Skocz do zawartości
acid_toXin_from_home

GIGABYTE R9000 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni mój post dotyczył zakupu karty graficznej a konkretniej Sapphire 9000 kontra ABIT Siluro GF440MX. Ale tak się złożyło, że stałem się szczęśliwym :] posiadaczem karty GIGABATE MAYA R9000 (Radek 9000) Pytanie brzmi: Czy ktoś z Was ma taką kartę i wie ile można "bezpiecznie :)" ją podkręcić na standardowym radiatorze?

...nie ma blokady i daje się podkręcać! w przeciwieństwie do Sapphira - próbowałem firmowym Gigabyte V-Tunerem, obawiam się tylko tego radiatorka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle jaki wiatrak sobie zamontuj. Nawet jakis wiekszy zeby odrazu pamieci chlodzil. Jak podkrecasz to zobacz czy zwieksza sie wydajnosc bo slyszalem, ze to dziala tylko wizualnie. Tzn niby podkrecasz w zakladce a naprawde nic sie nie zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni mój post dotyczył zakupu karty graficznej a konkretniej Sapphire 9000 kontra ABIT Siluro GF440MX. Ale tak się złożyło, że stałem się szczęśliwym :] posiadaczem karty GIGABATE MAYA R9000 (Radek 9000) Pytanie brzmi: Czy ktoś z Was ma taką kartę i wie ile można "bezpiecznie :)" ją podkręcić na standardowym radiatorze? 

...nie ma blokady i daje się podkręcać! w przeciwieństwie do Sapphira - próbowałem firmowym Gigabyte V-Tunerem, obawiam się tylko tego radiatorka :)

Miałeś jakiś wzrost w 3dmarku i ile ....

pamięci ci nie wróciły do nominalnych ustawień po teście??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa ci hoger pod w2k lub xp ??

Oczywiście ścieżka do pliku sterownika została zmieniona w pliku ***.ini hogera.

to ile miałeś bez podkręcania w 3dmarku ?

duron to morgan =>na ile poszedł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowałem do podkręcania Gigabyte V-Tuner i Hogera ale nie dało to rezultatu (dziwne). Spróbowałem PowerStrip & Hoger, udało się. Jakby ktoś miał problem pod XP. Aby Hoger zadziałał po Win XP należy zmienić 2 linijkę na

c:windowssystem32driversati2mtag.sys

ponieważ plik ati2mtag.sys w XP tam się właśnie znajduje.

Boję się trochę temperatury, ze zdjęciem radiatora nie będzie problemu i tu mam question: Czy ma któś niepotrzebny radiatorek z wentylem od Gigabyta w wersji PRO? Bo powinien pasować :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu mialem wersje pro w/w karty i dala sie stabilnie podkrecic do 330/330 !!! bez zadnych artefaktow, ale przy moim procku ( taki jak w opisie) nie dalo to praktycznie zadnego wzrostu wydajnosci. A tak pozatym to ten wiatraczek to ledwo co te powietrze przepycha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm z tym hogerem to ja zmieniałem ta linijke pod 2k i nie działą tz wizualeni tak ...a z tym gigabytem to 3 posty wyzej masz przyklejone co i jak ..a przyklejone po to rzeby nie było takich postow wkołko o to samo ....tam leon 200 ma takiego samego radka i jest 2 na forum z wynikiem ..pieknie go wykrecił moze z nim pogadaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...