Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Kupiłem już MOBO Abit KN9 oraz Athlona X2 3600+ Brisbane. Zostało mi około 500 zł na ramy. Niestety nie znam się na nich na tyle dobrze, by bez wątpliwości kupić dany zestaw 2x1GB, więc proszę Was drodzy eksperci o pomoc :) . Przeglądając oferty natknąłem się na te pamięci GEIL. Czytałem jednak w internecie, że słabo u nich z OC, a planuję podkręcić procka na ok. 2,8 GHz, o ile się uda. Z drugiej strony Athlony na AM2 lubią niskie timingi. Proszę więc o doradzenie mi zestawu 2x1 GB oferującego najlepszą wydajność po OC, w cenie do ok. 500 zł. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Bazoski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 OCZ Special OPS 2x1GB DDR2 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 OCZ Special OPS 2x1GB DDR2 800mhzNei nei nei [; Słaby potencjał OC :wink: . Ja ze swojej strony mogę polecić Patriot'y SL 800MHz cl5. U mnie latają 800 @ 4-4-4-8 @ 2.15v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ja bym kupił Special Ops'y :wink: Najlepiej by było jak byś znalazł gdzieś A-Daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) doszla chyba nowa partia A-data bo praktycznie w kazdym sklepie juz sa :] http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C4310060 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C4310036 http://morele.net/?pg=product_info&PRD...rice&dspl=p i sie zastanawiam co to te 800Mhz A-data sa :] Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czyli polecacie poczekać i poczytać co to za nowe A-Daty i jak się okażą dobre to kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 nie wiem czy sa nowe :] ale nie bylo nie bylo a teraz znowu sa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A dobre są wogóle te A-Daty ? :P I co sądzicie o tych geilach co podałem w 1 poście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 geile dość wybredne do O/C ... A-Daty jak za te pieniądze całkiem OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ciekawe jakie te A-Daty mają timingi 800 i 667. Jeżeli rzeczywiście polecacie to poczekam jeszcze ze 2 dni i wezmę te 800, powinny chodzić na 4-4-4-8 na 800 ? Zakładam, że fabrycznie mają ustawiony CL5. No i do ilu pójdą ? Ok. 1000 na CL5 przy V max 2.2 to chyba za dużo jak na takie tanie ramy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niewiadomo na jakim sa PCB i kosciach :/ to nie Vitesta raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 niewiadomo na jakim sa PCB i kosciach :/ to nie Vitesta raczejW twoim drugim linku jest obrazek ramu w pudełku z napisem Vitesta :P ale to raczej tylko zdjęcie :D Jakby to była Vitesta to by na pewno to zaznaczyli w opisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 W twoim drugim linku jest obrazek ramu w pudełku z napisem Vitesta :P ale to raczej tylko zdjęcie :D Jakby to była Vitesta to by na pewno to zaznaczyli w opisievitest juz nie ma :] zostaly juz tylko zwykłe :] one tez sie dobrze kręcą ale padają podobno juz na srednich napieciach (2.1-2.2V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) A jakie mają max napięcie gwarantujące uznanie gwarancji :) w przypadku padnięcia ? Markowe pamięci mają chyba 2.2V. Wolę mieć mniejszą wydajność niż potem dokładać. Chyba już sie zdecydowałem na te OCZ Special OPS 2x1GB DDR2 800mhz. Powinny elegancko chodzić na 800 CL4. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Bazoski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) a-daty nie maja czegos takiego :] a gware tak czy siak powinni uznac :] chyba ze sie popali wszystko xD ( nie spotkałem sie jeszcze z tym zeby komuś nie wymienili tych adatów po padnieciu od wyzszego napiecia) Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) No to mam ciężki orzech do zgryzienia :D Ale czy naprawdę przy podkręcaniu Athlonów na AM2 możliwości pamięci mają tak duże znaczenie ? Bo przy C2D do dobrego OC potrzeba pamięci mogących pracować nawet na 1000 Mhz a jak z Athlonami ? Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Bazoski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) BO Abit KN9 oraz Athlona X2 3600+ Brisbane Do takiego zestawu nie kupuj pamiątek 800mhz (jeszcze w specjalnych edycjach) po co? W superpi mozesz zapomnieć a to, że gra będzie Ci uruchamiała się dosłownie 1 sekunde szybciej to są wolne żarty, chyba że źle widze i tam nie jest Brisbane tylko e6700 to rozumiem, pamięci by cie ograniczały. Jest temat przeze mnie założony w RAMACH pobuszuj tam i kup coś za 350 złotych 2x1GB 667 np Kingston a za resztę kup sobie koszulki na lato (zresztą sam muszę je kupić, a jak niechcesz koszulek to dołoż do grafiki lub czegoś). 1 sekunda szybciej, czy warto? Ceny ramów spadają na łeb na szyję a osiemsetek najwięcej (to gdybyś był sknerą, ale jak kupujesz ramy za 500 złotych to nim nie jesteś). 667mhz (praktycznie nie ma coś już spajść bo chyba że do granicy absurdu). Czekamy na DDR3 Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 LINK - Przeczytaj sobie moją wypowiedz o Kingstonach, POLECAM! I kosztują mniej niż OCZ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a do Athlona x2 4200+ to lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> OCz SPECIAL OPS 800Mhz CL5 Czy OCz SPECIAL OPS 667Mhz CL4 ??? któtre będą lepsze do kręcenia??] aa i które będa lepsze bez kręcenia???? DO AMD!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) LINK - Przeczytaj sobie moją wypowiedz o Kingstonach, POLECAM! I kosztują mniej niż OCZ :wink: To są TE ?? Jeśli tak polecasz to chyba wezmę bo mam sentyment do Kingstona (od 5 lat na nich siedzę). Może mi też pójdą 800 CL4, mogę je nawet skusić większą ilością V :D. Zaoszczędzone pieniądze przepiję ... :D Grafikę mam X1950Pro więc dołożenie do grafiki odpada. Zastanawiam się nad kupnem Windowsa bo ten co na nim siedzę oryginalny pójdzie razem z płytą (K8N4-E Deluxe). No i się waham, w XP już się chyba nie opłaca inwestować, zwłaszcza, że jest w cenie Visty, ale znowuż na Vistę jest za wcześnie :D Macie jakąś radę ? :D Chyba przeczekam te pół roku na piracie, a potem kupię Vistę wio. Ewentualnie Linux tylko czy CSS będzie na nim ładnie chodził ... Edit: Kaz!o jakie masz mobo ? Mam nadzieję, że Abita KN9, bo to będzie oznaczało, że moja przyszła płyta nie ma z tymi pamięciami problemów a to kolejny + :P Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Bazoski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Posiadam DFI i x2 3800+ A z tego co widzialem na forach to te Kingstony sa powtarzalne i wiekszosc robi bezproblemowo 800 CL4 na napieciu zdatnym do codziennej pracy, a to wszystko za "jedyne" 380zl - niektorzy kupuja troszke szybsze 2x512Mb za tyle, a tu masz 2x1GB fajnych pamiatek :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Posiadam DFI i x2 3800+ A z tego co widzialem na forach to te Kingstony sa powtarzalne i wiekszosc robi bezproblemowo 800 CL4 na napieciu zdatnym do codziennej pracy, a to wszystko za "jedyne" 380zl - niektorzy kupuja troszke szybsze 2x512Mb za tyle, a tu masz 2x1GB fajnych pamiatek :lol2: No to mnie już do końca przekonałeś. W dodatku w sklepie w moim mieście mam je za 360 zł :P. Razem mi wyszedł zestawik za równe 900 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No to ładnie! Pamiętaj abyś pochwalił się później swoimi wynikami OC na forum :D Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a do Athlona x2 4200+ to lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> OCz SPECIAL OPS 800Mhz CL5 Czy OCz SPECIAL OPS 667Mhz CL4 ??? któtre będą lepsze do kręcenia??] aa i które będa lepsze bez kręcenia???? DO AMD!! jeśli możecie to odpowiedzcie jeszcze na moje pytanie wyżej podane, bo bardzo mi zależy na tym,. THANK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jak ocz to te800Mhz beda lepsze ale minimalnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jak ocz to te800Mhz beda lepsze ale minimalnie :]a czy opłąca sie dopłacac do tych 800MHz? bedzie duża różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A moze Geil 800 4-4-4-12 blue edition :P Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 a czy opłąca sie dopłacac do tych 800MHz? bedzie duża różnica? a ile musisz dopłacić ?? ja je wszedzie widze w tej samej cenie :] nie nie bedzie zbytniej roznicy - tak samo ja wykrecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...