu. W niektórych rozdzielczościach jest ok, a w innych jest rozciągany na cały ekran ( np w 1024 x 768, a na tej mi najbardziej zalezy ) można to jakoś wymusić ? zmiana ustawienia w sterownikach nic nie daje :/, zainstalowałem inne programy do tego (ATI tray tools np ) - ten sam rezultat z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam Mam problem ze skalowaniem obrazu. W niektórych rozdzielczościach jest ok, a w innych jest rozciągany na cały ekran ( np w 1024 x 768, a na tej mi najbardziej zalezy ) można to jakoś wymusić ? zmiana ustawienia w sterownikach nic nie daje :/, zainstalowałem inne programy do tego (ATI tray tools np ) - ten sam rezultat z góry dzięki za odpowiedzi Hmm ale po co chcesz na panoramie robić 4:3? Może sprecyzuj co chcesz osiągnąć taką rozdzielczością. Do zmian rozdzielczości spróbuj programu PowerStrip, ale każdy inny rozmiar niepanoramiczny będzie rozciągnięty albo zwężony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Hmm ale po co chcesz na panoramie robić 4:3? Może sprecyzuj co chcesz osiągnąć taką rozdzielczością. Do zmian rozdzielczości spróbuj programu PowerStrip, ale każdy inny rozmiar niepanoramiczny będzie rozciągnięty albo zwężony. dzięki za rep, dopiero teraz mogę werjść na forum i odpisać, tymbardziej że nadal mam ten sam problem... ze zmianą rozdziałki nie ma problemu i jest jak napisałeś - rozdziałki niepanoramiczne są rozciągane - i o to mi dokładnie chodzi, żeby nie były, czyli chcę np mały kwadracik 1024x768 z czarnymi polami po bokach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 jakiego kabla używasz? przy d-subie niestety tego nie można uzyskać (gdybym to wiedział przed zakupem swojego monitora.. ;] ), ale na DVI tak. w sterownikach musisz którąs tam opcje zaznaczyć, ale nie wiem którą bo nigdy z tego udogodnienia nie mogłem skorzystac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...