Skocz do zawartości
Oli20053

Sandiego 4000+ E4 O/c Max 300mhz :( ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Hi,

mam mały dylemat dotyczący wyboru procka :blink:

zastanawiam sie który jest lepszy przy zalozeniu ze oba sa na rev E4

Na forum jak widzę wiekszość z Was posiada 3700 - czy jest lepszy przy O/C?

mam mozliwość kupić 4000+ wersję box za 290pln

jakie rozwiązanie polecacie?

Thx

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy SD z E4 jest ok. czy to bedzie 3500+ , czy 3700+ czy 4000+ .

Niestety malo jest dobrych (czyt. z serii e4) San Diego 3700+ i 4000+ .

Zostaja tylko 3500+ , ktore i tak juz sie powolii koncza.

roznica miedzy nimi to cache.

3500+ - 512kb

3700+ - 1mb

4000+ - 1mb

jednak miedzy 512kb a 1mb jest tak niewielka roznica ze przy 3GHz wynosi nawet nie 1% .

//aaa nie widzialem tego, ze mozesz kupic 4000+ za 290zl.

no wiesz. wg mnie jesli to e4 i jestes pewien jego podkrecalnosci to bierz :)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za San Diego z pewnym oc to raczej trzeba dać więcej niż 300zł. Nie lepiej poszukać Venice'a z gwarantowanym oc? Sam niedawno kupiłem 3200+ 2,8GHz@1,375V z Freezer'em64 za 179zł.

Ja wczoraj sprzedałem za 250zł SD 3700+ oczywiście e4. Koleś po prostu miał farta, że ceny nikt nie przebił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakim napięciu robił ci te 3GHz? Ale faktycznie miał farta, takie SD które dobijają do 3GHz przy przyzwoitym napięciu (<=1,45V) to raczej tanie nie są (chodzi mi o kupienie od ręki, w licytacje nie mam zdrowia się bawić - choć swojego kupiłem też przypadkiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakim napięciu robił ci te 3GHz? Ale faktycznie miał farta, takie SD które dobijają do 3GHz przy przyzwoitym napięciu (<=1,45V) to raczej tanie nie są (chodzi mi o kupienie od ręki, w licytacje nie mam zdrowia się bawić - choć swojego kupiłem też przypadkiem).

F..K nagle sie okazało ze procek ktory mial byc na E4 jest na E6 więc nie biorę :cry:

Czy ktos sprzedaje SD 3700 lub 4000 na E4 za rozsadne pieniądze :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrazaj sie tak do E6 - sa tez dobre egzemplarze. Najlepiej jak proc bedzie przetestowany pod tym wzgledem.

Moj E6 robi 2,86 przy 1,3V (czesto jade wlasnie na takich ustawieniach), podniesienie napiecia nic nie daje - tzn na defaulcie jest 2916, jak w sigu. Ale uwazam, ze to i tak dobry wynik :)

Edytowane przez Bombay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to że robię komuś reklamę...

marek_voodoo ma świetne 4000+ E6 - kręcą się tak samo dobrze jak E4. Zagadnij do niego.

YogiCK, dobrze wiemy ze jestes marek_voodoo tylko nadajesz z 2 loginu dla niepoznaki :lol:

jakis namiar na gościa, jakie ceny, box czy oem :damage_wall:

marek.gegotek(at)gmail.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ATHLON 64 bit 939 3700+ na bardzo dobrym jadrze TOLEDO doskonały do podkrecania " - allegro

i moje pytanie

czy faktycznie TOLEDO jest takim kozakiem w O/C :blink:

eee? Toledo to X2. Pewnie chodziło o San Diego. Tak, te procesory bardzo dobrze się podkręcają. Po więcej info zajrzyj do duzego tematu o SD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genialne !!!!! :D super WIELKIE dzieki

Witam,

Od wczoraj jestem posiadaczem procka SD4000+na E4 czyli powinien się dobrze kręcić. Niestety prawda jest taka że nie mogę przekroczyć bariery 2700MHz. Próbowałem na rózne sposoby tzn; zmieniałem mniżnik od 12 do 9, zmieniałem ustwienai ram na T2 i pozostałe wartości a nawet puściłem pamięć na połowie taktowania procka, podbijałem napięcie procy prawie do 1,5v, podbiłem napiecie na chipsecie do 1,6 i nic to nie zmnienia - na ładowaniu windy zwiecha . Co jest nie tak? O czym zapomniałem? Czego jest to wina ? Dodam że kupiłem procka uzywanego i zastanawiam sie czy nie jest może uszkodzony.

Proca nie osiąga nawet 25' wiec nie ma mowy o przegrzaniu. Czy mobo DFI moze nie wyrabić? z jakiego powodu? Chipset sie nie przegrzewa. Na Venice3000 wszystko było ok. O/C powyzej 40% wiecej nie chciałem - synchro z ramem

Czy flash biosu może coś pomóc? Czy znacie kogoś na forum kto ma dfi nf4 + sd4000 - potrzebuje screena z biosu

HELP

ps

dodatkowo odłączyłem nagrywarkę i FDD - myślałem ze moze zasilacz jest za słaby ? nie mam pojęcia co sie dzieje

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Od wczoraj jestem posiadaczem procka SD4000+na E4 czyli powinien się dobrze kręcić. Niestety prawda jest taka że nie mogę przekroczyć bariery 2700MHz. Próbowałem na rózne sposoby tzn; zmieniałem mniżnik od 12 do 9, zmieniałem ustwienai ram na T2 i pozostałe wartości a nawet puściłem pamięć na połowie taktowania procka, podbijałem napięcie procy prawie do 1,5v, podbiłem napiecie na chipsecie do 1,6 i nic to nie zmnienia - na ładowaniu windy zwiecha . Co jest nie tak? O czym zapomniałem? Czego jest to wina ? Dodam że kupiłem procka uzywanego i zastanawiam sie czy nie jest może uszkodzony.

Proca nie osiąga nawet 25' wiec nie ma mowy o przegrzaniu. Czy mobo DFI moze nie wyrabić? z jakiego powodu? Chipset sie nie przegrzewa. Na Venice3000 wszystko było ok. O/C powyzej 40% wiecej nie chciałem - synchro z ramem

Czy flash biosu może coś pomóc? Czy znacie kogoś na forum kto ma dfi nf4 + sd4000 - potrzebuje screena z biosu

HELP

ps

dodatkowo odłączyłem nagrywarkę i FDD - myślałem ze moze zasilacz jest za słaby ? nie mam pojęcia co sie dzieje

IMO to poprostu trafiłeś na kiepską sztukę tego Sandiego. Jeśli gimnastyki z ramem i mnożnikami nie pomagają to winowajcą jest prawdopodobnie procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi