B3T0N Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 IMHO blok okeee lepszego nie widzialem jak narazie zrobionego przez zwyklego smiertelnika hyhy pfffffffff a morphling nie jest smiertelnikiem ?? zastanow sie co piszesz :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 eeeeeee nie zrozumiales aluzji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 IMHO blok okeee lepszego nie widzialem jak narazie zrobionego przez zwyklego smiertelnika hyhy To jeszcze mało w zyciu widziales :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 IMHO blok okeee lepszego nie widzialem jak narazie zrobionego przez zwyklego smiertelnika hyhy To jeszcze mało w zyciu widziales :lol: i know Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 kiedy testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 kiedy testy? Cholera, jak tylko dostane ten glupi trojnik : To niesamowite ale we Wroclawiu czego takiego znalesc od 3 dni nie moge, ani w marketach budowlanych, ani w sklepach hydraulicznych, ani w ogrodniczych. W koncu dzis zamowilem ten trojnik od mate'a. Jak tylko przyjdzie robie testy. Sory, ze to tak dlugo trwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A nie możesz zrobić testów bez trójnika - po prostu odprowadź dwa weżyki do zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A nie możesz zrobić testów bez trójnika - po prostu odprowadź dwa weżyki do zbiornika. Woda z bloku nie idzie do zbiornika tylko do balkonowej chlodnicy. Teoretycznie mozna by podlaczyc jeden wezyk do chodnicy, a drugi bezposrednio do zbiornika, ale wtedy woda w zbiorniku za mocno by sie nagrzewala. Jak robic testy to pozadne. Wiec prosze o jeszcze chwilke cierpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Cholera, jak tylko dostane ten glupi trojnik : To niesamowite ale we Wroclawiu czego takiego znalesc od 3 dni nie moge, ani w marketach budowlanych, ani w sklepach hydraulicznych, ani w ogrodniczych. W koncu dzis zamowilem ten trojnik od mate'a. Jak tylko przyjdzie robie testy. Sory, ze to tak dlugo trwa. DOKŁADNIE taki trójnik - na wąż 12mm - dostałem w sklepie z elektronarzędziami - pośród akcesoriów do sprężarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 kiedy testy? Cholera, jak tylko dostane ten glupi trojnik : To niesamowite ale we Wroclawiu czego takiego znalesc od 3 dni nie moge, ani w marketach budowlanych, ani w sklepach hydraulicznych, ani w ogrodniczych. W koncu dzis zamowilem ten trojnik od mate'a. Jak tylko przyjdzie robie testy. Sory, ze to tak dlugo trwa. Ja też ostatnio szukałem czegoś takiego (w ogrodniczych, hydraulicznych i supermarketach budowlanych) i podobno można to dostać w sklepach z pneumatyką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 kiedy testy? Cholera, jak tylko dostane ten glupi trojnik : To niesamowite ale we Wroclawiu czego takiego znalesc od 3 dni nie moge, ani w marketach budowlanych, ani w sklepach hydraulicznych, ani w ogrodniczych. W koncu dzis zamowilem ten trojnik od mate'a. Jak tylko przyjdzie robie testy. Sory, ze to tak dlugo trwa. Ja też ostatnio szukałem czegoś takiego (w ogrodniczych, hydraulicznych i supermarketach budowlanych) i podobno można to dostać w sklepach z pneumatyką. Mozna tez nabyc w sklepach akwarystycznych/zoologicznych 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 udalo sie w koncu zalozyc ten blok na procesor, jest srednio, glownie jesli chodzi o ulozenie rurek w obudowie, nawel kozystajac z kolanek i trojnika rurki zaraz przy wloci i wylocie do bloka sa mocno zgiete, mysle ze w duzej mierze wplywa to na wydajnosc na athlonie 1700+@2200+ (pal), napiecie maxymalnym (nie wiem ile tam jest bo moj Gibabyte podaje procentowo, 1.70 + 10%) powerhedzie 802, nagrzewnicy od opla lezacej na balkonie, 5 metrow rurek, zbiornik 9 litrow, temperatutra w idle 45, a po godzninnym katowaniu stresami 49 stopni, jak pokonam problem glupiej zapinki (ma watpliwosci czy blok przylega idealnie do procesora) nie chce dokrecac pojedynczo srub bo boje sie o jadro i tych zgniecen na rurkach to zrobie dokladniejsze testy i wrzuce ladne fotki calego zestawu WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Słaaaaaaaaaaaaaaaaabo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Powiem tak: w wodzie jeszcze nie siedze ale wykonanie na 5+. Wygląda na prawde imponująco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 po rozprostowaniu tych zgiec, temperatura to 42 idle i stress 46 i chyba lepiej juz nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ta temp to masakra, szczegolnie biorac pod uwage ze nagrzewnica lezy na balkonie. woda pewnie ma nie wiecej niz 10 st. sprobuj jeszcze raz porzadnie przymocowac blok, bo cos mi sie wierzyc nie chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ta temp to masakra, szczegolnie biorac pod uwage ze nagrzewnica lezy na balkonie. woda pewnie ma nie wiecej niz 10 st. sprobuj jeszcze raz porzadnie przymocowac blok, bo cos mi sie wierzyc nie chce... tez zaczynam pomalu do tego dochodzic, gdyz temperatura zaraz po starcie systemu, po zimnej nocy=woda praktycznie lodowata, wynosi juz 30 stopni, a powinna byc dwukrotnie mniejsza ale cholernie boje sie dokrecac srub w mojej prymitywnej zapince, musze cos innego wymyslic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 tez zaczynam pomalu do tego dochodzic, gdyz temperatura zaraz po starcie systemu, po zimnej nocy=woda praktycznie lodowata, wynosi juz 30 stopni, a powinna byc dwukrotnie mniejsza ale cholernie boje sie dokrecac srub w mojej prymitywnej zapince, musze cos innego wymyslic Mysl, mysl, bo bloczek calkiem, calkiem i obiecujaco sie zapowiadal a tu taki zonk... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Troszku wysokie te temperatury, ja na swoim bloczku mam 34 idle 40-42 max stress. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 tez zaczynam pomalu do tego dochodzic, gdyz temperatura zaraz po starcie systemu, po zimnej nocy=woda praktycznie lodowata, wynosi juz 30 stopni, a powinna byc dwukrotnie mniejsza ale cholernie boje sie dokrecac srub w mojej prymitywnej zapince, musze cos innego wymyslic Mysl, mysl, bo bloczek calkiem, calkiem i obiecujaco sie zapowiadal a tu taki zonk... :? dimek: sprawdz czasami kogo cytujesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 tez zaczynam pomalu do tego dochodzic, gdyz temperatura zaraz po starcie systemu, po zimnej nocy=woda praktycznie lodowata, wynosi juz 30 stopni, a powinna byc dwukrotnie mniejsza ale cholernie boje sie dokrecac srub w mojej prymitywnej zapince, musze cos innego wymyslic Mysl, mysl, bo bloczek calkiem, calkiem i obiecujaco sie zapowiadal a tu taki zonk... :? dimek: sprawdz czasami kogo cytujesz ;] Ups... :oops: Moj blad - sorki. Cos mi sie namieszalo... Blad juz poprawilem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 tom666 jesli rurki doprowadzajace wode wisza ci na bloku to moze one swoim ciezarem przechylaja/odrywaja blok od proca - nawet przy solidnej zapince moze tak byc (a ty masz dodatkowo jeszcze trojnik) - sproboj podwiesic/umocowac jakos rurki do obudowy tak zeby nie bylo naprezen przy dojsciu do bloku, jak masz copershima to sprawdz czy sie gdzies nie wygial a najlepiej to go wywal i po prostu ostroznie zakladaj blok, jak mozesz to sprawdz jakos temp wody - IMHO przy takim bloku proc powinien miec temp o 10, max 15 stopni wieksza od wody, no i sprawdz tez przepustowosc calego ukladu (zmierz czas napelniania butelki 1 lub 2 litry) moze przez te kolanka i dlugie rurki jest jakis bardzo maly, wiecej pomyslow nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...