CKM18 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) teraz mam sprzęt taki jak w podpisie czyli płytka obsługuje procesory c2duo na pewno 4300 i e6300 z resztą procesorów z tej serii to nie wiem , mam dylemat czy wymienić celerlona na e4300/e4400 za 520zł i go kręcić na 3ghz na tej mobo , czy jednak sprzedać płytę i procesor i kupić abita kn9 i x23600 Brisbane za 510zł, i na razie jakiegoś x600 radeona lub ge forca 6600 ( do nfs most wanted i heroes V) potem ze zmianą zasilacza wymienię kartę graficzną na 7900gs lub coś z dx10 , reszta sprzętu zostaje tak jak z podpisu czyli : 2 x 1024 mb ddr2 667mhz Kingston Baracuda 80gb sata II 8mb Liteon sh-16A7s sata zasilacz i budę wymienię jak będzie lepsza grafika z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jest taki problem, że na zbyt duże O/C na tym mobasie się nie ma co nastawiać ... IMO warto pójść teraz w AMD, jeśli chcesz C2D , warto zmienić mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 a jeszcze bardziej warto czekac i czekac i czekać hehh tez chcialem przejsc na am2 ale cos mi sie to nie widzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 na razie zmieniłem ramy i nagrywarkę na sata, ewentualnie mogę zrobić tak że kupię teraz nową obudowę i zasilacz oraz 7900gs i wykręcę z tego celerlona co się da a potem kupię nowe mobo i procesor z tego co widziałem to niedługo wejdą nowe core2duo E2100 - E2140 / E2160 także w sumie już nie wiadomo co robić, no ale ile można czekać ??? na razie nastawiam się troche na x2 3600 + abit kn9 za 510zł a co myślicieo zmodernizowaniu celka tak jak napisałem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 chemik, ja majac athlona 64 3200 s939, 3x512 ram i płytke giga, sprzedałem to i kupując to co mam wyszedłem jeszcze ok 100zł na plus...Różnicę widzę w grach.. IMHO warto zmienic, pod warunkiem że trafi się odpowiedni kupiec :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja licze tak 350zł na - :] wiec niezbyt mi sie opyla ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 c2duo po podkreceniu oferuje wieksza wydajnosc, ale jest drozszy i wymaga drozszej plyty. Wiec ich porownywanie ma niewielki sens. Po prostu jak wydasz wiecej to dostaniesz szybszy sprzet. Patrzac przyszlosciowo to 775 sie powoli konczy gdyz wchodzi Penryr i nowa podstawka, ale AM2 tez sie konczy (tyle ze AM3 ma byc jakos zgpdne z AM2 - wie ktos jak bardzo?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ostatecznie to nie wiadomo czy wogole :] kurde poczekalbym na K10 tyle ze przez jakieś pol roku po premierze proce beda i tak zapewne w cenie ~1000zł więc se takowego nie kupie :/ ponadto nie bedzie zadnego dobrego mobo pod am3 DDR3 i tak samo pamięci będa drogie jak ch*& ;/ OT takie pytanie na marginesie: czy 1 rdzen w X2 ma mniejszą/podobna/wiekszą wydajność od A64 3000+ na takich samych zegarach ?? EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) ... czy 1 rdzen w X2 ma mniejszą/podobna/wiekszą wydajność od A64 3000+ na takich samych zegarach ?? EOT Podobną ma wydajność. Zmieniając na X2 zyskujesz tylko w aplikacjach wykorzystujących wielordzeniowość, ale w jednordzeniowych słabszy nie będzie raczej nigdy. Też myślę, że takie ddr3 będzie na początku ch... drogie. Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Podobną ma wydajność. Zmieniając na X2 zyskujesz tylko w aplikacjach wykorzystujących wielordzeniowość, ale w jednordzeniowych słabszy nie będzie raczej nigdy. [...] thx :] wiem wiem - ale u mnie praktycznie cały czas pracuje kodowanie grafika/audio/video + emule/bitlord + ew nagrywanie DVD :] a przy takim czyms mam proca caly czas 100% obciążonego :) odpalenie mozilli czasem trwa dobre 2min xDD a chyba na 2core procu bedzie sie dalo rozlozyc jakoś te procesy na rdzenie :] ps - zalezy mi tylko zeby mozna bylo w miare komfortowo kozystać wtedy z PC :] Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jak najbardziej wykorzystasz te X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 jesli soft ktory uzywasz do kodowania bedzie mial nowa wersje obslugujaca wielowatkowosc, to mozliwe ze uzyskasz znaczny przyrost wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...