AlienMks Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cześć pomóżcie mi wybrać w miarę optymalnego procka co do swojej ceny, mam do wydania ok 350 zł. Jak wydam mniej to będzie fajnie a jak troszkę więcej to nic się nie stanie. Interesują mnie procesory w przedziale 3600-4200 i nie wiem na jakiego się zdecydować. Chcę po prostu dobrze wydać swoje pieniądze i nie chcę niepotrzebnie przepłacać. Aha no i gdzie ta ogromna obniżka cen procków ? Jak podawano x2 3600 miał być za ok 215 zł a wszędzie jest za ok 260 zł. Czy to coś jeszcze potanieje ? Czy mam czekać czy brać już teraz ? Nowy komp nie jest mi potrzebny na gwałt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 X2 3600+ Brisbane 0.65nm. Moim zdaniem będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jak wyżej brisbane bedzie najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jak wyżej brisbane bedzie najlepszy pod warunkiem ze kolega planuje cos podkrecac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 co do obnizek w najblizszym czasie ceny nie spadna <250zł moze dopiero po premierze K10 albo czegośtam tanieją tylko te na 90nm :] a raczej sa w wydaniech OEM :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Czy mam czekać czy brać już teraz ? Nowy komp nie jest mi potrzebny na gwałt. Kupuj już teraz, nie warto czekać na spadek cen o 30-40zł Co do proca jw. X2 3600+ Brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATI Radeon™ Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A ja mam nieco inne pytanko,mozliwe,ze bedzie troche offtopowe,ale nie znam sie dobrze na kompach i od niedawna zacząłem sie tym interesować ponieważ chce nabyć komputer w najblizszych dniach.. Pytanko brzmi: Co wybrać/co jest wydajniejsze/przyszłościowe...? Intel Core 2Duo E6400 czy AMD Athlon 64 5200 +AM2 pod Ati X1950GT 256mb Pci-E ?? Bez,zadnego podkrecania. Bede wdzieczny za info.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 jesli bez podkrecania to chyba Athlon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To ja tez mam taki maly ot. Czemu jedni kreca procki a inni nie? Jak to sie robi? Traci sie gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) Jedni kręca procki bo chcą mieć przyrost wydajnosći za friko a jeszcze inni dla rangingow/wynikow. Ale są tacy co nie kręcą, bo albo sie boją albo nie wiedzą co i jak. Tak traci sie gwarancje. ps. Na forum o ile sie nie myle jest artykuł dotyczący o/c. Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez -==MORDI==- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jedni kręca procki bo chcą mieć przyrost wydajnosći za friko a jeszcze inni dla rangingow wynikow. Ale są tacy co nie kręcą, bo albo sie boją albo nie wiedzą co i jak. Tak traci sie gwarancje. ps. Na forum o ile sie nie myle jest artykuł dotyczący o/c. TRACI się gware??:D A jak sprzedawca sprawdzi czy proc był kręcony??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) TRACI się gware??:D A jak sprzedawca sprawdzi czy proc był kręcony??? A tam takie gadanie z utratą gwarancji ;). Sprzedawca nie sprawdzi, bo nie ma jak, nie da się sprawdzić. Dajmy na to - kręcisz coś np grafę. Pamięci się wysypują totalnie, arty występują wszędzie, odkręcasz kartę, jest to samo, wtedy idziesz do sklepu mówiąc o swoim pechu, gwarancje ci uznają, jeśli nie ingerowałeś w nią (jeżeli nie zdjąłeś tego zabezpieczenia z karty, jeżeli nie zmieniłeś chłodzenia i takie historie) Tak to wygląda, więc nie ma się o co i czego bać. No risk - no fun ;). A wracając do tematu X2 3600+ Brisbane 0.65nm, jest najlepszym wyborem na dzień dzisiejszy na 2 jaja ;). Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 TRACI się gware??:D A jak sprzedawca sprawdzi czy proc był kręcony??? Jak zjara procka i bedzie na nim to widac, to z gwarancja moze byc problem (byl to typowy problem kiedys w czasach Athlonow XP - nawet w sklepie widzialem kiedys plakat pokazujacy taki procek i info o utracie gwarancji w takim przypadku). Jednak przy umiejetnym obchodzeniu sie z OC nic sie nie stanie, a nawet jesli, to gwarancja powinna byc uznana ;) ps. Wracajac do tematu - wszystko zalezy od finansow. C2D bedzie szybsze przed i po Oc, ale AMD tez nie jest zle - podkreci sie ladnie, a cena duzo nizsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...