Bezan Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Lepiej wziąć HITACHI T7K500 320GB czy Seagate ST3320620NS 320GB sATA II 16MB Raid Edition ? Drugi niby specjalnie do RAID robiony ale czy ktoś je testował już jak wypada w porównaniu z HITACHI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ktorego bys nie kupil i tak bedzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Gdzie można tanio kupić tego HITACHI? Najlepiej Wrocław lub Zielona Góra, żeby nie trzeba było wysyłać (nie lubię jak paczki latają po całym samochodzi a w tym dyski ;) ) Chyba, że nie ma tanio w tych miastach to ewentualnie gdzie najlepiej wysyłkowo? Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Bezan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 w komputroniku we wrocławiu masz seagate za 307 i hitachi za 330zł. ten sam seagate w apollo.pl za 280, ale plus przesyłka. A najlepiej polataj po sklepach i porównaj ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: * Procesory * Płyty główne * RAM * Karty graficzne * Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp ... Raport btw. wziąłbym Seagate Barracuda 7200.10 320GB 16MB ST3320620AS ~279zł w Apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Seagate jest lepszy, wiem, bo mam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ja mam 2-ie Barracudy w RAID 0(2X160) i Magazyn na 320-ce jak w opisie i jest CICHO / Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Seagate jest lepszy, wiem, bo mam. :) A Hitachi gorszy bo ... go nie masz ? :D Ja biorę Hitajca Właśnie padł mi segate 7200.9 - wcześniej miałem parkę Hitajców w raid0 i były świetne, Seagate więcej nie kupię (to drugi seagate z którym mam problemy - a miałem w kompie przez ostatnie 8 lat chyba z 10 dysiów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A Hitachi gorszy bo ... go nie masz ? :D Ja biorę Hitajca Właśnie padł mi segate 7200.9 - wcześniej miałem parkę Hitajców w raid0 i były świetne, Seagate więcej nie kupię (to drugi seagate z którym mam problemy - a miałem w kompie przez ostatnie 8 lat chyba z 10 dysiów) Yoto dobrze prawi :razz: . Hitachi jest lepszy do raid. Sprawia mniej problemów i łatwiej utworzyć macierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakoś miałem dużo barek i jeszcze żadna mnie nie zawiodła (jedna odeszła, gdy zasilacz poszedł z dymem). EDIT: Mówię, że lepsza barka, bo czytałem dużo testów dysków i zawsze seagate.10 było pierwsze. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 EDIT: Mówię, że lepsza barka, bo czytałem dużo testów dysków i zawsze seagate.10 było pierwsze.Seagate jest dobre jeśli ktoś chce mieć 1 dysk. Do raid lepsze są Hitachi. Jak pisałem wyżej sprawiają mniej problemów i łatwiej utworzyć macierz na nich :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...