_1t_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Konkurs na projekt stadionu narodowego w Warszawie będzie unieważniony - donosi "Dziennik". Decyzja w tej sprawie ma zostać ogłoszona dziś (06.08.) na konferencji prasowej podsumowującej przygotowania Polski do organizacji Euro 2012. Minister sportu tłumaczy gazecie, że trwający już konkurs od początku budził kontrowersje. Jest bowiem tak rozpisany, że właściwie nie wiadomo, czy nowy obiekt ma powstać w miejsce starego czy obok. "Dziennik" wyjaśnia, że dzięki decyzji o unieważnieniu konkursu będzie można wybudować stadion bez długotrwałego procesu przetargów. Przygotowywana jest właśnie ustawa o Euro 2012, która pozwoli na zastosowanie dużo prostszej i mniej czasochłonnej procedury. Dokładny harmonogram prac przy budowie stadionu narodowego oraz innych inwestycji związanych z mistrzostwami miał zostać ogłoszony właśnie dziś. "Dziennik" ujawnia jednak, że dokument dopiero powstaje, tak samo jak projekt ustawy o Euro 2012. Ministerstwo sportu zakłada, że do końca tego roku architekci będą już pracować nad szczegółowymi planami. Natomiast wiosną 2009 roku ruszą prace budowlane w Warszawie, Gdańsku i we Wrocławiu. Przez półtora roku chyba nie wybudują stadionów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przygotowywana jest właśnie ustawa o Euro 2012, która pozwoli na zastosowanie dużo prostszej i mniej czasochłonnej procedury. Rozwalają mnie takie teksty. Uwielbiam polityke tego kraju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mnie szlak trafia jak patrze co sie dzieje ze stolica i ich stadionem jarmarkiem ;0. No kuFFa. Powinni przenieść "sprzedawców" gdzie indziej i zacząć budowę. A ci nadal tam targują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Rozwalają mnie takie teksty. Uwielbiam polityke tego kraju ;)Najbardziej wkurzyło mnie zwolnienie tego całego szefa ds. ME 2012. Teraz mamy przez to 4 miesiące w plecy. Gdyby od razu wykurzyli handlarzy ze Stadionu X-lecia, to już byliby mniej więcej w połowie wyburzania i byłoby wiadomo, gdzie ma powstać nowy obiekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 dobrze ze koncze studia w 2011 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Po ostatnich info jakimi nas karmią moja wiara w Ojro jest z dnia na dzień mniejsza. ''Władze'' negocjują z federacją o przedłużenie terminu zdania stadionów o rok... Dodatkowym problemem może być brak rąk do pracy bo wiekszość dobrych budowlańców wyjechała bo nikt z nich nie bedzie charował za polską wypłate. Czeka nas fala ze wschodu którzy będą tyrać i co najgorsze mogą tu zostać a będzie ich duuuużo. Dobrze, że Freie Stadt Danzig idzie do przodu i juz prawie wszystkie działki są wykupione i teraz szuka firmy konsultingowej. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Miałem nadzieję, że prezydent Gronkiewicz będzie katalizatorem budowy stadionu narodowego, ale widzę, że jest hamulcem ręcznym. Wszystko przestało jej pasować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 ooo... widze, ze ktos zgadza sie z moim skromnym zdaniem, ze Gronkiewicz wprowadza tylko nie potrzebne zamieszanie. _1t_[\b] nie radze Ci takich slow wypowiadac w dziale polityka na oslej, bo Cie wysmieja i wyklna od pisuarow itp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 to jeśli jesteś taki mądry wróć do tematu polityka i zripostuj odpowiedzi na Twoje argumenty, czekamy! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Za PiS nie jestem ale to fakt ,że prezydent Warshau zamieszała wam warszawiakom z tym stadionem nagle wypalając z nowymi pomysłami ,które były niby wcześniej konsultowane z ekspertami tylko dlaczego teraz? Nierozumiem za bardzo. Przecierz w momencie zgłaszania kandytaury na Ojro trzeba było mieć już wstępne ekpertyzy co do lokalizacji inwestycji ,jakieś studium wykonalności poprostu dmuchać na zimnie. Narazie wszystko jest można powiedzieć w formie prezentacji promocyjnej sprzed pół roku :lol2: . Druga sprawa nie ma pełnej współpracy mobilizacji poprostu pełnego ognia we współpracy na linii Rząd- KC PZPN- Gminy czyli lokalne władze. Każdy z nich wie lepiej i przez to mamy bajzel Edytowane 31 Października 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 No to Warszawa sprawiła Ślązakom niezły prezent , jak tak dalej pójdzie to mecz otwarcia odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie . Nie dość że istnieje ,to jest największy obecnie , jest w trackie modernizacji - która zakończy się w 2010 roku , ma połączenie autostradowe z 2 innymi miastami w których będą mecze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Nawet ciężko mi to komentować :|. Dajcie ten stadion koło dziesięciolecia i już. Przecież jak sie go wybuduje z pomysłem i z dobrym zapleczem to może taka inwestycja przynosić ogromne zyski. Nie wiem w czym problem, w gruntach ? złej glebie ? wątpie chociaż specem nie jestem i nie znam całej sprawy. Imo sprawa euro to powinien być jeden z priorytetów nowego rządu i zeby tym sie naprawde zabrali poza jakimiś podziałami. Nie może być KUPY ;o, to sie musi udać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 to jeśli jesteś taki mądry wróć do tematu polityka i zripostuj odpowiedzi na Twoje argumenty, czekamy! :lol2:Nie omieszkalem tego zrobic, choc w pierwszym momencie nie mialem ochoty tam wrocic. Jak jednak tak mnie tam zapraszales to czemu nie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 W Rzeczpospolitej jest chyba artykul o Euro2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Przygotowania do Euro 2012 - GDANSK [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Troche szpachli i bedzie dobrze.Zrobili juz cos nasi na te Euro? Powołali w ogóle ten komitet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 No, zaraz bedzie rok, a postepy już są ogromne jak widać :lol: . Kolejny minie rownie szybko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 http://sport.wp.pl/kat,37154,wid,9794068,w...=1206534114.508 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Platini: Nie wiem, czy Polska i Ukraina dadzą radę zorganizować Euro 2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Sratatata ja osobiście nie wyobrażam sobie tego, że nie uda się nam zorganizować Euro. Przecież partia i politycy, którzy by do tego doprowadzili byliby skreśleni na całe życie przez społeczeństwo, a na czym jak na czym ale na stanowiskach im zależy ;) Pozatym Nasz naród już tak ma, że wszystko robimy na ostatnią chwilę i gdy mamy nóż na gardle. Grecy to samo mieli z olimpiadą. Dodatkowo denerwują mnie Wasze wypowiedzi, które przedstawiają Nas samych w złym świetle :? Jak mają nas na świecie widzieć jak sami o sobie (bo też Polakami chyba jesteście) tak mówicie. ma połączenie autostradowe z 2 innymi miastami w których będą mecze o tej 'autostradzie' do Krakowa to lepiej dużo nie mówić [; co do Wrocławia się zgodze i oczywiście jak najbardziej jestem ZA Euro na Śląskim. [; Według mnie umiejscowienie Euro w Gdańsku jest jakimś nieporozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 ... co do Wrocławia się zgodze i oczywiście jak najbardziej jestem ZA Euro na Śląskim. [; Według mnie umiejscowienie Euro w Gdańsku jest jakimś nieporozumieniem. Dokładnie. Założe sie ze po Euro stadion w Gdańsku bedzie świecił pustkami i tylko niszczał na wietrze ;]. Może pomysł i klimat fajny ale po euro kto na ten stadion bedzie chodził ? Chyba tylko kibice Arki. Chorzów ma klim i tradycje ;]. Mogli by przebudować ten stadion co mamy i zrobić coś fajnego z pomysłem. Ten stadion dużo pamięta i imo jest to taką naszą ikoną wśród stadionów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 B-) ten stadion ma dusze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://sport.onet.pl/0,1260069,1720822,wiadomosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kawał? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kawał? ;] niestety nie do końca :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kawał,nic sie nie bójta [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Akcja tvnu, onetu, radia zet i kilku innych to majstersztyk :lol: Matko, ile smsów dostałem z płaczem że nie mamy euro :lol: Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Fake ;) Nie bójta żaby. Ale dziś jak stałem w kolejce w sklepie do kasy i przeczytałem fakt, który tam leżał na półce, przez chwilę miałem wątpliwości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Euro 2012: Dworzec Centralny zostanie... umyty Popieram pomysł umycia dworca. Stać nas na taki wydatek- z pomoca funduszy Unii Europejskiej może nawet uda się posprzątać perony. :lol2: Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Miałem nadzieję, że prezydent Gronkiewicz będzie katalizatorem budowy stadionu narodowego, ale widzę, że jest hamulcem ręcznym. Wszystko przestało jej pasować...jak bufetowej bezpośrednio kasa do kiejdy nie wpłynie ,to nawet jakby chcieli nam za darmo wybudować stadion to i tak by sie nie zgodziła. Ja tam trzymam sie swojej opinie że euro u nas nie będzie- a szkoda :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...