Skocz do zawartości
-talib-

Mistrzostwa Europy 2012 Polska - Ukraina

Rekomendowane odpowiedzi

Poznaniowi gratulujemy kolejnej świetnej murawy.

Dzizzz... ileż można- zaraz po premierze mieli ten problem... Od tego czasu 100 razy wyrosło by naturalne trawsko. Ale nie- mamy umowę więc kupujemy murawę raz w miesiącu- żenada. A kasiorka leci... A co... ktoś to kontroluje? Mamy faktury na wszystkie murawy.

CBŚ lub CBA tam wpuścić- będzie ładna zielona trawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ja przypadkiem dziś oglądałem skróconą powtórke meczu Portugalii i odziwo mecz mi sie podobał. Prawie nie było udawania, rączki nie wędrowały non stop do góry, a i kłótni nie było tak dużo, a w końcu to wszystko to esencja dzisiejszej piłki. To w sumie pierwszy cały mecz który obejrzałem od czasów ostatnich mistrzostw świata, aż chyba obejrze coś z ligii mistrzów przy najbliższej okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszej grupy chyba nie mogliśmy trafić :rolleyes:

Polska, Grecja, Rosja, Czechy

do tego trafiły mi się bileciki na meczyk w Gdańsku Hiszpania - Włochy :]

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile Czesi grają piach od dłuższego czasu, to przejście greków i mockby to będzie nie lada wyzwanie dla tych gwiazdeczek.

Najlepsza była wypowiedź mistrza wywracania się w polu karnym Lewandowskiego: " na Niemców chcę trafić po wyjściu z grupy".

A i jeszcze: "15 najlepszych zespołów i My" :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jestem czy kibice nie będą mieli oporów przed jechaniem na Ukrainę.

Podczas ubiegłych ME w Austrii i Szwajcarii reprezentacja Szwecji miała na miejscu doping 25-30 tysięcy kibiców. "Tym razem głównie ze względu na bliskość Polski i liczne połączenia promowe liczba ta może okazać się o wiele większa, nawet kilkakrotnie" - powiedział Sjoested (przewodniczący organizacji kibiców Sweden Camp)

(,,,)

Hotele na Ukrainie są droższe, jak również z powodu odległości droższe będą same podróże. Jeżeli przypadnie naszej reprezentacji grać właśnie tam, to obliczamy, że liczba kibiców nie przekroczy 10 tysięcy"

Wyszystkie największe sławy grają na Ukrainie, bogaci kibice tych krajów zostawią pieniądze właśnie tam. Beznadzieja.

Nie jest tak źle. Patrząc na średnie wydatki na kibiców mamy 9500 do 10000 zł na korzyść Ukrainy.

http-~~-//static1.money.pl/i/a/167/197031.gif - średnie wydatki na jednego kibica

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grupie A wszystkie drużyny zadowolone z losowania. Nie ma żadnego pewniaka, który przebiegnie się po rywalach i zgarnie 9 pkt. od ręki. Losowanie dla nas szczęśliwe, gorzej ma Portugalia i Dania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę by Polska zagrała zbyt długo nawet w słabszej grupie. Oczywiście życzę im jak najlepiej, ale jak to bywało już nie raz. Na eliminacjach szło nam nieźle. Teraz zamiast tego mamy mecze towarzyskie, które też są pewnym sprawdzianem przed poważną imprezą jaką jest Euro 2012. Bardziej mi zależy na szybkim powrocie orzełków. No i niech ktoś zrobi porządek w tym całym motłochu zwanym PZPN. Bo z taką atmosferą to i na piłkarzach się nawet może odbić. Sam jestem ciekaw jak to będzie z organizacją. U nas We Wrocławiu w zasadzie stadion i obwodnica to najważniejsze sprawy. Remonty innych części Wrocławia są przeprowadzane cały czas. Nie wiem jak wygląda sprawa z hotelami . No i jak to będzie z komunikacją między miastami. Mnie osobiście raczej w Polsce nie będzie w tym czasie. Pewnie i tak bym nie zdobył już żadnego biletu na mecz. Stadion we Wrocku bardzo ładny. Byłem ostatnio meczu Polska Włochy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Losowanie pomimo, że dla większości narodu uważane za mega-pomyślne, mnie nie rusza specjalnie. Reprezentacja pzpn bo jak inaczej nazwać skład gdzie mamy francuzów i niemców, a jakby dało radę to i kolumbijczyków, nigeryjczyków i chińczyków, dostanie 3 razy w tyłek i tak oto będzie wielki wstyd.

Silniejsze drużyny owszem zagrają na Ukrainie ale podejrzewam, że nie przełoży się to na ogromne wpływy dla naszego partnera. Zdecydowanie lepiej jest śledzić losy własnej drużyny w Polsce niż na Ukrainie - mniejsze odległości, lepszy stan połączeń. Nie żebym bagatelizował Ukrainę, dzięki jej mamy Euro, Lwów to wspaniałe miasto, chyba najpiękniejsze ze wszystkich miast gospodarzy, Kijów też ma swój klimat ale organizacja mistrzostw - wygląda na to, że będzie po prostu lepsza u nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij, nierealne :) Teraz to bileciki najłatwiej będzie kupić na grono.net. ~1000 zł za jeden, w zależności od meczu. Półfinał po 4k chodzi ;)

Dziś widziałem właśnie na stronie UEFA bodajże Rosja-Grecja w Wawie za całe 30 euro. Nierealne, bo trzeba sie zalogować i często sprawdzać czy jest coś nowego ;) ? Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś widziałem właśnie na stronie UEFA bodajże Rosja-Grecja w Wawie za całe 30 euro. Nierealne, bo trzeba sie zalogować i często sprawdzać czy jest coś nowego ;) ?

Kurcze, nie wiedziałem, że w profilu mogą od tak się pojawić bileciki do kupienia. Kiedy ja miałem okazję wciągnąć dodatkowe wejściówki na Donieck to informacja przyszła na maila.

Dostałem coś takiego:

Drogi kibicu,

Mamy przyjemność poinformować Cię, że pewna ilość biletów na UEFA EURO 2012™ została właśnie przeznaczona do sprzedaży.

W związku z Twoją pozycją na liście oczekujących, chcielibyśmy zaoferować Ci możliwość zakupu biletów, o które aplikowałeś w pierwszej fazie sprzedaży.

Możliwość zakupu oferowanych biletów istnieje tylko do 18/11/2011, g. 12:00 czasu środkowoeuropejskiego.

Uwaga: Dostępna jest ograniczona ilość biletów. Bilety zostaną sprzedane na zasadzie „kto pierwszy, ten lepszy".

było brać tak btw, cena śmieszna. Chociażby żeby puścić znajomym bez zysku ;)

edit: faktycznie można ciągle kupić bileciki. Na Ukrainę praktycznie na każdy mecz, ale do nas też pojedyńcze się trafiają. I to czasami perełki. Dzisiaj np widziałem na mecz otwarcia.

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie sądzę żeby zatrudnienie U2 czy Madonny miałoby większy wpływ na grę naszej "reprezentacji". A tak będzie taniej i fajnie popatrzeć jak eurogimbusy na forach dają upust swoim kompleksom. Zawsze możemy zaśpiewać Bogurodzicę :D

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mavic.team

Polska piłka nożna leży i kwiczy. Nie jestem typowym polakiem malkontentem który nie cieszy sie z małych sukcesów ale bez przesady. Inne kraje np Włochy, Hiszpania, Anglia, Francja itp regularnie zachodzą bardzo wysoko a my żyjemy jakimis pseudo awansami i strzeloną brameczką. Poprostu polska mentalność + duży hajs sprawiają, że nasi kopacze maja wywalone i tyle. Rozbraja mnie wieczne tłumaczenie naszych porażek jakimis ciach!łami. A to był zły hymn. A to jakiś Webb czy jak mu tam podyktował karnego. Paranoja. Może na 40% wyjdą z grupy na 2gim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INFO: Runął sufit nad jednym z wejść na stołeczny Stadion Narodowy w Warszawie - dowiedziało się Radio Zet.

Radio Zet podaje, że w wypadku nikt nie ucierpiał, a wykonawca naprawia sufit na własny koszt. Radio przypomina, że Stadion Narodowy został oddany do użytku w styczniu 2012 r. - pół roku po pierwotnie zaplanowanym terminie. Wykonawca sprawdza teraz, jak wygląda stan sufitów nad pozostałymi wejściami na stadion. 8 czerwca na Stadionie Narodowym ma zostać rozegrany mecz otwarcia mistrzostw - Polska-Grecja - przypomina Radio Zet.

:damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie jakie stacje oprócz TVP będą puszczać mecze NA ŻYWO ? Wyjeżdzam za granicę i chciałbym obejrzeć mecze naszej reprezentacji i te w finałowej fazie. Mam dostęp do telewizji przez internet w dobrej jakości (płatne oczywiście) ale tylko do Polsat Sort, Canal Sport/gol , Eurosport, NSport. Ogólnie chodzi o ofertę Weeb.tv. Niestety TVP Sport już nie mają. Ew. polećcie jakąś inną stronę gdzie obejrzę wszystkie mecze w dobrej jakości.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi