Skocz do zawartości
bielski

Słuchawki Do Se

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zamierzam sobie kupic sluhawki HF HPM - 70 do mojego se k750i poniewaz te standardowe to shit totalny :mur:

i mam pytanie, na allegro ceny wahaja sie od 35 do okolo 70 złoty. pytanie czy roznica w cenie to tylko widzimisie sprzedajacego czy np czym sie roznia. z tego co zauwazylem to te drozsze maja inne opakowanie:

http://www.allegro.pl/item185728400_hf_hpm...850i_f_vat.html

http://www.allegro.pl/item185580114__hf_hp...00i_w800i_.html

jest to tylko taki przykład, bardziej mi chodzi o jakosc tego towaru, o wiadomo ze nie dla opakowania kupuje sluchawki :].

rozeznanych w tym temacie prosze o pomoc,

z gory dziekuje,

pozdro, bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam kupowałem swoje HPM-70 w tym sklepie z pierwszego linka. Nie uważam, żeby te słuchawki to były jakieś podróbki. Używam je już ok 7-8 m-cy i troszkę kabel od jednej słuchawki się psuje, ale to raczej wina tego że je non stop używam i są co najwyżej średnio szanowane. To że starło się logo i literki "R" i "L" na słuchawkach nie uznaję za istotnę wadę ;) Po jakimś czasie musiałem gumki przykleić na stałę klejem, bo niestety non stop mi spadały.

Natomiast 35zł to jakieś nieporozumienie i od razu daje do myślenia, więc ja bym nie kupował tego, skoro może się okazać że szybko zajdzie potrzeba kupienia następnych. Lepiej kupić raz a dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO te droższe to są oryginały (widziałem na żywo HPM-70 od W300i kumpla i one miały właśnie czarny ten z przyciskiem i napisem Walkman, ze srebrnym się nie spotkałem)

Białe były chocby do W800i, co nie zmienia faktu ze te za 35zł to podróbki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kruca ... nie zagladałem tu przez kilka dni, a tu ktos sie produkował :]

zakupiłem inne słuchawy hpm - 70 za 38 złota, i teraz jak czytam to moga to byc podrobki. zakupiłem takie gdyz zmuszała mnei do tego kwota jaka moge na nie przeznaczyc, wiec jak dojda to sie okaze, co to tak naprawde jest :/

jak tak patrze to te słuchawy całkiem sporo wiary kupuje. no coz, musze sie liczyc z tym, ze zostałem wydymany :mur: chyba ze beda ładnie grac, to wtedy nei bede sie rzucał xD

p.s.

co do koloru, to moze białe jak i czarne zostały wypuszczone jako exclusiv do w810i itp ... a srebrne jako wersja bez telefonu :P

choc i czarne w tej cenie nie problem kupic.

Edytowane przez bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srebrne HPM-70 były przy W800, W550 czyli prawie dwa lata temu.

Przy modelach W300, W610, W810, W850, W900 (tu były słuchawki z radiem, nie pamiętam modelu) - tylko czarne.

W710 - HPM-65 srebrne, W950 - HPM-82 czarne.

Przy najtańszym W200 są w zestawie HPM-64 - czarne.

W Polsce nie było zestawów z białymi słuchawkami.

Nie pamiętam jak wyglądało stare opakowanie, dlatego nie jestem w stanie określić czy są nieoryginalne.

Fakt, cena jest podejrzana.

@bielski

Czy masz na słuchawkach metkę z nr seryjnym? Jeżeli tak to jest szansa, że masz oryginalne.

A jeżeli otrzymałeś paragon lub FV to masz 12 miesięcy gwarancji, tyle gwarancji daje SE na akcesoria.

Oryginalne słuchawki z pewnych źródeł:

bulk

http://euro-opt.pl/sklep/index.php5?con=pr...d=46000e770a77e

i blister

http://euro-opt.pl/sklep/index.php5?con=pr...d=44ae7b1e22cd6

Tylko nie wiem jak przedstawia się sytuacja z pojedynczymi zamówieniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co ty chcesz od tych standardowych :P Fakt że przy Mega bass i max głośności bas pierdzi ale do przedostatniej kreski grają naprawde przyzwoicie co nie zmienia faktu że HPM 70 to inna bajka :wink: Sam sie przymierzam do ich kupna, i jak wygląda sprawa basu w porównaniu ze zwykłymi?? Dławią sie na full volume?? Jak sie nosi te ,,gumki,, :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te standardowe hpm 60 chyba mi sie spieprzyły, dlatego kupuje nowe, a ze hpm-70 lepsze, wybierem wlasnie je.

co do tych za 38. doszły i sa to podróby, jakos dzwieku jak na tych standardowych. czyli tragedia. na szczescie sie dogadałem z gosciem co i jak. dostane zwrot pieniazkow i tym razem zainwestuje w porzadne ;]

warto zwrocic uwage na fakt, iz do tych podrobek roznych nie daja 3 par gumek zapasowych !!

pozdro, bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, fajne te creativy ale jak odroznic oryginały od podrób ?

z hpm-70 nie bede juz miec tego problemu, i widizałem juz aukcje z całkiem przystepna cena, a na bank to były oryginały :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

creative ep -630 nie występują w wersji oem.. także każde które będą w pudełku za ~60 zł i na 2 lata gwarancji będą oryginalne :)

No i oryginały mają jeszcze prostą wtyczkę i srebrną siatkę w głośniczkach - na to też trzeba zwracać uwagę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja przejsciowka jest stereo, tylko chyba cos z nia jest ze sygnał osłabaia.

zamoiwłem juz z allegro inne suchawy, tym razem beda to oryginalne

wersja bulk wiec 50 złoty to hcyba przystepna cena.

byłem wczoraj rowniez w media popatrzec za słuchawkami to hpm-70 po 130 a takie zwykłe pod przejsciowke, tak zwane suszarki to od 100 w gore :/ wiec stiwerdziłem nei ma sensu grysc kredensu i tak wyszło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z jakością tych końcówek przy hpm-70 "z tej niższej półki cenowej", bo mam dobre słuchawki Sennheisera i te douszne od 70tek nie są mi potrzebne. Potrzebuję tylko tej przejściówki. Z jednej str władować 70 zł i dokładać 30 do czegoś co ma leżeć na półce to mi się nie uśmiecha, a z drugiej kupić za 40 coś co będzie ledwo działać to też nie dobrze.

Zastanawiam się czy warto się pchać w "pseudo" firmówki czy lepiej szukać jakiejś aukcji, na której ktoś będzie sprzedawać samą przejściówkę (czasami takie aukcje się pojawiają)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszły dzisiaj do mnei wkoncu słuchaweczki, i stwierdzam, ze sa zajebiste xD

jak dla mnei (nie jest zadnym audiofilem) graja świetnie. bardzo polecam.

sa to hpm-70 wersja bulk czarne, na 100% oryginały. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wkońcu sprawiłem sobie HPM-70 i dopiero teraz widzę jaka przepaść jest między tymi zwykłymi słuchawkami a HPM-70 :D Grają naprawde świetnie, basik jak trzeba, ,,na mega bass,, nieda sie wytrzymać :wink: Bardzo ładnie izolują od środowiska :-P Polecam bo naprawde fajny sprzęcik ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem mega bass to przesadza, az harczą :P chociaz to zalezy od kawałka, bo na niektorych daja rade xD ale niektore jak leca, to sobie mysle: "ku*** zaraz eksploduja" xD ale ogolnie warte swojej ceny !! nie bierzcie tanich gowien :P

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem mega bass to przesadza, az harczą icon_razz.gif chociaz to zalezy od kawałka, bo na niektorych daja rade xD ale niektore jak leca, to sobie mysle: "ku*** zaraz eksploduja" xD ale ogolnie warte swojej ceny !! nie bierzcie tanich gowien icon_razz.gif

pozdro

No dokładnie, np odpal sobie Brooklyn bounce- Bass beats melody długo nie wytrzymasz ;) Na tych słuchawkach mega bass sprawdza sie jak nie słuchamy głośno, przy wysokich głośnościach już zagłusza wszystko :P Jak narazie to opcja ,,basy,,+podbicie ręczne na equalizerze rządzi ;] Taki mięki fajny bass ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Mam taka pytanie, czy ktos wie moze czy te sluchawki - LINK sa oryginalne?

Prosze o odpowiedz, gdyz te sluchawki kupilem dzisiaj i jesli by sie okazaly podrobka to w kazdej chwili moge cofnac oferte. Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam

Edytowane przez Pawcioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginały:

Klik

Klik

Podróbki mają takie wyraźnie duże te srebrne obramowania przy znaczku SE ;] podróby to żenada, takie za 22zł czy tam ile napewno będą lewe więc wystrzegajcie się ich :wink: 100% oryginały bardzo przyjemne są ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten zestawik:

http://www.allegro.pl/item339091202__hpm_8...m_82_k800i.html

wyglada na oryginal, bo nie potrafie odroznic :)

Podróbki, przyjrzyj sie znaczkowi Sony Ericsson jest inny niz byc powinien, tutaj masz do porownania: http://img100.imageshack.us/img100/7020/hpm70rr9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi