Skocz do zawartości
Bezan

Dysk 320gb Hitachi Czy Seagate ?

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej wziąć

HITACHI T7K500 320GB czy

Seagate ST3320620NS 320GB sATA II 16MB Raid Edition

?

Drugi niby specjalnie do RAID robiony ale czy ktoś je testował już jak wypada w porównaniu z HITACHI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można tanio kupić tego HITACHI?

Najlepiej Wrocław lub Zielona Góra, żeby nie trzeba było wysyłać (nie lubię jak paczki latają po całym samochodzi a w tym dyski ;) )

Chyba, że nie ma tanio w tych miastach to ewentualnie gdzie najlepiej wysyłkowo?

Edytowane przez Bezan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

* Procesory

* Płyty główne

* RAM

* Karty graficzne

* Gotowe zestawy

Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp

... Raport

btw. wziąłbym Seagate Barracuda 7200.10 320GB 16MB ST3320620AS ~279zł w Apollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate jest lepszy, wiem, bo mam. :)

A Hitachi gorszy bo ... go nie masz ? :D

Ja biorę Hitajca

Właśnie padł mi segate 7200.9 - wcześniej miałem parkę Hitajców w raid0 i były świetne, Seagate więcej nie kupię (to drugi seagate z którym mam problemy - a miałem w kompie przez ostatnie 8 lat chyba z 10 dysiów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Hitachi gorszy bo ... go nie masz ? :D

Ja biorę Hitajca

Właśnie padł mi segate 7200.9 - wcześniej miałem parkę Hitajców w raid0 i były świetne, Seagate więcej nie kupię (to drugi seagate z którym mam problemy - a miałem w kompie przez ostatnie 8 lat chyba z 10 dysiów)

Yoto dobrze prawi :razz: .

Hitachi jest lepszy do raid. Sprawia mniej problemów i łatwiej utworzyć macierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś miałem dużo barek i jeszcze żadna mnie nie zawiodła (jedna odeszła, gdy zasilacz poszedł z dymem).

EDIT: Mówię, że lepsza barka, bo czytałem dużo testów dysków i zawsze seagate.10 było pierwsze.

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT: Mówię, że lepsza barka, bo czytałem dużo testów dysków i zawsze seagate.10 było pierwsze.

Seagate jest dobre jeśli ktoś chce mieć 1 dysk. Do raid lepsze są Hitachi. Jak pisałem wyżej sprawiają mniej problemów i łatwiej utworzyć macierz na nich :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi