Skocz do zawartości
cZaJn!k

Athlon64 X2 Ee 4200+ (am2)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam praktycznie dzisiaj przesiadłem się na zestaw

-DFI Infinity NF UltraII-M2G

-Athlon64 X2 4200+ EE 65W

resztę części sobie zostawiłem ze "starego" kompa.

Na polu jestw tym momencie około 5*C i mam otwarte okno.

Na procesor nałożona jest pasta OCZ Ultra, a na nią Scyteh Ninja Plus rev.b

Pod Windowsem w programie Smart Guardian pokazuje mi temperaturę od 17 do 20 *C,

gdy ponownie uruchomię komputer i wejdę w biosa widzę od 20stu do 22 *C.

Warto się przejmować takimi różnicami??

W ogóle strasznie niska temperatura, pod A64 3000+ miałem od 30-37 *C (też na OCZ Ultra, tyle że na Ninjy rev.1), a tutaj takie jak wyżej napisałem...wszystko OK ???

Dołączona grafika

w pokoju mam raczej chłodno...przynajmniej teraz

Dołączona grafika

Chciałbym jeszcze dodać, że kiedy wchodzę w bios w menu w którym są pokazane temperatury (PC Health Status) to na tym polu w którym zamiast białych są błękitne literki (tam gdzie pokazuje temp.) widzę tak jakby artefakty, ale skoro bios byłby uwalony to widziałbym cały czas gdy się po nim poruszam. Migają mi dokładnie w tej setnej sek. w której są odświeżane informację odnośnie napięć i RPM wiatraków.

Edytowane przez cZaJn!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sie czym przejmować. Różnice w temp podczas uruchamiania kompa to rzecz normalna. Poza tym temperaturki masz bardzo niskie, przejmować należałoby się przy wysokich ;-) Temp niższa niż na Venice też jest normalną sprawą, jako że Venice pobierał więcej prądu. Te nowe X2 są oszczędniejsze. Jednym słowem, wszystko w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na polu jestw tym momencie około 5*C i mam otwarte okno.

a ja zawsze myślałem że na polu rośnie pszenica, owiec czy żyto, ale po co mierzyć im temperaturę i otwierać okno?? :wink:

a tak pozatym to rzeczywiście masz bardzo fajną temperaturę, powiedziałbym że aż za fajną. Ja mam ten sam procek i mam temp od 33 do 40 w stresie.

Chyba czasem zależy to też od płyty - dawniej mój athlon 1,7+ na dwóch różnych płytach miał różnicę prawie 20 stopni, na tej samej paście i tym samym chłodzeniu.

Ogólnie jak bym miał tak jak Ty to bym się cieszył :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 5 stopni i otwarte okno wyjaśnia taką temperaturę, której de facto tylko pozazdrościć. cZaJn!k podaj temperatury przy normalnej temperaturze pokojowej. Albo chociaż powiedz jaką masz temperature w pokoju przy tym otwartym oknie.

[OT]

TomCat: skąd masz wpisane Kraków i czepiasz się pola? :P

[/OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi