Skocz do zawartości
AlienMks

Chcę Kupić Proca X2 Tylko Nie Wiem Jakiego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć pomóżcie mi wybrać w miarę optymalnego procka co do swojej ceny, mam do wydania ok 350 zł. Jak wydam mniej to będzie fajnie a jak troszkę więcej to nic się nie stanie.

Interesują mnie procesory w przedziale 3600-4200 i nie wiem na jakiego się zdecydować. Chcę po prostu dobrze wydać swoje pieniądze i nie chcę niepotrzebnie przepłacać.

Aha no i gdzie ta ogromna obniżka cen procków ? Jak podawano x2 3600 miał być za ok 215 zł a wszędzie jest za ok 260 zł. Czy to coś jeszcze potanieje ? Czy mam czekać czy brać już teraz ?

Nowy komp nie jest mi potrzebny na gwałt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam nieco inne pytanko,mozliwe,ze bedzie troche offtopowe,ale nie znam sie dobrze na kompach i od niedawna zacząłem sie tym interesować ponieważ chce nabyć komputer w najblizszych dniach..

Pytanko brzmi:

Co wybrać/co jest wydajniejsze/przyszłościowe...?

Intel Core 2Duo E6400 czy AMD Athlon 64 5200 +AM2 pod Ati X1950GT 256mb Pci-E ??

Bez,zadnego podkrecania. Bede wdzieczny za info.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni kręca procki bo chcą mieć przyrost wydajnosći za friko a jeszcze inni dla rangingow/wynikow. Ale są tacy co nie kręcą, bo albo sie boją albo nie wiedzą co i jak.

Tak traci sie gwarancje.

ps. Na forum o ile sie nie myle jest artykuł dotyczący o/c.

Edytowane przez -==MORDI==-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni kręca procki bo chcą mieć przyrost wydajnosći za friko a jeszcze inni dla rangingow wynikow. Ale są tacy co nie kręcą, bo albo sie boją albo nie wiedzą co i jak.

Tak traci sie gwarancje.

ps. Na forum o ile sie nie myle jest artykuł dotyczący o/c.

TRACI się gware??:D

A jak sprzedawca sprawdzi czy proc był kręcony???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam takie gadanie z utratą gwarancji ;). Sprzedawca nie sprawdzi, bo nie ma jak, nie da się sprawdzić. Dajmy na to - kręcisz coś np grafę. Pamięci się wysypują totalnie, arty występują wszędzie, odkręcasz kartę, jest to samo, wtedy idziesz do sklepu mówiąc o swoim pechu, gwarancje ci uznają, jeśli nie ingerowałeś w nią (jeżeli nie zdjąłeś tego zabezpieczenia z karty, jeżeli nie zmieniłeś chłodzenia i takie historie) Tak to wygląda, więc nie ma się o co i czego bać. No risk - no fun ;).

A wracając do tematu X2 3600+ Brisbane 0.65nm, jest najlepszym wyborem na dzień dzisiejszy na 2 jaja ;).

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zjara procka i bedzie na nim to widac, to z gwarancja moze byc problem (byl to typowy problem kiedys w czasach Athlonow XP - nawet w sklepie widzialem kiedys plakat pokazujacy taki procek i info o utracie gwarancji w takim przypadku). Jednak przy umiejetnym obchodzeniu sie z OC nic sie nie stanie, a nawet jesli, to gwarancja powinna byc uznana ;)

ps. Wracajac do tematu - wszystko zalezy od finansow. C2D bedzie szybsze przed i po Oc, ale AMD tez nie jest zle - podkreci sie ladnie, a cena duzo nizsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi