Skocz do zawartości
LittlePaulie

Szybkie Pytanko O Creative T5900

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety firma creative zawodzi i to bardzo czesto :/ wiec, oddalem kabel po raz drugi na gwarancje (bo za 1 razem przyslali mi niby nowy ale jeszcze bardziej wadliwy, lol, debile :/) i jestem zmuszony byc przez jakies 3 tyg bez dzwieku... I tu pojawia sie pytanie czy jest jakis sposob na odpalenie glosnikow JEDYNIE bez "kabla z pokretlami" bo wszystko inne mam i szlag mnie trafia jak patrze na glosniki ktore nie moga grac z powodu jednego przewodu... moze zna ktos jakis sposob

z gory dziex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety firma creative zawodzi i to bardzo czesto :/ wiec, oddalem kabel po raz drugi na gwarancje (bo za 1 razem przyslali mi niby nowy ale jeszcze bardziej wadliwy, lol, debile :/) i jestem zmuszony byc przez jakies 3 tyg bez dzwieku... I tu pojawia sie pytanie czy jest jakis sposob na odpalenie glosnikow JEDYNIE bez "kabla z pokretlami" bo wszystko inne mam i szlag mnie trafia jak patrze na glosniki ktore nie moga grac z powodu jednego przewodu... moze zna ktos jakis sposob

z gory dziex

ja miałem ten sam problem z p5800. Oddałem do mediamarkt i po 3 tygodniach przysłali nowy zestaw :] Niestety też wadliwy, i tak 4 razy. Imo dużo lepszym rozwiązaniem bedzie wymiana na logitech x-540 jak masz taką możliwość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem ten sam problem z p5800. Oddałem do mediamarkt i po 3 tygodniach przysłali nowy zestaw :] Niestety też wadliwy, i tak 4 razy. Imo dużo lepszym rozwiązaniem bedzie wymiana na logitech x-540 jak masz taką możliwość

no to szczerze mowiac mnie teraz zalamales :/, bo jak teraz znow wysla mi gowno to juz kolejnej naprawy nie bedzie bo gwarancja mi sie konczy 7 maja... heh, niby powazna firma a tak leci sobie w ch...

a pytanie z topika nadal aktualne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyślą i naprawią, to gwarancja automatycznie przedłuża się chyba o 90 dni... albo jakoś tak ;) Jak masz możliwość, o domagaj się zwrotu gotówki i zainwestuj w coś innego ;) (mozna tak w mediamarkt albo saturnie, po tym jak wymienią na nowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też proponuję starać się o zwrot kasy i zmianę na x-540 lub Modecom 5030. Hmm odpalić bez tego pilota pewnie się da. Tam jest chyba złącze 9 pin, nie pamiętam już (to okrągłe od pilota). Jedne piny odpowiadają za włączenie, inne za regulację głośności, a inne za poziom basu. Trzeba by się dowiedzieć które są od czego i próbować podłączyć jakiś inny przekaźnik. Istnieje jednak ryzyko, uszkodzenia.... Ja bym wolał czekać na ten kabel z pilotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też proponuję starać się o zwrot kasy i zmianę na x-540 lub Modecom 5030. Hmm odpalić bez tego pilota pewnie się da. Tam jest chyba złącze 9 pin, nie pamiętam już (to okrągłe od pilota). Jedne piny odpowiadają za włączenie, inne za regulację głośności, a inne za poziom basu. Trzeba by się dowiedzieć które są od czego i próbować podłączyć jakiś inny przekaźnik. Istnieje jednak ryzyko, uszkodzenia.... Ja bym wolał czekać na ten kabel z pilotem.

hmm tylko nie wiem czy zwrot kasy wchodzilby w gre bo glosniki kupilem prawie dwa lata temu i ponad 1,5 roku dzialaly super a teraz kapa :/ szlag mnie juz trafia i chetnie bym je wymienil na cos innego ale kasa bedzie dopiero po wakacjach wiec sie wstrzymam i moze kupie jakis wzmak + 2 dobre kolumny bo dzwieku 5.1 i tak mi nie trzeba a z tego co czytam po forach to za okolo 1k zl (bo tyle bede miec) lepiej zainwestowac w takie cos a nie grajki komputerowe

i dzieki za odp na pytanie, z tego co mowisz wnioskuje ze niewarto kombinowac wiec sie troche wstrzymam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak możesz, to oddaj na gwarancje! Creative naogół daje nowe, a wtedy chociaż możesz je sprzedać na allegro jako nówki ;) i gwarancje masz dłuższą. A co do wymiany na stereo, to za moje p5800 kupiłem jedną kolumn, na drugą dozbierałem troche i jestem bardzo zadowolony :) Teraz też jestem z tych, co mówią, że nie warto sie bawić w głośniczki komputerowe :P

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, odkopuje stary topic bo juz dostalem kabel od zasrancow z creative'a i kabel po raz 3 zepsuty :/ a mial byc wymieniony na nowke... tyle ze pewnie zapomnieli dodac ze zepsuta nowke :/ znow sie sam scisza i podglasnia

gwarancja mi sie juz skonczyla 7 maja (oddalem kabel tuz przed gwarancja) i czy okres gwarancji sie przedluza o jakis czas jesli oddam sprzet do naprawy jak ktos pisal wyzej czy to nie bardzo jest prawdziwe? wie ktos moze?

i jeszcze jedno pytanko, czy da sie to szajstwo zaniesc do elektronika czy cus takiego? zeby np za 30 zl naprawil, bo mam juz dosc tych ignorantow z creative'a i chcialbym to w koncu zrobic zeby dzialalo... a moze ktos zna jakis domowy sposob zeby to naprawic? (bo kumpel mial taki sam problem i usztywnil pokretlo wkladajac pod nie papierek, zeby nie bylo luzne i u niego jest git natomiast u mnie to nie bardzo zadzialalo :?)

z gory dzienx, pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinni jeszcze przyjąć. Poszukaj w necie o ile się przedłuża gwarancja po serwisowaniu :]

oks poszukam, ale w sumie to ciekawi mnie bardziej odp na drugie pytanie, czy jakis serwis to naprawi odplatnie, bo podejrzewam ze 4 kabel bylby i tak zepsuta nowka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oks poszukam, ale w sumie to ciekawi mnie bardziej odp na drugie pytanie, czy jakis serwis to naprawi odplatnie, bo podejrzewam ze 4 kabel bylby i tak zepsuta nowka :/

Albo ten sam w opakowaniu, naprawić powinni w elektronicznym servisie jakimś bo pewnie się potencjometr kopie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączę się pod ten temat, bo chociaż mam t6060 to problem mam ten sam.

Jak wysyłacie tego pilota? Bo ja najpierw uderzyłem do sklepu a oni powiedzieli ze to osobna gwarancja Creativa i trzeba samemu wysłać RMA.

W RMA podoany jest adres jakiejś skrytki DHL.

Więc moje pytanie jest takie:

Muszę się zarejestrować żeby dostać numer zgłoszenia RMA i później wysłać do:

DHL Logistics sp z.o.o

dla: Creative Labs

ul. Jana Pawla II 66

05-500 Piaseczno

Jak to opakować? Czy dołączyć do pilota kartę kwarancyjną, coś takiego, czy kopie tylko?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pl.europe.creative.com/support/warr...a/obtainrma.asp Może to Ci pomoże, a numeru będę szukać :)

http://pl.europe.creative.com/support/contact/emailform.asp spróbuj jeszcze tu... Ale wydawało mi się, że Creative udostępnia numery telefonów...

Edytowane przez Camel-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://pl.europe.creative.com/support/contact/tutor.asp

I jest podany

Polska + 00353 1 4380040

€9.99 za 30 min tylko to jest jakiś Tutor a nie kontakt z BOK

I na gwarze też coś takiego mam :(

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi